Acasă » Galerie foto » Cele mai scumpe iahturi din lume. Primele zece costă aproape 9,5 miliarde de dolari

Cele mai scumpe iahturi din lume. Primele zece costă aproape 9,5 miliarde de dolari

De: Cancan 24/08/2017 | 18:18
Cele mai scumpe iahturi din lume. Primele zece costă aproape 9,5 miliarde de dolari
Cele mai scumpe iahturi din lume. Primele zece costă aproape 9,5 miliarde de dolari

Cele mai scumpe iahturi din lume. Deţinerea unui iaht de lux este, fără îndoială, un simbol al bogăţiei nemăsurate, iar fiţele în domeniu ajung până într-acolo încât o astfel de ambarcaţiune poate costa miliarde de dolari. CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, vă prezintă topul celor mai scumpe zece iahturi din lume. Adunate, sumele cheltuite pentru aceste bijuterii ale mărilor se apropie de 9,5 miliarde de dolari.

Cele mai scumpe iahturi din lume. 10. Lady Moura – 210 milioane de dolari

Cele mai scumpe iahturi din lume. Lady Moura - 210 milioane de dolari
Cele mai scumpe iahturi din lume. Lady Moura – 210 milioane de dolari

Lady Moura a fost construită în 1990, de şantierele navale Blohm & Voss, pentru omul de afaceri saudit Nasser Al-Rashid. Este uşor de recunoscut datorită literelor proeminente din aur de 24 de karate care îi compun numele. La bordul navei se află o piscină de 100 de metri lungime, cu acoperiş retractabil. Iahtul, care poate găzdui 30 de oaspeţi şi 60 de membri ai echipajului, dispune de un elicopter S76B şi de două bărci, Mangusta 80 şi San Juan, relatează beautifullife.info.

Cele mai scumpe iahturi din lume. 9. Al Mirqab  – 250 de milioane de dolari 

Al Mirqab a fost construit de şantierul naval Peters Schiffbau Wewelsfleth din Germania pentru fostul premier din Qatar, Jassim bin Jaber Al Thani. Poate primi la bord 24 de oaspeţi, fiecare cu propria baie, propriul living şi propriul dormitor. Alte 55 de camere adăpostesc membrii echipajului. Vasul dispune de o sală de cinema, o punte pentru plajă, piscină, heliport, baruri în aer liber, jacuzzi.

Cele mai scumpe iahturi din lume 8. Dilbar – 256 de milioane de dolari 

Construit în 2008 de Lürssen Yachts, îi aparţine oligarhului rus Alişer Usmanov. A fost numit după mama omului de afaceri de origine uzbecă. Măsoară aproape 110 metri în lungime şi are la bord mai multe piscine şi un heliport. Poate adăposti 20 de oaspeţi şi 48 de membri ai echipajului.

Cele mai scumpe iahturi din lume. 7. Al Said – 300 de milioane de dolari

Nava de 300 de milioane de dolari a fost construită de compania Lürssen Yachts. A primit numele proprietarului ei, Qaboos Bin Said Al Said, sultanul Omanului. Printre alte extravaganţe, Al Said găzduieşte o sală de concert suficient de mare pentru o orchestră de 50 de instrumentişti. Poate primi 70 de oaspeţi, iar echipajul ajunge la 154 de persoane.

Cele mai scumpe iahturi din lume. 6. Motor Yacht A – 323 de milioane de dolari

Construit de şantierele Blohm & Voss din Hamburg, Motor Yacht A îi aparţine miliardarului rus Andrei Melnicenko. Pe lângă dormitoarele uriaşe, vasul dispune şi de o discotecă de 200 de metri pătraţi. Interiorul poate fi transformat în mai multe saloane imense, datorită pereţilor mobili. Motor Yacht A este deservit de un elicopter, adăpostit în hangarul de pe puntea superioară, dar şi de o barcă rapidă. La bord se află trei piscine, dintre care una cu fundul de sticlă, situată chiar deasupra discotecii. A fost proiectat să găzduiască 14 oaspeţi şi 42 de membri ai echipajului.

