Acasă » Exclusiv » Răsturnare de situație! „Pacientul 17” a cerut ajutor la Gerota cu o săptămână înainte de a fi depistat pozitiv, dar…

Răsturnare de situație! „Pacientul 17” a cerut ajutor la Gerota cu o săptămână înainte de a fi depistat pozitiv, dar…

De: C. C. 22/03/2020 | 00:14

Răsturnare de situație în cazul ”Pacientului 17”. Fostul șef din Poliție, care a băgat un întreg spital în carantină, a cerut ajutor la Gerota cu o săptămână înainte de a fi depistat pozitiv. CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA, vă prezintă, în exclusivitate, dezvăluiri uluitoare. Familia ar putea acuza medicii de malpraxis! (CITEȘTE ȘI:DE CORONAVIRUS, BUCUREȘTENII AU IEȘIT LA PICNIC ÎN HERĂSTRĂU)

D.A.S. (Departamentul de Anchete Speciale al Cancan.ro) a intrat în posesia unor informații uluitoare legate de situația ”Pacientului 17”, fostul șef din Poliție care a băgat un întreg spital în carantină. Bărbatul a cerut ajutor la Gerota cu o săptămână înainte de a fi depistat pozitiv, dar se pare că ar fi fost neglijat de cadrele medicale. (NU RATA: CHIAR ȘI-N PLINĂ PANDEMIE “FETELE”-S LA DATORIE!)

Plimbare inutilă între domiciliu și spital, zile la rând?!

Potrivit unor surse D.A.S. categoria A, fostul ofițer MAI s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Gerota, pe data de 2 martie, cu o săptămână înainte de a fi depistat pozitiv cu COVID-19. Bărbatul prezenta simptome diareice și stări de ”moleșeală”. După ce a fost supus unor analize de sânge, care n-ar fi ieșit bine, acesta a primit un tratament perfuzabil. Cu toate că starea bărbatului nu era una bună, fiind cardiac, diabetic și cu probleme de respirație, acesta a fost lăsat să plece acasă.

Fostul ofițer a revenit la UPU Gerota la mai puțin de 24 de ore, cu aceleași probleme medicale. Medicii i-au administrat câteva perfuzii. Deși starea acestuia era una instabilă, bărbatul a fost din nou lăsat să plece la domiciliu.  Pentru că medicul care investiga starea lui de sănătate era liber, pe data de 4 martie, după ce s-a prezentat la Camera de Gardă, ”Pacientul 17” a fost nevoit să se întoarcă iarăși acasă.

După mai bine de trei zile de plimbare, între domiciliu și spital, fostul ofițer MAI a fost internat, a fost supus unor noi analize de sânge și i-a fost administrat un tratament pe bază de antibiotic. Pentru că Spitalul Gerota nu a putut să-i ofere acestuia tratamentul necesar, membrii familiei i-au adus la spital medicamentele necesare, Tamiflu și Corlentor. (NU RATA: CORONAVIRUSUL BAGĂ SHOWBIZ-UL ÎN FALIMENT)

Epopeea analizelor

”Luni, pe 9 martie a fost chemat la spital un membru al familiei, care a luat contact direct cu bărbatul, dar și un cadru medical, în holul spitalului. Atât «Pacientul 17», cât și cadrul medical nu purtau măști și nu s-a luat măsura izolarii. Cadrul medical i-a înmânat aparținătorului trei eprubete cu sânge într-o punguță de hârtie, pentru efectuarea unor analize la un centru medical de analize – privat – din apropiere, costuri ce au fost suportate de familie. În aceeași zi, 9 martie, medicii l-au transportat pe acesta la Matei Balș și la Cantacuzino pentru efectuarea testului COVID-19”, ne-a dezvăluit o sursă D.A.S.

”Soția pacientului a așteaptat aproximativ două zile pentru a fi testată și a rămas izolată în casă. Ea a fost preluată de o ambulanță, la două zile distanță, și transportată la Spitalul Matei Balș, unde i-au fost recoltate probe biologice. Iar după a fost trimisă acasă, pentru a aștepta rezultatele. Desi soția «Pacientul 17» avea șanse mari să fie pozitivă la COVID 19, aceasta a fost lăsată să plece acasă.

Aceasta a insistat la medici, care au revenit asupra deciziei și a fost dusă înapoi acasă de personal medical specializat. Pe data de 11 martie, soția fostului ofițer MAI a aflat din presă că este purtătoarea viruslui. Abia în dimineața zilei de 12 martie este transportată la Matei Balș pentru internare”, ne-au mai mărturisit sursele D.A.S.

”Pacientul 17” a cerut ajutor la Gerota cu o săptămână înainte de a fi depistat pozitiv

Ce greșeli ar fi fost făcute

Conform surselor noastre, în cazul ”Pacientului 17” s-au făcut mai multe greșeli. Bărbatul nu a fost izolat de personalul medical nici în ziua în care s-a decis ca el să fie testat de coronavirus. Cadrele medicale au chemat un membru al familiei pentru a duce probele biologice, la un centru privat din oraș. Fostul ofițer MAI ar fi aflat din presă că rezultatul este pozitiv.

