Acasă » Exclusiv » Răsturnare de situație! „Pacientul 17” a cerut ajutor la Gerota cu o săptămână înainte de a fi depistat pozitiv, dar…

Răsturnare de situație! „Pacientul 17” a cerut ajutor la Gerota cu o săptămână înainte de a fi depistat pozitiv, dar…

De: C. C. 22/03/2020 | 00:14

Răsturnare de situație în cazul ”Pacientului 17”. Fostul șef din Poliție, care a băgat un întreg spital în carantină, a cerut ajutor la Gerota cu o săptămână înainte de a fi depistat pozitiv. CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA, vă prezintă, în exclusivitate, dezvăluiri uluitoare. Familia ar putea acuza medicii de malpraxis! (CITEȘTE ȘI:DE CORONAVIRUS, BUCUREȘTENII AU IEȘIT LA PICNIC ÎN HERĂSTRĂU)

D.A.S. (Departamentul de Anchete Speciale al Cancan.ro) a intrat în posesia unor informații uluitoare legate de situația ”Pacientului 17”, fostul șef din Poliție care a băgat un întreg spital în carantină. Bărbatul a cerut ajutor la Gerota cu o săptămână înainte de a fi depistat pozitiv, dar se pare că ar fi fost neglijat de cadrele medicale. (NU RATA: CHIAR ȘI-N PLINĂ PANDEMIE “FETELE”-S LA DATORIE!)

Plimbare inutilă între domiciliu și spital, zile la rând?!

Potrivit unor surse D.A.S. categoria A, fostul ofițer MAI s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Gerota, pe data de 2 martie, cu o săptămână înainte de a fi depistat pozitiv cu COVID-19. Bărbatul prezenta simptome diareice și stări de ”moleșeală”. După ce a fost supus unor analize de sânge, care n-ar fi ieșit bine, acesta a primit un tratament perfuzabil. Cu toate că starea bărbatului nu era una bună, fiind cardiac, diabetic și cu probleme de respirație, acesta a fost lăsat să plece acasă.

Fostul ofițer a revenit la UPU Gerota la mai puțin de 24 de ore, cu aceleași probleme medicale. Medicii i-au administrat câteva perfuzii. Deși starea acestuia era una instabilă, bărbatul a fost din nou lăsat să plece la domiciliu.  Pentru că medicul care investiga starea lui de sănătate era liber, pe data de 4 martie, după ce s-a prezentat la Camera de Gardă, ”Pacientul 17” a fost nevoit să se întoarcă iarăși acasă.

După mai bine de trei zile de plimbare, între domiciliu și spital, fostul ofițer MAI a fost internat, a fost supus unor noi analize de sânge și i-a fost administrat un tratament pe bază de antibiotic. Pentru că Spitalul Gerota nu a putut să-i ofere acestuia tratamentul necesar, membrii familiei i-au adus la spital medicamentele necesare, Tamiflu și Corlentor. (NU RATA: CORONAVIRUSUL BAGĂ SHOWBIZ-UL ÎN FALIMENT)

Epopeea analizelor

”Luni, pe 9 martie a fost chemat la spital un membru al familiei, care a luat contact direct cu bărbatul, dar și un cadru medical, în holul spitalului. Atât «Pacientul 17», cât și cadrul medical nu purtau măști și nu s-a luat măsura izolarii. Cadrul medical i-a înmânat aparținătorului trei eprubete cu sânge într-o punguță de hârtie, pentru efectuarea unor analize la un centru medical de analize – privat – din apropiere, costuri ce au fost suportate de familie. În aceeași zi, 9 martie, medicii l-au transportat pe acesta la Matei Balș și la Cantacuzino pentru efectuarea testului COVID-19”, ne-a dezvăluit o sursă D.A.S.

”Soția pacientului a așteaptat aproximativ două zile pentru a fi testată și a rămas izolată în casă. Ea a fost preluată de o ambulanță, la două zile distanță, și transportată la Spitalul Matei Balș, unde i-au fost recoltate probe biologice. Iar după a fost trimisă acasă, pentru a aștepta rezultatele. Desi soția «Pacientul 17» avea șanse mari să fie pozitivă la COVID 19, aceasta a fost lăsată să plece acasă.

Aceasta a insistat la medici, care au revenit asupra deciziei și a fost dusă înapoi acasă de personal medical specializat. Pe data de 11 martie, soția fostului ofițer MAI a aflat din presă că este purtătoarea viruslui. Abia în dimineața zilei de 12 martie este transportată la Matei Balș pentru internare”, ne-au mai mărturisit sursele D.A.S.

”Pacientul 17” a cerut ajutor la Gerota cu o săptămână înainte de a fi depistat pozitiv

Ce greșeli ar fi fost făcute

Conform surselor noastre, în cazul ”Pacientului 17” s-au făcut mai multe greșeli. Bărbatul nu a fost izolat de personalul medical nici în ziua în care s-a decis ca el să fie testat de coronavirus. Cadrele medicale au chemat un membru al familiei pentru a duce probele biologice, la un centru privat din oraș. Fostul ofițer MAI ar fi aflat din presă că rezultatul este pozitiv.

