De ce sunt îngropaţi morţii la 2 metri sub pământ? Puţină lume ştie răspunsul

Publicat: 30/09/2017 | 17:01
De ce sunt îngropaţi morţii la 2 metri sub pământ? Puţină lume ştie răspunsul

Tradiţiile diferă de la o ţară la alta, însă acest lucru este la fel peste tot. Dintotdeauna, oamenii şi-au îngropat morţii la doi metri sub pământ, dar puţini ştiu de unde a început această practică şi de ce.

În limba engleză, există o zicală „6 picioare sub pământ”, care înseamnă moarte sau înmormântare. Puţini ştiu, însă, de unde vine această vorbă şi de ce sunt îngropaţi oamenii la 6 picioare, adică la 2 metri sub pământ.

Sintagma „doi metri sub pământ” are o semnificaţie istorică. Cercetătorii au descoperit că, în 1665, când întreaga Anglie era devastată de ciumă, a fost dat un decret prin care era specificat clar ca toţi morţii să fie îngropaţi la doi metri sub pământ, pentru a nu răspândi infecţia care decimase Europa. Mulţi au pus la îndoială această decizie, pentru că ciuma era răspândită în primul rând de insecte. Mai mult, s-a demonstrat că oamenii sănătoşi nu puteau lua boala de cadavre. Cu toate acestea, în Europa şi în mare parte din America, s-a păstrat obiceiul de a îngropa morţii la doi metri sub pământ.

 

 

Angie Voicu

Citește și...