Potrivit unor declarații ale unei asistente din cadrul Gerota, bărbatul ar fi intrat în izolare pe data de 12 martie. Deși rezultatul fusese cunoscut de către conducerea spitalului încă din data de 9 martie, orele 20, aspect care ar fi condus la răspândirea virusului în randul personalului medical și al familiilor acestora. (NU RATA: CE SIMT PERSOANELE INFECTATE CU NOUL CORONAVIRUS)

”La internarea acestuia, în data de 5 martie, a fost efectuat test de gripă. De ce, dacă au existat simptome sau au avut suspiciunea unui virus gripal, nu au discutat cu colegii de la Balș sau Babeș pentru a găsi o soluție și de ce nu s-a decis testarea acestuia pentru COVID? Oare personalul Gerota nu are o minimă pregătire sau nu au avut acces la datele din Ministerul Sănătății ca să poată vedea efectele acestui virus?

În condițiile în care starea de sănătate a pacientului nu era una bună și prezenta simptomele unui virus «gripal», de ce nu au decis izolarea și de ce nu și-au avertizat personalul? Medicii și personalul Gerota nu pot deosebi un pacient bolnav cu simptome de «gripă» și să se protejeze pe ei însuși?”, ar fi doar câteva dintre întrebările la care familia ”Pacientului 17” caută un răspuns.

Mai mult decât atât, surse din anturajul fostului ofițer MAI, ne-au dezvăluit faptul că bărbatul nu exclude ipoteza că ar fi contactat coronavirusul din Aeroportul Otopeni. Și asta pentru că dintre cele 88 de persoane de la bordul aeronavei cu care a călătorit, niciuna n-a fost infectată cu COVID-19. Mai mult decât atât, aceleași surse susțin că directorul Spitalului Gerota ar fi călătorit în Dubai, iar la revenirea în țară nu a intrat în carantină.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected] sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
„Ofertă de PAȘTE!”. Cu câți lei se vinde un singur ou, în Piața Progresul din București
„Ofertă de PAȘTE!”. Cu câți lei se vinde un singur ou, în Piața Progresul din...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar la câteva zile s-a afișat cu un manechin spectaculos
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Asta CHIAR e greu de crezut! Ce meserie avea în viața de zi cu zi această femeie superbă. Nimeni n-o crede
Asta CHIAR e greu de crezut! Ce meserie avea în viața de zi cu zi...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Ce poreclă i-a pus Violeta Bănică lui Adrian Brâncoveanu, iubitul Andreei Marin: „Este un..”
Ce poreclă i-a pus Violeta Bănică lui Adrian Brâncoveanu, iubitul Andreei Marin: „Este un..”
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant al iubitei sale!
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce...
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani. Nu are dureri de spate și încă își conduce singur mașina
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate de milion de oameni
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate...
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Deea Maxer le dă de înțeles fanilor că povestea de dragoste cu Robert Drilea s-a încheiat. Mesajul postat de brunetă pe rețelele sociale
Deea Maxer le dă de înțeles fanilor că povestea de dragoste cu Robert Drilea s-a...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de 21 de ani care s-a filmat când gonește cu 180 km/h
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Ce sumă a plătit Tavi Clonda pentru geanta oferită cadou soției. Gabriela Cristea este în al nouălea cer după achiziție! „ Acum își cumpără pentru prima dată când e cu mine.”
Ce sumă a plătit Tavi Clonda pentru geanta oferită cadou soției. Gabriela Cristea este în...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un beneficiu uriaş
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai vorbesc:
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai...
Horoscop zilnic pentru luni, 29 aprilie. Probleme la muncă pentru două zodii
Horoscop zilnic pentru luni, 29 aprilie. Probleme la muncă pentru două zodii
Planta care aduce un profit de 30.000 de euro la hectar. Românii au început să o cultive și să raporteze câștiguri uriașe
Planta care aduce un profit de 30.000 de euro la hectar. Românii au început să...
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora 22
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Gabriela Cristea, lăsată cu ochi-n soare de Tavi Clonda: A agăţat o gagică!
Gabriela Cristea, lăsată cu ochi-n soare de Tavi Clonda: A agăţat o gagică!
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Statuie nouă în onoarea Reginei Elisabeta a II-a şi a câinilor săi
Statuie nouă în onoarea Reginei Elisabeta a II-a şi a câinilor săi
Se dau TOTAL GRATUIT, direct de la UE. Trebuie să depui cererea până pe 30 APRILIE
Se dau TOTAL GRATUIT, direct de la UE. Trebuie să depui cererea până pe 30...
Românii caută aceste zone de 1 Mai. A fost bătaie pe rezervări
Românii caută aceste zone de 1 Mai. A fost bătaie pe rezervări
Cum a ajuns Nuța din Vaslui să primească și salariu, și PENSIE, în același timp
Cum a ajuns Nuța din Vaslui să primească și salariu, și PENSIE, în același timp
Care este singurul moment de desfătare al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul
Care este singurul moment de desfătare al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile mari
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
Cum reușește Ilinca Vandici să aibă o siluetă de invidiat la 37 de ani. Secretul prezentatoarei de la Kanal D2
Cum reușește Ilinca Vandici să aibă o siluetă de invidiat la 37 de ani. Secretul...
Cine face, de fapt, gardul comun sau gardul dintre vecini. Ce spune legea în 2024, cine plătește eventuale reparații și cum devii proprietar asupra lui
Cine face, de fapt, gardul comun sau gardul dintre vecini. Ce spune legea în 2024,...
Singurele cartiere din București care sunt gemene. Nu există limită între ele și oamenii nu știu exact unde stau
Singurele cartiere din București care sunt gemene. Nu există limită între ele și oamenii nu...