50 de copii din cadrul unui centru al DGASPC Bacău, suspecți de coronavirus. Alte 15 persoane care au intrat în contact cu ei, depistate pozitiv

Publicat: 21/07/2020 | 14:57

Este stare de alertă în Bacău, unde 50 de copii dintr-un centru rezidențial aparținând Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Bacău au fost internați în spital fiind suspecți de infecție cu coronavirusul SARS-CoV-2. 

Citește și: Victor Ciutacu, declarații fulminante la adresa Pro TV-ului după ce s-a difuzat interviul Andreei Esca despre infectarea cu noul coronavirus

50 de copii din cadrul unui centru al DGASPC Bacău, suspecți de coronavirus

În timp ce raportul Grupului de Comunicare Strategică au fost anunțate azi alte 994 de cazuri de infectare cu boala rară din China, la Centrul Pinocchio din Bacău, situația este critică! Și asta pentru că adolescenții , dar și mai mai mulți salariați ai centrului au ajuns la Spitalul Municipal Onești (spital suport). Este vorba despre copii și tineri, cu vârste cuprinse între 8 și 24 de ani, precum și de câteva educatoare.

“Primele teste au confirmat faptul că 15 persoane sunt infectate cu Covid-19. Șapte dintre ele au vârsta până în 18 ani, iar restul între 18 și 24 de ani. Lor li se alătură alte nouă persoane care lucrează în acest centru rezidențial. Se așteaptă rezultatele tuturor beneficiarilor și a personalului angajat în acest centru rezidențial” a declarat Liviu Miroșeanu, prefectul juețului Bacău.

Nu rata: Top parlamentari “imuni” la coronavirus: Cele mai șocante proiecte legislative depuse de politicienii

Specialiștii din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) a județului Bacău au dispus o anchetă epidemiologică și măsuri urgente. S-a dispus izolarea în secțiile de Boli Infecţioase și în alte secții despecialitate din cadrul Spitalului Municipal Onești a cazurilor confirmate din rândul personalului de îngrijire, cât ṣi a beneficiarilor. Se vor monitoriza clinic zilnic toate persoanele din cadrul centrului și se verifică respectarea cu stricteţe a măsurillor de curăţenie, dezinfecţie şi aerisire pentru toate spaţiile din centru, precum și purtarea echipamentului de protecție individual corespunzător de către personalul medical și auxiliar de îngrijire.

Află și: După Pro TV, coronavirusul lovește din nou și în TVR! A fost confirmat a 3-la caz la postul de televiziune

Toate cazurile confirmate sunt asimptomatice. Astfel de focare au mai fost înregistrate în centrele de asistență socială din Dărmănești, Hârja, Nicolae Bălcescu și Săucești. Ultima raportare la nivelul județului arată că 164 din cele 280 de paturi alocate pacienților COVID (suspecți și confirmați) sunt ocupate 164.

Doar cu calm și înțelepciune vom fi eficienți în lupta cu epidemia de coronavirus! Traversăm o perioadă dominată, în continuare, de acest pericol nevăzut, care este COVID-19. Din păcate, în spațiul public, apar tot mai des luări de poziție care încearcă să minimizeze acest pericol, tot felul de teorii negaționiste care nu ne fac bine. În calitate de prefect, dar și de președinte al Comitetului Județean pentru Situaţii de Urgență Bacău, vă spun că pericolul nu a trecut! În fiecare zi, apar noi cazuri, secțiile ATI încep să se umple, de aceea, trebuie să tratăm cu maximă seriozitate această problemă. Nu vreau să se ajungă în situațiile în care chiar și cei mai sceptici să aibă un bolnav în familie sau din rândul prietenilor, pentru a conștientiza acest pericol. Din fericire, în județul Bacău, știm ce avem de făcut, dar apar și cazuri noi, la fel ca în întreaga țară. Săptămâna trecută, a fost dat în folosință un nou laborator de testare RT – PCR, la Spitalul din Comănești, ceea ce face ca numărul laboratoarelor din județul Bacău să ajungă la patru. Vă rog ca și în continuare, așa cum faceți din luna martie, să dați dovadă de prudență! Să vă protejați pe dumneavoastră și pe cei din jur! Să purtați mască de protecție, să vă dezinfectați, să păstrați distanța socială!”, a afirmat Liviu Miroșeanu, prefectul orașului Bacău.

Descoperă și: Alarmant! Focar de coronavirus la Constanța! Angajații, internați în spital