Veste-șoc pentru Familia Regală! Boala de care suferă Charles este mult mai gravă decât s-a crezut

De: Cancan
Publicat: 25/09/2018 | 11:10
Veste-soc pentru familia regala. Boala lui Chales este mai grava decat se credea

Veste-șoc pentru Familia Regală britanică! Boala de care suferă Prințul Charles este mult mai gravă decât s-a crezut, inițial, iar zvonurile circulă cu repeziciune dintr-o parte în alta. 

Conform unor surse, prințul Charles ar suferi chiar de boala Alzheimer. Această boală îl face incompatibil cu sarcinile specifice unui monarh. Încă nu este nimic oficial, din acest punct de vedere, însă prințul – în vârstă de 69 de ani –  trece prin momente când are pierderi de memorie și nu se mai poate orienta bine în spațiu.

Regina Elisabeta a II-a este extrem de îngrijorată, informează ”Neue Post”.

Citește și ”Povestea unui bătrân bolnav din Iași, care mănâncă resturile de la un fast food. Cei care îl cunosc au făcut un apel pe Facebook: „Nu are niciun ajutor!”

Veste-șoc pentru familia regală! Camilla, soția lui Charles spune că acesta repetă la nesfârșit aceleași povești

Morning News USA și Globe Magazine scriu, la rândul lor, că soția sa, Camilla, s-ar fi plâns apropiaților. Ea spune că prințul Charles își pierde, încetul cu încetul, memoria și repetă la nesfârșit aceleași povești și întrebări, consemnează și site-ul Pro Tv.

Printre simptomele bolii Alzheimer se numără și această tendință a bolnavilor de a repeta la nesfârșit aceleași povești, pe fondul pierderii graduale a memorei.

Un alt simptom al bolii Alzheimer e tremurul mâinilor, tremur care poate fi observat și la Charles.

Boala Alzheimer, devastatoare pentru organism

  • Boala Alzheimer progresează în timp, dar rapiditatea agravării depinde de la o persoană la alta. Unele persoane pot avea manifestări minime până în faza avansată a bolii, alte persoane pierd capacitatea de a desfășura activități zilnice încă de la începutul bolii.
  • Persoanele care suferă de boala Alzheimer pot avea probleme de pierdere a orientării,  pierderea  capacității de a iniția anumite activități, probleme în a-și aduce aminte ce zi este sau ce au mâncat,  recunoașterea persoanelor familiare.
  • De regulă, familia nu observă primele simptome ale bolii, deoarece sunt schimbări ușoare de comportament și personalitate ce sunt considerate parte normală a îmbătrânirii. Cu timpul, aceste simptome se agravează în timp și încep să afecteze indeplinirea activităților zilnice.
  • Pe măsură ce boala evoluează apar schimbări vizibile, persoana  are dificultăți la citit, scriere și calcul, probleme de gândire logică, tulburări de dispoziție accentuate, dificultăţi în păstrarea echlibrului, dificultăţi de mers, stări confuzive.
  • Persoanele pot pierde noțiunea timpului, pot să fie dezorientați, să nu își dea seama unde sunt și să se rătăcească chiar și într-un loc cunoscut.

Citește și ”Andreea Mantea, prima reacție după ce s-a spus că e gravidă din nou”