Țara care îi pedepsește pe tinerii necăsătoriți până la vârsta de 25 de ani. Îi leagă de pomi și…

Publicat: 19/12/2022 | 21:27
Obicei bizar în Danemarca. Sursă foto: colaj Cancan

Dacă te-ai gândit vreo secundă că România este fruntașă la cele mai bizare tradiții și superstiții, trebuie să știi că te-ai înșelat. Oricât de mult obiceiuri ieșite din comun sunt practicate de românii, cu siguranță tinerii cu vârsta de 25 de ani, necăsătoriți, nu sunt legați de copaci, chiar de către vecinii lor. 

Acest obicei este practicat în Danemarca, țara la care, probabil, nu te-ai fi gândit. Ei bine, realitatea este că tinerii care nu s-au căsătorit până la vârsta de 25 de ani, sunt ,,pedepsiți”.

(VEZI ȘI: OBICEIUL CIUDAT AL LUI VLADIMIR PUTIN. ÎNTOTDEAUNA FACE ASTA)

Cel mai ciudat obicei al cetățenilor din Danemarca. Motivul pentru care sunt pedepsiți tinerii necăsătoriți

A devenit deja o tradiție extrem de răspândită în mediul rural danez ca tinerii necăsătoriți până în vârsta de 25 de ani să fie pedepsiți de vecinii lor. Ei sunt legați de copaci de către aceștia, apoi sunt stropiți cu scorțișoară sau piper, în speranța că își vor găsi fericirea.

Această tradiție își are originea încă de pe vremea vânzătorilor stradali de condimente. Stresul, lipsa banilor și diverse nemulțumiri din viața personală îi aduceau în punctul în care ajungeau să nu se mai căsătorească. Acest obicei datează și în prezent.

Tradiții Danemarca. Sursă foto: Bustle.com

(CITEȘTE ȘI: DE CE SUNT ÎNGROPAŢI MORŢII LA 2 METRI SUB PĂMÂNT? PUŢINĂ LUME ŞTIE RĂSPUNSUL)

Top 3 cele mai ciudate tradiții ale danezilor

Așa cum și noi avem propriile obiceiuri care sunt înțelese doar de noi, danezii, la rândul lor, au câteva tradiții importante de la care nu se abat.

Una dintre ele presupune să lovească o pisică. Desigur, nu vorbim de lovirea unei pisici adevărate, ci despre una sub formă de pinata. Ea va fi lovită fără oprire, până vor cădea toate dulciurile.

În noaptea dintre ani, la ora 00:00, danezii obișnuiesc să sară.

În ziua Paștelui, tinerii din Danemarca împăturesc, apoi decupează modele din hârtie. După aceea, le transformă în scrisori. Acest obicei este practicat încă din secolul XVIII, potrivit informațiilor oferite de shtiu.ro.