Gestul emoționant făcut de două fetițe din Botoșani. De ce au vândut limondă cu cui i-au donat banii. FOTO

Publicat: 29/07/2020 | 10:46
Gestul emoționant făcut de două fetițe din Botoșani. De ce au vândut limondă cu cui i-au donat banii. FOTO

Două fetițe din Botoșani au dat o lecție de viața din care fiecare ar trebui să învețe ceva. Inițiativa a fost făcută publică de Vlad Plăcintă, președintele Asociației ”Salvează o inimă”.

Maria Emma și Alexandra Ioana au vândut limonadă în Cartierul Alfa Land din Botoșani și vor ca suma obținută (404 lei) să o doneze pentru un caz al Asociației ”Salvează o Inimă”. „Când nouă, celor mari, ne este rușine sau lene să dăm o distribuire sau să donăm măcar doi euro lunar, două fetițe cu suflet mare au vândut limonadă”, a scris Vlad Plăcintă.

Fetele au strâns bani pentru un copil bolnav de cancer

Cazul pentru care au donat

FOARTE URGENT!!

Campanie inceputa la data: 15.07.2020

Nume: Andreea

Prenume: Teușan

Varsta:  3 ani

Suma necesara: 32000 EURO

Diagnostic: Epilepsie severă parțială continuă (diagnosticul nu este unul foarte clar)

Clinica unde va efectua operatia la Clinica Koc University

Povestea micuței Andreea

Andreea Teușan are doar 3 ani și 5 luni și este din Sibiu. Copilăria ei a fost compromisă de diagnosticul cumplit pe care l-a primit acum un an și jumătate. La această vârstă, vorbim despre perioada bucuriilor, a imaginaţiei, despre o lume deschisă spre iubire și frumos, în care totul este posibil.

În loc să se bucure de această perioadă frumoasă, de aproximativ un an și jumătate, micuța Andreea se luptă cu o boală grea și chinuitoare, care-i pune în pericol viața.

Andreea are trei ani și luptă pentru a supraviețui

La vârsta de doar doi anișori, aceasta a fost diagnosticată cu epilepsie, boală cu care se luptă până în prezent, și care pare să se agraveze. Andreea suferea crize de epilepsie mai ușoare înainte, dar în ultima perioadă au început să se agraveze din ce în ce mai mult. Anul acesta, în urma unui RMN au fost depistate niște leziuni pe creierul micuței Andreea.

Din data de 27.06.2020, fetița a fost internată la secția de Terapie Intensivă din Sibiu, unde medicii spun că nu prea mai au ce să-i facă. Ieri, medicii au descoperit că fetița avea apă la plămâni. Din fericire, astăzi fetița a început să reacționeze și să respire mai bine. Părinții copilei au făcut nenumărate demersuri și investigații pe la cei mai buni medici din România, însă cazul micuței Andreea este prea dificil și, din păcate, medicina din România este neputincioasă în cazul ei.

O clinică din Turcia o acceptă pe Andreea

Din fericire, rugăciunile părinților și a celor apropiați au fost auzite și fetița a fost acceptată de o clinică din Turcia. Reprezentanții clinicii au făcut un cost estimativ, care reprezintă o sumă ireală pentru Familia Teușan. Învestigațiile inițiale de care ar avea nevoie fetița, cumulează un cost total de aproximativ 32.000 de euro, însă acesta poate crește, în funcție de rezultatele testelor și de evoluția bolii.

“E o boala neurometabolică sau neurogenică.Trebuie efectuate examinări genetice și metabolice. Durata spitalizării se poate prelungi”, au declarat medicii de la spitalul Koc University din Instanbul.

Părinții sunt plini de speranță și speră la ajutoul oamenilor cu suflet mare. “Dumnezeu ne-a ascultat rugăciunile și după multe căutari, Andreea a fost acceptată la o clinică din Turcia. Costurile sunt peste puterile noastre, dar cu ajutorul vostru știm că o să reușim.”, a transmis tatăl fetiței, Andrei Teușan.

