Acasă » Galerie foto » Scandalul de la Greenfield capătă amploare! Mircea Cărtărescu dă de pământ cu ”franţuzoaica de la Primărie”: ”Îi trădaţi şi-i înfundaţi în disperare…”

Scandalul de la Greenfield capătă amploare! Mircea Cărtărescu dă de pământ cu ”franţuzoaica de la Primărie”: ”Îi trădaţi şi-i înfundaţi în disperare…”

De: Cancan 02/08/2017 | 13:13
Scandalul de la Greenfield capătă amploare! Mircea Cărtărescu dă de pământ cu ”franţuzoaica de la Primărie”: ”Îi trădaţi şi-i înfundaţi în disperare…”
Mircea Cărtărescu o acuză pe Clotilde Armand că i-a trădat pe locuitorii din Greenfield

După ce s-a alăturat celor aproximativ 5.000 de oameni care locuiesc în ansamblul de locuinţe Greenfield şi care trăiesc un adevărat coşmar având doar o singură cale de acces spre restul oraşului (Aleea Teişani), Mircea Cărtărescu dă de pământ cu politiciana USR Clotilde Armand, care s-a declarat împotriva "unei soluţii care pune în pericol eco-sistemul pădurii Băneasa". (VEZI ŞI: MIRCEA CĂRTĂRESCU ia atitudine în cazul GREENFIELD!)

Celebrul scriitor i-a transmis un mesaj dur franţuzoaicei de la Primăria Sectorului 1, în care îi cere socoteală pentru faptul că îi trădează şi nu face nimic pentru oamenii din Greenfield, care de altfel au şi votat-o.

,,Mesajul meu către Clotilde Armand: cui nu-i pasă de oameni nu are ce căuta în politică. Aţi fost votată de oamenii din Greenfield, cei pe care acum îi trădaţi şi-i înfundaţi în disperare. Asta trebuie să aşteptăm de la USR? Pentru asta v-am votat? Asta aţi face întregii ţări dacă aţi avea puterea?’’, a scris Mircea Cărtărescu pe pagina lui de Facebook.

Nu doar locatarii cartierului sunt revoltaţi, ci şi prietenii virtuali ai scriitorului, care nu au ezitat să îşi exprime nemulţumirile. „Clotilde Armand părea un politician cu capul pe umeri, dar se pare că si l-a pierdut pe drum, poate chiar pe drumul din pădure care trebuie redeschis! Cine îl găseşte să-l predea Primăriei Sectorului 1 cu speranţa că posesorul îşi va recăpăta raţiunea de a ajuta 4.000 de suflete care, fără voia lor, s-au izolat de Bucureşti, alegând să locuiască în Sectorul 1, Greenfield. Nu mă aşteptam ca tocmai Clotilde Armand sa fie împotriva acestui drum, care este salvarea unui întreg cartier. Sugerez doamnei Clotilde să îşi deschidă din toamnă un birou în Greenfield, ca să înţeleagă despre ce este vorba în cartierul ăsta «îmbrăţişat de pădure»!/ Doamna consilier Clotilde Armand, sunteţi o politiciană de perspectivă, aveţi focul necesar să atrageţi oamenii, un succes aţi repurtat chiar astăzi prin Tzunami-ul de comentarii provocat de postarea dvs. pe tema Greenfield-Pădurea Băneasa. Deşi criticile din aceste comentarii la adresa dvs. sunt uriaşe, aţi atras atenţia unui număr mare de locuitori ai comunităţii Greenfield prin stângăcia remarcilor dvs. Rezolvarea situaţiei grave din Greenfield cu sprijinul declarat şi factic al dvs. v-ar aduce pe un trend de popularitate. Avem un cartier tânăr cu o populaţie în creştere rapidă, care trebuie înzestrat cu toate serviciile obişnuite, dar şi de intervenţie rapidă necesare unui trai decent. Subliniez necesitatea asigurării unui acces rapid pentru intervenţii de urgenţă, salvare, pompieri, etc. Familiile tinere trebuie ajutate şi nu supuse unui stres insuportabil după o zi de muncă istovitoare. Sunt încredinţat că dvs. ca consilier al Primăriei Sector 1 împreună cu colegii şi domnul Primar Tudorache aveţi toate pârghiile necesare să urgentaţi deschiderea drumului Vadul Moldovei în luna septembrie 2017. Orice amânare poate aduce consecinţe incalculabile pentru toate părţile !” sunt doar câteva dintre comentariile primite la postarea scriitorului.

