Acasă » Galerie foto » Scandalul de la Greenfield capătă amploare! Mircea Cărtărescu dă de pământ cu ”franţuzoaica de la Primărie”: ”Îi trădaţi şi-i înfundaţi în disperare…”

Scandalul de la Greenfield capătă amploare! Mircea Cărtărescu dă de pământ cu ”franţuzoaica de la Primărie”: ”Îi trădaţi şi-i înfundaţi în disperare…”

De: Cancan 02/08/2017 | 13:13
Scandalul de la Greenfield capătă amploare! Mircea Cărtărescu dă de pământ cu ”franţuzoaica de la Primărie”: ”Îi trădaţi şi-i înfundaţi în disperare…”
Mircea Cărtărescu o acuză pe Clotilde Armand că i-a trădat pe locuitorii din Greenfield

După ce s-a alăturat celor aproximativ 5.000 de oameni care locuiesc în ansamblul de locuinţe Greenfield şi care trăiesc un adevărat coşmar având doar o singură cale de acces spre restul oraşului (Aleea Teişani), Mircea Cărtărescu dă de pământ cu politiciana USR Clotilde Armand, care s-a declarat împotriva "unei soluţii care pune în pericol eco-sistemul pădurii Băneasa". (VEZI ŞI: MIRCEA CĂRTĂRESCU ia atitudine în cazul GREENFIELD!)

Celebrul scriitor i-a transmis un mesaj dur franţuzoaicei de la Primăria Sectorului 1, în care îi cere socoteală pentru faptul că îi trădează şi nu face nimic pentru oamenii din Greenfield, care de altfel au şi votat-o.

,,Mesajul meu către Clotilde Armand: cui nu-i pasă de oameni nu are ce căuta în politică. Aţi fost votată de oamenii din Greenfield, cei pe care acum îi trădaţi şi-i înfundaţi în disperare. Asta trebuie să aşteptăm de la USR? Pentru asta v-am votat? Asta aţi face întregii ţări dacă aţi avea puterea?’’, a scris Mircea Cărtărescu pe pagina lui de Facebook.

Nu doar locatarii cartierului sunt revoltaţi, ci şi prietenii virtuali ai scriitorului, care nu au ezitat să îşi exprime nemulţumirile. „Clotilde Armand părea un politician cu capul pe umeri, dar se pare că si l-a pierdut pe drum, poate chiar pe drumul din pădure care trebuie redeschis! Cine îl găseşte să-l predea Primăriei Sectorului 1 cu speranţa că posesorul îşi va recăpăta raţiunea de a ajuta 4.000 de suflete care, fără voia lor, s-au izolat de Bucureşti, alegând să locuiască în Sectorul 1, Greenfield. Nu mă aşteptam ca tocmai Clotilde Armand sa fie împotriva acestui drum, care este salvarea unui întreg cartier. Sugerez doamnei Clotilde să îşi deschidă din toamnă un birou în Greenfield, ca să înţeleagă despre ce este vorba în cartierul ăsta «îmbrăţişat de pădure»!/ Doamna consilier Clotilde Armand, sunteţi o politiciană de perspectivă, aveţi focul necesar să atrageţi oamenii, un succes aţi repurtat chiar astăzi prin Tzunami-ul de comentarii provocat de postarea dvs. pe tema Greenfield-Pădurea Băneasa. Deşi criticile din aceste comentarii la adresa dvs. sunt uriaşe, aţi atras atenţia unui număr mare de locuitori ai comunităţii Greenfield prin stângăcia remarcilor dvs. Rezolvarea situaţiei grave din Greenfield cu sprijinul declarat şi factic al dvs. v-ar aduce pe un trend de popularitate. Avem un cartier tânăr cu o populaţie în creştere rapidă, care trebuie înzestrat cu toate serviciile obişnuite, dar şi de intervenţie rapidă necesare unui trai decent. Subliniez necesitatea asigurării unui acces rapid pentru intervenţii de urgenţă, salvare, pompieri, etc. Familiile tinere trebuie ajutate şi nu supuse unui stres insuportabil după o zi de muncă istovitoare. Sunt încredinţat că dvs. ca consilier al Primăriei Sector 1 împreună cu colegii şi domnul Primar Tudorache aveţi toate pârghiile necesare să urgentaţi deschiderea drumului Vadul Moldovei în luna septembrie 2017. Orice amânare poate aduce consecinţe incalculabile pentru toate părţile !” sunt doar câteva dintre comentariile primite la postarea scriitorului.

Alţii, însă, sunt de părere că astfel de acuze exprimate pe reţelele de socializare nu sunt cea mai bună alegere:,, Ati vorbit cu Clotilde Armand? Poate aruncatul de acuze pe Facebook nu e cea mai bună metodă de comunicare a zilelor noastre’’, este de părere un internaut.