Cele mai scumpe iahturi din lume. 5. Dubai – 350 de milioane de dolari

Cele mai scumpe iahturi din lume. Dubai - 350 de milioane de dolari
Cele mai scumpe iahturi din lume. Dubai – 350 de milioane de dolari

A fost comandat de prinţul Bruneiului, Jefri Bolkiah, încă din 1996, dar a fost lansat la apă abia zece ani mai târziu, în 2006. Nava a fost un proiect comun al şantierelor Blohm & Voss şi Lürssen. Ulterior a fost achiziţionat de şeicul din Dubai, Mohammed Rashid al-Maktoum. Iahtul, decorat spectaculos, impresionează prin abundenţa de zone de plajă, jacuzzi-uri şi piscine. Găzduieşte mai multe apartamente VIP şi poate adăposti, în total, 115 persoane. Heliportul iahtului este proiectat pentru un elicopter de până la 9,5 tone.

Cele mai scumpe iahturi din lume. 4. Azzam – 650 de milioane de dolari

A fost produs de Lürssen Yachts pentru preşedintele Emiratelor Arabe Unite, şeicul Khalifa bin Zayed al-Nayan. Măsoară 180 de metri lungime şi atinge viteza de 35 de kilometri pe oră, fiind unul dintre cele mai rapide iahturi, raportat la mărimea sa uriaşă. Interioarele au fost proiectate de designerul francez Christophe Leoni şi au fost descrise ca sofisticate şi luxoase, în stil imperial.

Cele mai scumpe iahturi din lume. 3. Streets of Monaco – 1,1 miliarde de dolari

Aşa cum arată şi numele, luxosul iaht este o replică plutitoare a oraşului Monaco. Realizat de Yacht Island Design din Derbyshire, Marea Britanie, vasul reproduce la scară reperele arhicunoscute ale bogatului principat. Acestea includ faimosul cazinou, dar şi pista de Formula 1 ori Hotel de Paris. Iahtul găzduieşte piscine şi terenuri de tenis, precum şi livinguri somptuoase care imită interioarele celor mai luxoase hoteluri din Monte Carlo. Apartamentul principal are dimensiunile unui penthouse mai mult decât generos, care se întinde pe trei etaje şi acoperă peste 1.400 de metri pătraţi. Iahtul dispune şi de un cafe-bar cu vedere subacvatică, precum şi de submarine, elicoptere şi vedete rapide.

Cele mai scumpe iahturi din lume. 2. Eclipse – 1,5 miliarde de dolari

Deţinut de miliardarul rus Roman Abramovici, vasul Eclipse este al doilea cel mai scump iaht din lume. A fost construit de Blohm & Voss şi măsoară 163 de metri în lungime. Are 24 de cabine pentru oaspeţi, două piscine, mai multe căzi de hidromasaj şi o discotecă. Mai dispune de două heliporturi, trei bărci ultrarapide şi de un minisubmarin care se pot scufunda până la 50 de metri adâncime. Iahtul este dotat cu sistem de detectare a intruşilor şi cu un sistem de apărare cu rachete. Dormitorul principal este protejat de geamuri antiglonţ. Eclipse este protejat şi împotriva paparazzilor, cu un scut de lasere care se declanşează automat în direcţia obiectivelor detectate. Echipajul numără 70 de membri.

Cele mai scumpe iahturi din lume. 1. History Supreme

Proiectat de designerul Stuart Hughes, iahtul a necesitat trei ani de muncă pentru a fi gata. A fost cumpărat de un om de afaceri malaezian care a dorit să îşi păstreze anonimatul. Suma uriaşă plătită pentru iahtul de 30 de metri lungime se datorează cantităţii imense de aur şi platină (100.000 de kilograme) folosite la decorarea lui. De altfel, aurul şi platina acoperă nava în întregime. Dormitorul principal este, de departe, cel mai spectaculos. Unul dintre pereţii săi e construit din rocă de meteorit, iar înăuntru tronează o statuie scupltată în oase originale de Tyrannosaurus Rex. 

