Top 5 alimente gustoase de toamnă care nu îngrașă. Iată ce ne recomandă nutriționiștii să mâncăm în această perioadă

Publicat: 18/10/2022 | 21:54
Legume de toamnă Sursă foto: Pixabay

Pentru cei care vor să slăbească în următoarea perioadă, nutriționiștii recomandă introducerea în dieta zilnică a următoarelor alimente foarte gustoase, dar și sănătoase. Iată care sunt acestea.

Toamna și iarna, în organismul nostru apar mai multe modificări, iar imunitatea scade. Virusurile se înmulțesc în această perioadă, așa că trebuie să fim atenți la cum ne îmbrăcăm, dar și la ce mâncăm.

CITEȘTE ȘI: FRUCTUL PE CARE SĂ ÎL INTRODUCI ÎN DIETĂ, DACĂ VREI SĂ SLĂBEȘTI! ARE 40 DE CALORII

Cele mai sănătoase și gustoase alimente de toamnă

Medicii nutriționiști recomandă introducerea în dieta zilnică a următoarelor 5 alimente, pentru scăderea în greutate, dar și pentru întărirea sistemului imunitar.

Dovleacul

Bogat în betacaroten, dovleacul are proprietăți antiinflamatoare, antioxidante, anticancerigene și antidiabet.

E bine să  îți faci provizii pentru iarnă din toate sortimentele de dovleac şi să pui la uscat seminţele acestuia.  Am auzit că piureul de dovleac este minunat!

Semințele de dovleac sunt cel mai bun remediu de eliminare a paraziților intestinali, consumă zilnic 10-15 semințe crude pe stomacul gol și în două săptămâni ai scăpat de paraziți plus ai adus corpului o mulțime de minerale și vitamine.

Mai mult, semințele de dovleac ajută la menținerea într-o stare bună de sănătate a vaselor de sânge, la reglarea colesterolului și la stimularea activității rinichilor.

Sfecla roșie

Este alimentul cu un conținut bogat de vitamina B, mangan, potasiu, fibre, fier, fosfor, dar și vitamina C. Sfecla roșie este una dintre cele mai benefice legume pentru sănătatea ficatului, iar sucul de sfeclă roșie este unul dintre cele mai bogate alimente ca sursă de antioxidanți și nitrați naturali.

În concluzie, consumul regulat de sfeclă este modalitatea eficientă de a consuma nutrienții și cantitatea de fibre de care organismul tău are nevoie. Sfecla roșie face parte din alimentele alcaline.

Conopida

Sănătoasă, hrănitoare și simplu de adăugat la diverse preparate, conopida este unul dintre alimentele care contribuie la buna funcționare a inimii, menține echilibrul hormonal, stimulează sănătatea ochilor și previne dezvoltarea unor diverse afecțiuni. Alături de varză, broccoli și varza kale, conopida face parte din aceeași familie de legume.

Conopida are proprietăți antiinflamatoare, îmbunătățește sistemul digestiv, contribuie la sănătatea cardiovasculară, poate ajuta la pierderea în greutate, întărește sistemul osos, ajută la menținerea sănătății creierului, este un bun aliat al sistemului imunitar, poate ameliora probleme respiratorii. Mai mult, conopida contribuie la sănătatea pielii și a părului.

Ciupercile

Unele specii de ciuperci acționează favorabil asupra unor boli, contribuie la scăderea riscului de accident vascular cerebral. Mai mult, asigura o digestie eficientă, sunt foarte bune pentru creșterea imunității, scad riscul de boli cronice de la nivelul intestinului și diminuează riscul dezvoltării anumitor tipuri de cancer, precum cel de sân si cel de colon.

Ciupercile sunt importante surse de fibre, vitamine și minerale, ele conțin vitamina B1, B2, B6, acid folic dar și minerale precum: potasiu, magneziu, sodiu, cupru, fier și fosfor.

Varza

Specialiștii în nutriție recomandă introducerea verzei în dieta zilnică fără restricții, alături de celelalte legume crucifere, pentru a beneficia în mod constant de numeroasele sale beneficii pentru sănătate.

Varză Sursă foto: Pixabay

Varza previne și tratează multe boli, reglează greutatea corporală, previne cancerul și reglează nivelul de colesterol, protejează tractul digestiv și previne deficiența de sulf. De asemenea, această legumă inhibă dezvoltarea tumorilor canceroase, oprește inflamațiile din organism, menține sănătatea ochilor, îmbunătățește randamentul cerebral, ajută la detoxifierea organismului, protejează pielea și ameliorează durerile musculare.

VEZI ȘI: DIETA-FULGER DE 3 ZILE | ALIMENTUL PE CARE TREBUIE SĂ-L MÂNÂNCI CA SĂ SLĂBEȘTI 5 KILOGRAME ÎN 72 DE ORE