Tupeu maxim! Niște hoți au spart o mașină de Poliție, parcată fix în fața IPJ Sibiu

Publicat: 06/10/2022 | 18:44
Foto: Pixabay

Autoritățile din Sibiu sunt în alertă, după ce au observat că una dintre mașinile Poliției a fost spartă de hoți. Făptașii sunt căutați acum, iar aceștia riscă ani buni de închisoare. Iată ce au furat aceștia din autospeciala parcată fix în fața Inspectoratului de Poliție Județean al Sibiului.

Săptămâna trecută, mai exact, în noaptea de 26 spre 27 septembrie, cineva a spart una dintre autospecialele de Poliție din județul Sibiu. Mașina se afla parcată chiar în fața Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu. Cu toate acestea, hoții tot au avut tupeul să fure tot ce au găsit în vehicul.

CITEȘTE ȘI: POLIȚIA AVERTIZEAZĂ! HOȚII FOLOSESC O NOUĂ METODĂ DE A JEFUI: „ERAM CU COPIII ÎN MAȘINĂ, AM SUNAT LA 112”. CE NENOROCIRE SE POATE ÎNTÂMPLA DACĂ OPREȘTI PENTRU O PAUZĂ DE CONDUS

Ce bunuri au fost furate din mașina Poliției

Printre bunurile furate din autospeciala de poliție sunt: un suport de telefon mobil, o vestă, telecomanda rampei si două lanterne. La momentul acesta, cercetările sunt efectuate la nivelul Biroului de Investigații Criminale Sibiu din cadrul Poliției municipiului Sibiu pentru infracțiunea de furt calificat, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, în vederea identificării autorilor și aplicării măsurilor legale în consecință.

”Este vorba despre furtul unor bunuri dintr-o autospecială de poliție utilizată de către polițiștii din cadrul Biroului Poliție Autostrăzi A1 Râmnicu–Vâlcea – Deva. Fapta ar fi fost comisă în noaptea de 26/27 septembrie a.c., în timp ce autospeciala era parcată pe strada Revoluției din municipiul Sibiu”, a spus Elena Weleter, purtătorul de cuvânt al Poliției Sibiu.

Câți ani de închisoare riscă făptașii

Fapta comisă de către hoții din Sibiu se pedepsește cu închisoarea de la 3 la 10 ani. Momentan nu s-au descoperit făptașii, însă, autoritățile caută în continuare.

În cazul Furtului calificat, Art. 229 spune:

(1) Furtul săvârşit în următoarele împrejurări:

a) într-un mijloc de transport în comun;

b) în timpul nopţii;

c) de o persoană mascată, deghizată sau travestită;

d) prin efracţie, escaladare sau prin folosirea fără drept a unei chei adevărate ori a unei chei mincinoase;

e) prin scoaterea din funcţiune a sistemului de alarmă ori de supraveghere, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

(2) Dacă furtul a fost săvârşit în următoarele împrejurări:

a) asupra unui bun care face parte din patrimoniul cultural;

b) prin violare de domiciliu sau sediu profesional;

c) de o persoană având asupra sa o armă, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.

(3) Furtul privind următoarele categorii de bunuri:

a) ţiţei, gazolină, condensat, etan lichid, benzină, motorină, alte produse petroliere sau gaze naturale din conducte, depozite, cisterne ori vagoane-cisternă;

b) componente ale sistemelor de irigaţii;

c) componente ale reţelelor electrice;

d) un dispozitiv ori un sistem de semnalizare, alarmare ori alertare în caz de incendiu sau alte situaţii de urgenţă publică;

e) un mijloc de transport sau orice alt mijloc de intervenţie la incendiu, la accidente de cale ferată, rutiere, navale sau aeriene ori în caz de dezastru;

f) instalaţii de siguranţă şi dirijare a traficului feroviar, rutier, naval, aerian şi componente ale acestora, precum şi componente ale mijloacelor de transport aferente;

g) bunuri prin însuşirea cărora se pune în pericol siguranţa traficului şi a persoanelor pe drumurile publice;

h) cabluri, linii, echipamente şi instalaţii de telecomunicaţii, radiocomunicaţii, precum şi componente de comunicaţii, se pedepseşte cu închisoarea de la 3 la 10 ani.

VEZI ȘI: INCREDIBIL! AU VRUT SĂ FURE UN AVION, LA SIBIU, DAR S-AU MULȚUMIT CU O MAȘINĂ! POVESTEA EMOȚIONANTĂ A ”HOȚILOR”