La rândul ei, Clotilde Armand anunţase pe Facebook că „USR Sector 1 este împotriva unei soluţii care pune în pericol eco-sistemul pădurii Băneasa şi militează pentru o strategie urbană de ansamblu din partea Primăriei S1 pentru cartierul Greenfield”.

„Din acest motiv, am propus patru amendamente la proiectul de hotărâre privind drumul de acces prin pădurea Băneasa. Cartierul Greenfield are nevoie de o grădiniţă şi o şcoală proprie, având în vedere numărul mare de locuitori, investitorii imobiliari trebuie să asigure un fond de garanţie pentru construirea unor căi de acces, traversarea pădurii nu poate fi decât o soluţie temporară (12 luni şi fără defrişări), iar mijloacele de transport în comun trebuie să fie ecologice„, a adăugat Clotilde Armand.

În urma numeroaselor comentarii negative, ea a revenit cu o „Scrisoare către locuitoriii cartierului Greenfield”.

„Am citit mesajele primite şi multe din ele se referă la exemple de abuzuri. Dacă au fost comise aceste abuzuri, trebuie la rândul nostru să adăugăm altele? Pentru a schimba «politica bunului plac» în România, fiecare trebuie să ţină cont de interesul general în raport cu interesul individual. Cheia dezvoltării unei societăţi stă în echilibru şi dialog. Avizele necesare redeschiderii drumului prin Pădurea Băneasa ridică numeroase probleme juridice. Romsilva a atras atenţia că există o porţiune de drum pe care Codul Silvic interzice accesul public. Închiderea drumului forestier este de altfel consecinţa unei decizii judecătoreşti. În faţa acestei complexităţi, Primarul General al Capitalei a preferat să transfere problema la Sectorul 1 în urmă cu două luni. Primarul acestui sector răspunde, după două luni, cu un proiect de hotărâre fără a transmite consilierilor întreaga documentaţie şi nu admite nici o amânare a votului. USR devine prin toate aceste manevre ţapul ispăşitor al întregii situaţii.

Înţeleg dificultăţile cu care se confruntă locuitorii cartierului Greenfiled. Aceştia nu sunt o maşinărie de vot şi vreau să fac un apel la civismul fiecăruia. Avem nevoie să dezvoltăm o strategie urbană pentru acest cartier care să răspundă necesitaţilor proprii fără să dăuneze unei viziuni de dezvoltare durabilă a oraşului în care trăim cu toţii. Presiunea noastră trebuie să fie comună asupra autorităţilor pentru a urgenta stabilirea şi punerea în aplicare a unei soluţii. Greenfield trebuie să devină un exemplu prin care să demonstrăm că investitori, cetăţeni şi oameni politici pot găsi o soluţie spre binele comun.
Apreciez implicarea unor intelectuali în această problemă şi le solicit sprijinul pentru a demara o dezbatere publică şi negocieri cu toate părţile implicate. Nu serveşte la nimic să ne învinuim unii pe alţii, iar între timp lucrurile să stagneze”
, a scris reprezentanta USR pe Facebook.

Cancan.ro, site-ul nr 1 din România, vă relata AICI despre problema cu care se confruntă locuitorii din zona de nord a Capitalei, ei încercând de câteva luni, prin toate mijloacele posibile, să rezolve situaţia dramatică în care se află, dar fără nici un rezultat.

Oamenii din zonă sunt dezamăgiţi că primarul sectorului 1, Dan Tudorache, ce administrează şi acea zonă a Capitalei, tratează cu indiferenţă problema, ba chiar mai mult, în timp ce ei erau „sechestraţi” în cartier, acesta se distra într-o vacanţă super-luxoasă în Peru (VEZI AICI).

