Incredibil! Au vrut să fure un avion, la Sibiu, dar s-au mulțumit cu o mașină! Povestea emoționantă a ”hoților”

Autor: Gabriel Niculescu
Publicat: 25/04/2018 | 21:12

Tentativă incredibilă de furt pe Aeroportul din Sibiu. Un bărbat și fiul acestuia au încercat să fure…un avion, dar s-au mulțumit până la urmă cu o mașină. Cei doi intruși au fost prinși iar incidentul a determinat măsuri suplimentare de securitate!

Tentativa neobișnuită de furt a avut loc în luna martie, dar a devenit publică miercuri atunci când prefectul de Sibiu, Adela Muntean, a cerut sporirea pazei pe Aeroportul Internaţional Sibiu.
Prefectul a aflat că un bărbat de 34 de ani şi un copil au sărit gardul şi au ajuns în zona parcării, unde au fost prinşi încercând să fure o maşină. Cei doi au spus că iniţial au vrut să fure un avion, arată Mediafax.

Un bărbat și fiul său au încercat să fure un avion

Ulterior, surse din cadrul anchetei au declarat că iniţial, cei doi au încercat să fure un vehicul de la Registrul Auto Român, pentru a ajunge în Germania, însă toate maşinile erau încuiate. În drum spre oraş, ei au văzut cum ateriza un avion al NATO pe pista Aeroportului Sibiu şi aşa le-ar fi venit ideea de a fura un avion, sărind gardul spre pistă.
Pentru că nu au putut ajunge până pe pistă, cei doi s-au îndreptat spre parcarea aeroportuară, unde au fost prinşi când încercau să fure o maşină. Aceleaşi surse au precizat că persoana adultă va fi expertizată pentru a se stabili dacă a avut discernământ.

Povestea din spatele gestului nebunesc

Bărbatul şi copilul care au fost prinşi în timp ce încercau să fure o maşină utilizată la controlul pistei de pe Aeroportul Sibiu doreau să ajungă în Germania unde lucrează mama băiatului. Acestuia i s-a făcut dor de femeie, iar bărbatul, care este unchiul lui, i-a promis că-l duce să o vadă. Au încercat să fure o maşină din incinta reprezentanţei din Sibiu a Registrului Auto Român şi, pentru că toate erau încuiate, au traversat Drumul Naţional 1 şi au sărit gardul în incinta Aeroportului, arată DIGI24. În timpul audierilor, bărbatul de 34 de ani le-a spus anchetatorilor că i-a trecut prin cap chiar să fure un avion pentru a ajunge în Germania, fără a se gândi cum l-ar fi pilotat. De asemenea, bărbatul nu a putut explica anchetatorilor cum intenţiona să iasă cu maşina din incinta Aeroportului Sibiu, un spaţiu securizat şi păzit.

Citește și...