Taximetrist din Constanța, prins cu „mâța în sac”. Cum arată un bon de „trei lei”. FOTO

Publicat: 28/07/2020 | 11:21

Odată cu apariţia companiilor de ridesharing, care oferă condiţii de transport mult mai de calitate decât majoritatea companiilor de taxi din țară, unii taximetrişti s-au văzut nevoiţi să inventeze tot felul de trucuri pentru a „câștiga” mai mulți bani.

Un taximetrist i-a dat clientului, aflat în Constanța, din greşeală sau poate cu bună ştiinţă, în loc să ofere unui client bonul cu contravaloarea adevărată a cursei, adica 17 lei, i-a dat un bon cu valoarea de 3 lei, scrie Replica Online.

Greașeală sau intenționat?

Aflat în interes de serviciu, a avut nevoie urgență să ajungă în capătul celălalt al oraşului aşa că a apelat la serviciile taximetriştilor. Dacă la dus nu a fost nici o problemă şi taximetristul i-a dat bonul fiscal cu valoarea exactă a cursei, adică 17 lei, cel de-al doilea şofer, a dat un bon cu suma de doar 3 lei, distanţa parcursă fiind de doar 1 km, cu toate că i se spusese explicit că bonul este folosit la decontat.

Citește și: Două fetițe au vândut limondă la doi lei într-un cartier din Botoșani. Ce au făcut cu banii este uimitor. FOTO

„Am plecat din Tomis Nord până în zona Pieței Ovidiu. La dus, taximetristul mi-a dat bonul în valoare de 17 lei. Am plătit și am plecat. La întoarcere am luat alt taxi. La destinație mi-a cerut 17 lei, am plătit, am luat bonul și am plecat. Abia acasă am văzut că pe bon era trecută suma de 3 lei”, a spus clientul.

Bonurile primite de client (sursa Replica Online)

Constănțeanul a văzut suma de pe bon prea târziu pentru a mai putea repara ceva, iar în momentul în care a încercat să sune la numărul de telefon de pe acel bon, nu i-a răspuns nimeni.

Măsuri pentru a preveni aglomerația de pe litoral 

Alexandru Rafila a explicat că turiștii care merg la plajă ar putea să fie obligați să poarte mască, aceasta fiind o soluție de abordare a problemei aglomerației la mare.

Întrebat dacă se poate impune la mare măsura distanțării de doi metri și purtarea măștii, profesorul Rafila a răspuns: „Cred că mai degrabă în zonele aglomerate, în zonele de faleză, unde lumea se înghesuie. Acum, la plajă, să porți mască, nu știu dacă e posibil. Gândiți-vă la o chestie: sunt oameni din aceeași familie sau prieteni care au călătorit împreună, nu are rost să le spun să poarte mască sau să fie distanțați unul de celălalt pentru că ei, practic, locuiesc împreună.

Nu rata: Fratele lui Florin Salam are coronavirus. Bărbatul este în stare gravă, internat la Matei Balș

Această distanțare fizică trebuie să existe între persoane care nu desfășoară o viață împreună. Soluția este următoarea: trebuie revăzute plajele, accesul la plajă să fie în concordanță cu capacitatea plajei respective, adică număr fix de persoane pe o anumită suprafață de plajă și un program mai echilibrat în zona teraselor, adică nu până dimineața, când oamenii sunt mai expansivi și când nu pot să respecte aceste măsuri de distanțare“, a spus doctorul la Digi24.