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
El este marele câștigător Survivor All Stars 2024 de la Pro TV! Cine ia premiul de 100.000 de euro
El este marele câștigător Survivor All Stars 2024 de la Pro TV! Cine ia premiul...
FOTO. Apariția incendiară a cele mai sexy jucătoare de volei din lume
FOTO. Apariția incendiară a cele mai sexy jucătoare de volei din lume
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de un mare ghinion
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de un mare...
Meteorologii Accuweather anunță o vară istorică în România! Nu s-a mai întâmplat așa ceva în ultimii ani. Cum va fi vremea pe litoral?
Meteorologii Accuweather anunță o vară istorică în România! Nu s-a mai întâmplat așa ceva în...
Un băiat de 14 ani a murit după ce a răspuns la o provocare și a mâncat un chips extrem de picant
Un băiat de 14 ani a murit după ce a răspuns la o provocare și...
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea mașini scumpe, să fie răpit, bătut și arestat
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea...
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Bat clopote de nuntă pentru Anamaria Prodan și Ronald Gavril? Impresara a dezvăluit dacă a fost sau nu cerută în căsătorie: ,,Eu mi-am cerut toți foștii în căsătorie”
Bat clopote de nuntă pentru Anamaria Prodan și Ronald Gavril? Impresara a dezvăluit dacă a...
EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a îngrozit România
EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a...
Virginia, întrebare neașteptată pentru Patrick: „Patrick, îți pare rău că m-ai chemat la camera roșie?”
Virginia, întrebare neașteptată pentru Patrick: „Patrick, îți pare rău că m-ai chemat la camera roșie?”
Mama lui Salman Khan rupe tăcerea despre Iulia Vântur! Ce relație există, de fapt, între româncă și actorul de la Bollywood. Acum e clar
Mama lui Salman Khan rupe tăcerea despre Iulia Vântur! Ce relație există, de fapt, între...
"Cam un 4.000 de lei ca să trăieşti decent". Ofertele angajatorilor pentru tineri, la târgurile...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel cam mic!
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
 Două scule PARKSIDE, foarte căutate de MEȘTERI, apar în oferta LIDL
Două scule PARKSIDE, foarte căutate de MEȘTERI, apar în oferta LIDL
Tehnologia ULUITOARE care a generat CĂLDURĂ de peste 1.000 grade Celsius
Tehnologia ULUITOARE care a generat CĂLDURĂ de peste 1.000 grade Celsius
A recunoscut! În ce loc neobișnuit a întreținut Oana Roman relații intime: ”Când eram tânără făceam tâmpenia asta la greu...”
A recunoscut! În ce loc neobișnuit a întreținut Oana Roman relații intime: ”Când eram tânără...
Zodiile care trag lozul norocos în vară. Bani mulți, moșteniri, lux și opulență pentru acești nativi
Zodiile care trag lozul norocos în vară. Bani mulți, moșteniri, lux și opulență pentru acești...
Animalul rar care a fost observat de oameni pe teritoriul României. Au crezut că este vorba despre o mutație genetică
Animalul rar care a fost observat de oameni pe teritoriul României. Au crezut că este...
Mașinile care au primit interzis pe șosele. Se aplică din 20 Mai, ora 00:00
Mașinile care au primit interzis pe șosele. Se aplică din 20 Mai, ora 00:00
Răsturnare de situaţie în cazul Florin Piersic. Cum l-au găsit medicii
Răsturnare de situaţie în cazul Florin Piersic. Cum l-au găsit medicii
Testul inedit ce-ți distruge computerul. Experimentul unui vlogger - VIDEO
Testul inedit ce-ți distruge computerul. Experimentul unui vlogger - VIDEO
Noua axă a răului? Vladimir Putin şi Xi Jinping şi-au promis să coopereze împotriva SUA  pe care le-au numit „distructive şi ostile
Noua axă a răului? Vladimir Putin şi Xi Jinping şi-au promis să coopereze împotriva SUA...
Îți CONFISCĂ pe loc CÂINELE. Este interzis prin lege în România. Amenda e imensă
Îți CONFISCĂ pe loc CÂINELE. Este interzis prin lege în România. Amenda e imensă
Spaghete cu ciuperci şi leurdă. Rețetă simplă, sănătoasă și rapidă
Spaghete cu ciuperci şi leurdă. Rețetă simplă, sănătoasă și rapidă
Radu-Ștefan Bănică alege calea religiei? Unde a fost surprins în haine preoțești fiul lui Stefan Bănică Jr.
Radu-Ștefan Bănică alege calea religiei? Unde a fost surprins în haine preoțești fiul lui Stefan...
Strigătul disperat al fiicei milionarului român care a ajuns falit, la fel ca Irinel Columbeanu: Şi unui câine îi dai o pâine!
Strigătul disperat al fiicei milionarului român care a ajuns falit, la fel ca Irinel Columbeanu:...
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine a primit al doilea premiu
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Care au fost primele cuvinte rostite de Florin Piersic, după ce s-a trezit din anestezie? Medicii, noi detalii despre procesul de recuperare
Care au fost primele cuvinte rostite de Florin Piersic, după ce s-a trezit din anestezie?...
Dana Roba, contactată din închisoare de fostul soț care a mutilat-o. Ce i-a spus Daniel Balaciu
Dana Roba, contactată din închisoare de fostul soț care a mutilat-o. Ce i-a spus Daniel...
Orașul din România în care se mută tot mai mulți tineri și pensionari. Casele sunt ieftine, traiul de 10 ori mai bun. E aproape de București și are de toate. Lumea e încântată și mai fericită aici
Orașul din România în care se mută tot mai mulți tineri și pensionari. Casele sunt...
Mesajul astrelor pentru zodii, sâmbătă, 18 mai 2024. Dragostea plutește în aer pentru Raci
Mesajul astrelor pentru zodii, sâmbătă, 18 mai 2024. Dragostea plutește în aer pentru Raci
×