Potrivit unor declarații ale unei asistente din cadrul Gerota, bărbatul ar fi intrat în izolare pe data de 12 martie. Deși rezultatul fusese cunoscut de către conducerea spitalului încă din data de 9 martie, orele 20, aspect care ar fi condus la răspândirea virusului în randul personalului medical și al familiilor acestora. (NU RATA: CE SIMT PERSOANELE INFECTATE CU NOUL CORONAVIRUS)

”La internarea acestuia, în data de 5 martie, a fost efectuat test de gripă. De ce, dacă au existat simptome sau au avut suspiciunea unui virus gripal, nu au discutat cu colegii de la Balș sau Babeș pentru a găsi o soluție și de ce nu s-a decis testarea acestuia pentru COVID? Oare personalul Gerota nu are o minimă pregătire sau nu au avut acces la datele din Ministerul Sănătății ca să poată vedea efectele acestui virus?

În condițiile în care starea de sănătate a pacientului nu era una bună și prezenta simptomele unui virus «gripal», de ce nu au decis izolarea și de ce nu și-au avertizat personalul? Medicii și personalul Gerota nu pot deosebi un pacient bolnav cu simptome de «gripă» și să se protejeze pe ei însuși?”, ar fi doar câteva dintre întrebările la care familia ”Pacientului 17” caută un răspuns.

Mai mult decât atât, surse din anturajul fostului ofițer MAI, ne-au dezvăluit faptul că bărbatul nu exclude ipoteza că ar fi contactat coronavirusul din Aeroportul Otopeni. Și asta pentru că dintre cele 88 de persoane de la bordul aeronavei cu care a călătorit, niciuna n-a fost infectată cu COVID-19. Mai mult decât atât, aceleași surse susțin că directorul Spitalului Gerota ar fi călătorit în Dubai, iar la revenirea în țară nu a intrat în carantină.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected] sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Experiment: un tânăr s-a transformat într-un om al străzii pentru a demonstra că poate deveni milionar într-un an. Câți bani a câștigat în 10 luni
Experiment: un tânăr s-a transformat într-un om al străzii pentru a demonstra că poate deveni...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
BOMBA BOMBELOR! Laura e iubita celui mai în vogă fotbalist de la Real Madrid! Ar trebui să fie ILEGAL să posteze pozele astea
BOMBA BOMBELOR! Laura e iubita celui mai în vogă fotbalist de la Real Madrid! Ar...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Cum arată Andreea Bănică atunci când nu este pe scenă: ,,Nu m-am aranjat pentru călcat”. Vedeta s-a filmat fără machiaj și cu părul nearanjat
Cum arată Andreea Bănică atunci când nu este pe scenă: ,,Nu m-am aranjat pentru călcat”....
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a exprimat tristețea în mediul online: „Sunt nervoasă și tristă și nefericită.”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă, doi copii îşi vor aştepta tatăl în zadar
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol! Imaginile din interiorul vilei i-au uluit pe toți
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Cinci zodii care pot face bani frumoși după Paște. Astrele se aliniază pentru ele
Cinci zodii care pot face bani frumoși după Paște. Astrele se aliniază pentru ele
Țeapa pe care au luat-o doi pensionari care și-au cumpărat o casă: “Am fost trași pe sfoară”
Țeapa pe care au luat-o doi pensionari care și-au cumpărat o casă: “Am fost trași...
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Beleaua Corduneanu a făcut anunţul. Este CUTREMUR în lumea interlopă
Beleaua Corduneanu a făcut anunţul. Este CUTREMUR în lumea interlopă
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Locaţiile din faimosul serial Bridgerton pe care le poţi vizita
Locaţiile din faimosul serial Bridgerton pe care le poţi vizita
Este OBLIGATORIU absolut peste tot în România. TE VERIFICĂ imediat
Este OBLIGATORIU absolut peste tot în România. TE VERIFICĂ imediat
Românul de 24 de ani, milionar din nimic. Cum a făcut munți de bani
Românul de 24 de ani, milionar din nimic. Cum a făcut munți de bani
BANC | Bulă, Sfântul Petru și „pomul minciunilor”
BANC | Bulă, Sfântul Petru și „pomul minciunilor”
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să...
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”. Ce au filmat camerele
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea mintală a utilizatorilor”
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
Salman Khan nu vrea să o ia de nevastă pe Iulia Vântur. De ce nu s-au căsătorit până acum: „S-ar putea să nu fiu în stare să ofer fericire în viață”
Salman Khan nu vrea să o ia de nevastă pe Iulia Vântur. De ce nu...
Netflix va lansa serialul pe care milioane de oameni îl așteaptă de câțiva ani. Povestea va fi pe placul abonaților din România
Netflix va lansa serialul pe care milioane de oameni îl așteaptă de câțiva ani. Povestea...
Ce să adaugi în ostropelul de pui ca să-i dai cel mai bun gust. Ingredientul care îi dă o aromă de neuitat
Ce să adaugi în ostropelul de pui ca să-i dai cel mai bun gust. Ingredientul...