Poliția avertizează! Hoții folosesc o nouă metodă de a jefui: „Eram cu copiii în mașină, am sunat la 112”. Ce nenorocire se poate întâmpla dacă oprești pentru o pauză de condus

Publicat: 02/05/2018 | 09:46

Scene de coșmar pe mai multe drumuri din România, după ce hoții au început să folosească o nouă metodă de jefuire. (Află aici cum poți câștiga și tu de acasă chiar și 10.000 de euro lunar). Despre aceasta au aflat milioane de români, după ce un bucureștean a postat pe Facebook un mesaj în care a povestit cum a evitat în ultima secundă ca el, copiii și soția lui să devină victimele infractorilor. Mărturisirile sale îți dau fiori, iar polițiștii au lansat un apel către toți șoferii.

Mihai Moraru, un bărbat din Capitală, a fost la un pas să fie bătut și jefuit împreună cu familia sa, după ce a oprit pe marginea drumului E85, în localitatea Sinești. În postarea făcută pe Facebook, el a scris că a urcat în mașină imediat ce a observat că cea oprită în fața lui, dar și pentru că a avut o presimțire rea. (Află aici cum poți câștiga și tu de acasă chiar și 10.000 de euro lunar). Ulterior, el a văzut cum mai mulți oameni au ieșit în fugă din pădure și se îndreptau către autoturismul său, în timp ce un individ i-a făcut pană la roata din spate, de pe dreapta – încă nu știa ce anume a făcut acesta acolo. La scurt timp după ce a demarat în trombă, el a sunat la 112 și după ce a zis ce i se întâmplă, a fost avertizat că i s-a făcut pană și că e urmărit de o mașină.

Hoții care atacă atunci în oprești în pauza de condus acționează pe A1, A2, Voluntari, Fundeni, Mamaia, Sibiu

Din fericire, bucureșteanul a reușit să ajungă cu bine într-o benzinărie, unde s-a întâlnit cu polițiștii care i-au venit în ajutor. Tot acolo, el și-a schimbat roata. După ce a făcut postarea pe Internet, el a primit mai multe mesaje de la alte victime ale hoților care folosesc această nouă metodă de a jefui. Mai mult, se pare că atunci când nu e trafic mare, tâlharii aruncă diverse obiecte în fața mașinii ca să provoace o ieșire în decor și să-i jefuiască pe cei aflați înăuntru.

„România.
Cum poți fi prăduit că în Vestul Sălbatic, la final de vacanță! Sinești, E85, București-Buzău. În această seară, am oprit într-o parcare, pe drumul Buzău-București, pentru o pauză de la condus.
Am urcat în mașină când am văzut că cea din fața mea, oprită și ea în parcare, a plecat. Nu am avut un sentiment ok, o bănuială mi-a zis să mă car. Fix în acel moment am văzut oameni ieșind din pădurea de pe marginea drumului, venind spre mașină în viteză. Eram deja înăuntru și am văzut cum un tânăr era deja ghemuit în spatele mașinii. Am blocat ușile, am plecat în viteză și am sunat la 112.

Mi s-a făcut legătura la Poliție, care mi-a spus că sigur am roata înțepată și o mașină care sigur mă urmăreste. Deci știau. În timp ce vorbeam cu ei la telefon, mi-a apărut în bord mesajul de până pe spate, dreapta. Le-am dat datele mașinii și locația și mi-au spus că vin după mine. Am reușit să ajung la benzinăria Mol din Voluntari. Și să umflu roata. A apărut și poliția care mă caută. Mi-au spus că am avut noroc, pentru că alții, în zilele trecute nu au fost la fel de norocoși. Au fost bătuti, jefuiți. Băi, în ce țara trăim?

I-am întrebat pe polițiști de ce nu se face ceva, dacă tot știu situația. Mi-au spus că patrulează pe zonă două mașini zi-noapte, dar sunt depăsiti. Sunt doar 40% din câți ar trebui să fie. Și de la centru nu se face nimic, chiar dacă se știe situația. S-a cerut patrularea jandarmeriei, dar mah, ăștia sunt mai ocupați cu paza lui Dragnea la DNA și nu pot participa.

Acum sunt la vulcanizare, în București. Măi, cocolari politici, javre administrative și hoți de toate felurile-sictir, măh! Eu, în seara această, eram cu copiii în mașină, în vacanța de 1 mai. Ce țara e, măh, asta? Ce siguranță e, măh, asta? În care ies hoții din pădure ca ciupercile după ploaie, în care faceți legi doar pentru infractori, în care suntem conduși de infractori? Cât să mai suportăm, măh, jaful și nesimțirea? Când autoritătile vor pune preț pe siguranța noastră? Când vom deschide dracu ochii și nu vom mai accepta minciună și hoția? Multe întrebări, aceleași răspunsuri!

Respect pentru Poliția Română care m-a ajutat și a intervenit! Iar pentru clasă politică și toți românașii care o țin în viață: SICTIR!

PS: aici a fost vorba de o secundă. Secunda de când m-am urcat în mașină. E clar că erau pregătiti să atace, dar urcându-mă în mașină au înțepat roata dreaptă spate pentru a mă prinde mai târziu. Acea secundă în care am decis să intru în mașină a fost diferență între a fi lovit sau a scăpa.

Am aflat în seara această că mai nou, aruncă cu diverse obiecte în fața mașinii, când nu e trafic mare, pentru a provoca o ieșire în decor și a jefui.

PS2: din mesajele voastre, înțeleg că sunt mai multe zone unde ești atacat la drumul mare. Mulți dintre voi ați fost martorii sau victimele unor asemenea atacuri. Se pare că Sinești nu e un caz izolat. A1, A2, Carrefour Voluntari, Fundeni, Mamaia, Sibiu și lista continuă. Înțeleg că mulți dintre voi ați depus plângeri, nerezolvate până astăzi.”, a scris Mihai Răzvan Moraru pe pagina lui de Facebook.

Reacțiile de tot felul nu au întârziat să apară.

„Înfiorător!”, „Mai bine ieșim dracu în stradă, pentru că mai târziu o să ne gândim: «uite, frate, puteam să iesim să-i dam jos, dar am stat ca proștii și ne-am plâns». Atunci o să fie prea târziu„, ” Rezultat final: fugiți din țară. Nu este țara pentru a trăi.”, „Dacă stăm pe net și doar comentăm, asemenea oameni infecți vor mai face și alte victime” sunt patru dintre mesajele lăsate de internauți.

 

Citește și...