Alţii, însă, sunt de părere că astfel de acuze exprimate pe reţelele de socializare nu sunt cea mai bună alegere:,, Ati vorbit cu Clotilde Armand? Poate aruncatul de acuze pe Facebook nu e cea mai bună metodă de comunicare a zilelor noastre’’, este de părere un internaut.

La rândul ei, Clotilde Armand anunţase pe Facebook că „USR Sector 1 este împotriva unei soluţii care pune în pericol eco-sistemul pădurii Băneasa şi militează pentru o strategie urbană de ansamblu din partea Primăriei S1 pentru cartierul Greenfield”.

„Din acest motiv, am propus patru amendamente la proiectul de hotărâre privind drumul de acces prin pădurea Băneasa. Cartierul Greenfield are nevoie de o grădiniţă şi o şcoală proprie, având în vedere numărul mare de locuitori, investitorii imobiliari trebuie să asigure un fond de garanţie pentru construirea unor căi de acces, traversarea pădurii nu poate fi decât o soluţie temporară (12 luni şi fără defrişări), iar mijloacele de transport în comun trebuie să fie ecologice„, a adăugat Clotilde Armand.

În urma numeroaselor comentarii negative, ea a revenit cu o „Scrisoare către locuitoriii cartierului Greenfield”.

„Am citit mesajele primite şi multe din ele se referă la exemple de abuzuri. Dacă au fost comise aceste abuzuri, trebuie la rândul nostru să adăugăm altele? Pentru a schimba «politica bunului plac» în România, fiecare trebuie să ţină cont de interesul general în raport cu interesul individual. Cheia dezvoltării unei societăţi stă în echilibru şi dialog. Avizele necesare redeschiderii drumului prin Pădurea Băneasa ridică numeroase probleme juridice. Romsilva a atras atenţia că există o porţiune de drum pe care Codul Silvic interzice accesul public. Închiderea drumului forestier este de altfel consecinţa unei decizii judecătoreşti. În faţa acestei complexităţi, Primarul General al Capitalei a preferat să transfere problema la Sectorul 1 în urmă cu două luni. Primarul acestui sector răspunde, după două luni, cu un proiect de hotărâre fără a transmite consilierilor întreaga documentaţie şi nu admite nici o amânare a votului. USR devine prin toate aceste manevre ţapul ispăşitor al întregii situaţii.

Înţeleg dificultăţile cu care se confruntă locuitorii cartierului Greenfiled. Aceştia nu sunt o maşinărie de vot şi vreau să fac un apel la civismul fiecăruia. Avem nevoie să dezvoltăm o strategie urbană pentru acest cartier care să răspundă necesitaţilor proprii fără să dăuneze unei viziuni de dezvoltare durabilă a oraşului în care trăim cu toţii. Presiunea noastră trebuie să fie comună asupra autorităţilor pentru a urgenta stabilirea şi punerea în aplicare a unei soluţii. Greenfield trebuie să devină un exemplu prin care să demonstrăm că investitori, cetăţeni şi oameni politici pot găsi o soluţie spre binele comun.
Apreciez implicarea unor intelectuali în această problemă şi le solicit sprijinul pentru a demara o dezbatere publică şi negocieri cu toate părţile implicate. Nu serveşte la nimic să ne învinuim unii pe alţii, iar între timp lucrurile să stagneze”
, a scris reprezentanta USR pe Facebook.

Cancan.ro, site-ul nr 1 din România, vă relata AICI despre problema cu care se confruntă locuitorii din zona de nord a Capitalei, ei încercând de câteva luni, prin toate mijloacele posibile, să rezolve situaţia dramatică în care se află, dar fără nici un rezultat.

