3 motive pentru care trebuie sa faci trecerea la anvelopele de vara!

Publicat: 05/06/2018 | 17:12

Dupa o iarna nu foarte capricioasa, in care am vazut zapada mai mult la final, soarele a pus iar stapanire pe cer. Chiar daca acum vezi constant temperaturi peste 15-20 grade Celsius, mai vezi in trafic masini echipate tot cu anvelopele de iarna. Indiferent ca faci trecerea la anvelope de vara impreuna cu prietenul tau cel bun, la el in curte, sau daca alegi sa mergi la o vulcanizare sau un service autorizat, ai mai jos…

3 motive pentru care trebuie sa faci URGENT trecerea la  anvelope de vara

1.Vei putea frana mai eficient si vei avea un control mult mai bun al masinii in trafic

Indiferent ca drumurile tale sunt mai mult in oras sau daca folosesti masina mai mult la drumurile lungi, in concedii, daca nu echipezi masina cu anvelope de vara., nu vei putea evita situatiile periculoase cu aceeasi eficienta, oricata indemanare ai avea la condus. Gandeste-te la cei cu care mergi in masina, sau la cei dragi care te asteapta acasa! (Electronice auto)

2. Anvelopele de vara sunt fabricate dintr-un cauciuc care performeaza tocmai la temperaturi inalte.

Asa cum anvelopele de vara devin extraordinar de rigide la temperature scazute si nu asigura aderenta necesara circulatiei in siguranta, la fel, anvelopele de iarna folosite pe un asfalt fierbinte nu ofera siguranta pe parcursul drumului. Nu ti-a spus nimeni acest lucru, dar caldura este unul din cei mai mari inamici ai anvelopelor, iar anvelopele de vara au o compozitie care le protejeaza din acest punct de vedere. (Oferte roti)

3.Vei cheltui mai putini bani pe combustibil

Datorita compozitiei cauciucului, anvelopele de iarna au avea o rezistenta mai mare la rulare. Studiile arata ca rezistenta la rulare este cu 15% mai mare decat daca rulezi cu anvelope de vara.

Un ultim sfat!

In momentul in care iti echipezi masina cu anvelope de vara, uita-te atent la anvelopele de iarna pe care tocmai le dai jos de pe masina. Consulta-te cu mecanicul tau si verifica daca profilul are o uzura acceptabila pentru sezonul rece care urmeaza. In caz contrar, poate ar fi timpul sa-ti faci un plan sa economisesti pentru un set nou de anvelope de iarna. (Oferte roti)

Citește și...