50 kg de heroină, descoperite într-un camion la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat! Cine era la volanul mastodontului și ce le-a spus polițiștilor despre droguri

Publicat: 25/05/2020 | 16:33

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, au făcut o descoperire teribilă după ce au verificat un camion: în cabină erau aproape 50 kg de heroină! Ei l-au reținut imediat pe șoferul mastodontului și l-au informat despre situația extrem de delicată în care se află. Pe numele lui sunt acuzații grave și va sta o perioadă după gratii.

Citește și: Fermierii din Dolj și-au “angajat” bondari care muncesc 12 ore pe zi în solarii

50 kg de heroină, găsite într-un camion la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat

În cabina unui camion, condus de un cetățean străin, oamenii legii din România au găsit aproape 50 kg heroină. Potrivit actelor pe care individul le-a furnizat polițiștilor din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat, acesta este cetăţean bulgar. Iar pe numele lui a fost deschis un dosar penal și este acuzat de trafic de droguri de mare risc și trafic internațional de droguri de mare risc. Întreaga cantitate de heroină trebuia să ajungă în Elveția și, conform declarațiilor șoferului, el a primit drogurile de la un prieten care l-a rugat să-i facă această “favorare”. Cetățeanul bulgar urmează să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

“În data de 24.05.2020, în jurul orei 16.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat – județul Dolj s-a prezentat pentru a intra în țară, cetățeanul bulgar S.I., în vârstă de 38 de ani, la volanul unui autocamion înmatriculat în Bulgaria. Cu ocazia controlului specific, acţionând în baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au descoperit în cabina autocamionului, într-o geantă de voiaj ascunsă printre bagaje şi sacoşe cu mâncare, mai multe pachete ce conțineau o substanţă pulverulentă de culoare maro,cu miros înţepător, în greutate de aproximativ 50 kg, susceptibilă a fi heroină.

Față de cele constatate, cetățeanul bulgar a declarat că geanta de voiaj nu îi aparține, aceasta fiindu-i înmânată de un prieten, în vederea transportării acesteia în Elveția. Întreaga cantitate de substanță a fost ridicată de către lucrători B.C.C.O. Craiova şi trimisă spre expertiză la Laboratorul de Analiză şi Profil al Drogurilor din cadrul IGPR. În cauză, cercetările sunt continuate de procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală împreună cu B.C.C.O. Craiova, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc și trafic internațional de droguri de mare risc, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun. otodată, capul tractor a fost indisponibilizat la sediul STPF Dolj, iar cetăţeanul bulgar a fost reţinut pentru 24 de ore, acesta urmând să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă”, se arată într-un comunicat al IJPF Dolj.

Dacă drogurile ar fi ajuns pe piaţa neagră, traficanții ar fi obținut din vânzările acestora peste 1.500.000 euro.