Oamenii din zonă sunt dezamăgiţi că primarul sectorului 1, Dan Tudorache, ce administrează şi acea zonă a Capitalei, tratează cu indiferenţă problema, ba chiar mai mult, în timp ce ei erau „sechestraţi” în cartier, acesta se distra într-o vacanţă super-luxoasă în Peru (VEZI AICI).

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Caniculă supremă în România, zilele următoare! Temperaturi resimțite de 40 de grade Celsius în București, potrivit meteorologilor Accuweather
Caniculă supremă în România, zilele următoare! Temperaturi resimțite de 40 de grade Celsius în București,...
FOTO. Milionarul Arpad Paszkany a transformat-o total pe „Cenușăreasa” Antonela Pătruț. Afaceristul i-a schimbat nu doar înfățișarea, ci și modul de viață
FOTO. Milionarul Arpad Paszkany a transformat-o total pe „Cenușăreasa” Antonela Pătruț. Afaceristul i-a schimbat nu...
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
Cum au arătat Andreea Esca, Delia sau Andra când s-au căsătorit. Andreea Bănică a strălucit într-o rochie minusculă!
Cum au arătat Andreea Esca, Delia sau Andra când s-au căsătorit. Andreea Bănică a strălucit...
Ducesa care a avut 88 de amanți în timpul mariajului cu soțul ei. A fost acuzată că este nimfomană
Ducesa care a avut 88 de amanți în timpul mariajului cu soțul ei. A fost...
Ce se întâmplă cu Cleopatra Stratan și Edward Sanda, la 3 ani de la nuntă? „Deja observă lumea că ceva nu e bine”
Ce se întâmplă cu Cleopatra Stratan și Edward Sanda, la 3 ani de la nuntă?...
România introduce salariul minim european în acest an. Ciolacu: Termenul este 15 noiembrie
România introduce salariul minim european în acest an. Ciolacu: Termenul este 15 noiembrie
Noua armă cu care Rusia a pus în alertă toată Europa: incendii misterioase și atacuri coordonate asupra infrastructurii UE și NATO
Noua armă cu care Rusia a pus în alertă toată Europa: incendii misterioase și atacuri...
Când se va circula pe autostradă între București și Sibiu? Informații despre viitoarea autostradă a României
Când se va circula pe autostradă între București și Sibiu? Informații despre viitoarea autostradă a...
Casa din „Singur Acasă” este scoasă la vânzare! Fanii sunt în lacrimi după ce au văzut cât costă și cum arată după ce a fost renovată complet
Casa din „Singur Acasă” este scoasă la vânzare! Fanii sunt în lacrimi după ce au...
Ei sunt cei trei tineri dispăruți în urma inundațiilor din Italia! S-au îmbrățișat în timp ce erau luați de ape
Ei sunt cei trei tineri dispăruți în urma inundațiilor din Italia! S-au îmbrățișat în timp...
Cu ce intenții a chemat-o Gagea pe Roberta în camera roșie? Ce părere are Sebastian de această situație: „Recunosc și îmi asum că m-am controlat super greu.”
Cu ce intenții a chemat-o Gagea pe Roberta în camera roșie? Ce părere are Sebastian...
Scene cutremurătoare la morgă, după ce părinții Raisei au mers să ridice trupul neînsuflețit al micuței:
Scene cutremurătoare la morgă, după ce părinții Raisei au mers să ridice trupul neînsuflețit al...
Tinerii îmbrăţişaţi înainte să fie luaţi de ape, în Italia, sunt români. Patrizia, Bianca şi iubitul ei făceau fotografii când i-a surprins viitura
Tinerii îmbrăţişaţi înainte să fie luaţi de ape, în Italia, sunt români. Patrizia, Bianca şi...
BANCUL ZILEI. Bulă ajunge pentru prima dată la țară. Vede un țăran și îl întreabă: - Bade, de ce nu are coarne vaca ta?