Sursa poveste: Ora de Sibiu

Donații se pot face:

Denumire entitate:  Asociatia “SALVEAZA O INIMA”
Cod de inregistrare fiscala:  31015982

Cont (IBAN) bancar:

Cont RON: RO 05 BTRL 0070 1205 W828 70 XX

Cont Euro: RO 28 BTRL EUR CRT 00 W828 7001

CONT USD: RO 68 BTRL USD CRT 00 W828 7001

COD SWIFT: BTRLRO22

COD BIC: BTRL

Banca Transilvania Botosani

Vă rugăm să specificați numele de familie  (Teusan) al copilului pentru care faceți donatia!

Cu ce se ocupa Asociație Salvează o inimă

„În Asociația „Salvează o Inimă”, ineditul nu este doar faptul că salvăm copii cu malformații grave, ci însăși modul în care această asociație a luat ființă și a crescut într-un mod impresionant, de unde lumea se aștepta mai puțin. Câți dintre noi am auzit vreodată de satul Boscoteni, din județul Botoșani? Probabil foarte puțini sau nimeni…ei bine în acest sătuc, în care nu există nici canalizare, nici apă, sau gaz, acum 4 ani, un om cu inimă mare a decis să înființeze o asociatie prin care să salveze oameni.

Citește și: Papua Noua Guinee declară stare de urgență după ce numărul cazurilor noi de coronavirus s-a dublat în două zile

Totul a pornit de la dorința imensă de a-i ajuta pe cei aflați în suferință. Cu o minte sclipitoare, aș spune eu de geniu, care astăzi poate fără nici o problemă să inspire oameni, Vlad Plăcintă, la acea vreme tâmplar PVC a creat această platformă online, salveazaoinimă.ro, unică în România, prin sistemul de donații online. Era ceva ce la acea vreme exista doar în America, la marile organizatii non-profit.

Forța care izvora din dorința acestui om de a face bine, a atras în acest proiect cei mai buni medici la nivel international, cele mai bune clinici, care astăzi ne sunt partenere în salvarea copiilor cu malformații grave. Și cred că 2500.000 de euro strânsi pană acum nu sunt bani puțini, de fapt sunt extrem de mulți când ne gândim de la ce s-a pornit, și de la faptul că în acest proiect sunt implicați o mână de oameni, nu mai mulți și că totul este organizat din fața unui calculator, într-o cămăruță neîncălzită din casa de la Boscoteni, unde de multe ori cade și internetul, sau curentul…

Binele, împlinirea, poate veni de la un singur om

Că binele, împlinirea, poate veni de la un singur om. Dorința arzătoare a unui singur om este suficientă pentru a schimba o comunitate. Gândiți-vă atunci, ce înseamnă dacă la această dorință ne afiliem cu toții? Ce înseamnă să punem cu toții gândul cel bun, să ne unim împreună pentru o faptă bună? Înseamnă schimbarea în bine a unei comunități și mai mari de oameni, și până la urmă, schimbarea acestei lumi. Vrem să schimbăm lumea?

Nu rata: Românii ar putea fi obligați să poarte masca și la plajă. Măsuri extreme pentru a evita aglomerația de pe litoral

Este un vis măreț, care poate chiar ne depășește. Dar credeți că trebuie să ne punem un target atât de mare când este suficient să aducem fericirea într-o singură familie. Dacă o singură familie trece peste un mare necaz, acela de a avea un copil cu malformații, și apoi trăiește o viață fericită vă dați seama cât de mare lucru este? Asociația „Salvează o inimă” a schimbat deja viața a 250 de astfel de familii, și continuă să fie în prezent sprijinul a 10 copii cărora le asigurăm tratament lunar cu sume între 1.500 lei si 45.00 de lei.

Ce este de menționat este faptul că toate aceste interventii au depășit mii de euro, sau zeci de mii de euro. Chiar dacă noi suntem puțin, Asociația „Salvează o Inimă” este extreme de mare, și cuprinde peste 60.000 de membri…ei sunt cei care donează online, peste 60.000 de oameni”, transmit reprezentanții Asociației pe pagina oficială.