Cele mai scumpe iahturi din lume. History Supreme - 4,5 miliarde de dolari
Cele mai scumpe iahturi din lume. History Supreme – 4,5 miliarde de dolari

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Pensionarii vor primi banii înaintea Paștelui. Poșta Română a început distribuirea în avans a pensiilor
Pensionarii vor primi banii înaintea Paștelui. Poșta Română a început distribuirea în avans a pensiilor
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Bobonete a văzut imaginile ASTEA prea fierbinți cu Mădălina Ghenea și n-a mai rezistat! I-a dat instant mesaj: "Și eu mă chinui, dar merge greu"
Bobonete a văzut imaginile ASTEA prea fierbinți cu Mădălina Ghenea și n-a mai rezistat! I-a...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
O poveste extraordinară de viață din care avem toți de învățat. „Totul a început cu niște semințe. De bostan, cu sare”
O poveste extraordinară de viață din care avem toți de învățat. „Totul a început cu...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au luat-o în seamă. Ce au descoperit după i-a șocat: „Un coșmar”
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o sumă mare în cont și i-au furat 140.000 €
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut anunțul așteptat de milioane de români
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta Română a făcut anunțul
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei bunică „Când mă gândesc că a dat naștere la 12 copii, asta mă înfioară.”
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Cât vor primi românii în mână după creşterile salariale de la 1 iulie. Cum se calculează salariul minim european
Cât vor primi românii în mână după creşterile salariale de la 1 iulie. Cum se...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai vorbesc:
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai...
Singura gară din România care a fost construită pentru personalități. Ce nume grele au coborât din tren și s-au plimbat pe peron sau prin stațiune
Singura gară din România care a fost construită pentru personalități. Ce nume grele au coborât...
De ce trebuie să aprindem, de fapt, lumânarea sau candela. Puțini creștini mai știu semnificația acestui gest
De ce trebuie să aprindem, de fapt, lumânarea sau candela. Puțini creștini mai știu semnificația...
Capcana legată de BANII DE PENSIE. Abia acum s-a aflat ce se poate întâmpla
Capcana legată de BANII DE PENSIE. Abia acum s-a aflat ce se poate întâmpla
Câți bani cere Theo Rose ca să cânte la un eveniment pentru 60 de minute. Și-a mărit tariful pentru 2024
Câți bani cere Theo Rose ca să cânte la un eveniment pentru 60 de minute....
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Die Welt publică acordul de pace pe care Ucraina şi Rusia l-ar fi putut semna în aprilie 2022
Die Welt publică acordul de pace pe care Ucraina şi Rusia l-ar fi putut semna...
Simona Halep a fost RESPINSĂ. Decizia oficială a fost luată CHIAR ACUM în tenis
Simona Halep a fost RESPINSĂ. Decizia oficială a fost luată CHIAR ACUM în tenis
Este cea mai bizară insulă din lume. Puțini oameni au curaj să se apropie de ea
Este cea mai bizară insulă din lume. Puțini oameni au curaj să se apropie de...
Cele două ZODII care vor avea noroc uriaș în luna mai. Sunt favoritele astrelor
Cele două ZODII care vor avea noroc uriaș în luna mai. Sunt favoritele astrelor
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic Pescobar! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: Nu-l bate nimeni!
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic Pescobar! A fost dat de gol, după ce...
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin. S-a căsătorit și pare mai fericit ca niciodată
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani:
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
Ritualul pe care îl are Loredana Groza înainte de a urca pe scenă. Obiceiul la care diva nu renunță niciodată
Ritualul pe care îl are Loredana Groza înainte de a urca pe scenă. Obiceiul la...
Locul din România care este interzis turiștilor. E tărâmul în care cuibărește șarpele rău și singura faleză stâncoasă de pe litoralul românesc
Locul din România care este interzis turiștilor. E tărâmul în care cuibărește șarpele rău și...
Horoscop zilnic pentru duminică, 28 aprilie 2024. Balanța are un blocaj financiar
Horoscop zilnic pentru duminică, 28 aprilie 2024. Balanța are un blocaj financiar