BANCUL ZILEI. Bulă ajunge pentru prima dată la țară. Vede un țăran și îl întreabă:...
Cât timp le-a luat hackerilor să DEBLOCHEZE un portofel cu Bitcoin cu 3 mil.
Cât timp le-a luat hackerilor să DEBLOCHEZE un portofel cu Bitcoin cu 3 mil.
LEGĂTURA cu VENUS, PIERDUTĂ! De ce este aceasta importantă?
LEGĂTURA cu VENUS, PIERDUTĂ! De ce este aceasta importantă?
S-a aflat motivul pentru care Cristi Brancu nu o va invita niciodată pe Bianca Drăgușanu în emisiunea lui:
S-a aflat motivul pentru care Cristi Brancu nu o va invita niciodată pe Bianca Drăgușanu...
Comuna din România care va avea cel mai înalt pod suspendat din Europa. Are 2.476 de locuitori și puțini români au auzit de ea
Comuna din România care va avea cel mai înalt pod suspendat din Europa. Are 2.476...
Dacia pe care n-o poți cumpăra nici dacă ești milionar. Cum arată modelul fabricat special pentru război
Dacia pe care n-o poți cumpăra nici dacă ești milionar. Cum arată modelul fabricat special...
Dispozitivul interzis pe mașini. Schimbare drastică pentru milioane de șoferi
Dispozitivul interzis pe mașini. Schimbare drastică pentru milioane de șoferi
Monica Bîrlădeanu, anunț pe Instagram: Să fii tată sau mamă este cel mai mare act de curaj pe care îl poate face cineva!
Monica Bîrlădeanu, anunț pe Instagram: Să fii tată sau mamă este cel mai mare act...
Prețuri speciale la jocuri. Recomandările Go4Games
Prețuri speciale la jocuri. Recomandările Go4Games
Evaziune fiscală: Bere de aproape 800.000 de euro importată şi vândută fără documente
Evaziune fiscală: Bere de aproape 800.000 de euro importată şi vândută fără documente
Interzis pentru TURIȘTI. Românii trebuie să respecte noile reguli. Se aplică din iunie 2024
Interzis pentru TURIȘTI. Românii trebuie să respecte noile reguli. Se aplică din iunie 2024
Un loc din România seamănă izbitor cu o zonă din SUA. Aici au trăit dinozauri
Un loc din România seamănă izbitor cu o zonă din SUA. Aici au trăit dinozauri
Bancul de sâmbătă | Șeful, angajatul și berea caldă
Bancul de sâmbătă | Șeful, angajatul și berea caldă
Ce i-a putut transmite vedeta mutilată cu ciocanul de soţ celui cu care şi-a refăcut viaţa şi care a cerut-o în căsătorie!
Ce i-a putut transmite vedeta mutilată cu ciocanul de soţ celui cu care şi-a refăcut...
Anunț de ultimă oră de la ANM! Temperaturile se apropie de pragul canicular. Unde se vor înregistra până la 36 de grade Celsius
Anunț de ultimă oră de la ANM! Temperaturile se apropie de pragul canicular. Unde se...
Andrei Aradits, dezvăluiri neașteptate despre relația cu Andreea Bălan: „Nu prea ne plăceam așa. Nici eu pe ea și nici ea pe mine”
Andrei Aradits, dezvăluiri neașteptate despre relația cu Andreea Bălan: „Nu prea ne plăceam așa. Nici...
Cine este bărbatul care i-a frânt inima Mirelei Vaida. S-a îndrăgostit de el și a fost părăsită fix când îi era lumea mai dragă
Cine este bărbatul care i-a frânt inima Mirelei Vaida. S-a îndrăgostit de el și a...
Alina Bădic anunță care sunt zodiile care au parte de schimbări radicale și noroc major. Vine cea mai bună perioadă pentru 6 nativi
Alina Bădic anunță care sunt zodiile care au parte de schimbări radicale și noroc major....
Construcția gigant din România, făcută la ordinul lui Nicolae Ceaușescu. E de mare interes strategic, e a treia din Europa și s-au plătit 60 de tone de aur pentru ea
Construcția gigant din România, făcută la ordinul lui Nicolae Ceaușescu. E de mare interes strategic,...
×