Dacă te-ai întrebat vreodată de ce gustul băuturii Coca-Cola de la McDonald`s diferă față de orice altă sticlă cumpărată din magazin, ei bine, misterul a fost elucidat. Există mai multe motive la mijloc, însă puțini sunt cei care știu adevărul.
Nu mai este un secret faptul că mâncare tip fast-food de la McDonald`s are un gust unic, însă același lucru se poate spune și despre băuturile carbogazoase ale companiei. De la recipientele în care este depozitat sucul și până la tipurile de paie folosite, fiecare componentă are un rol important. Coca-Cola a intrat în meniul McDonald’s în anii 1950 și, de atunci, cele două companii gigant au dezvoltat mai multe procese diferite care sunt cu totul unice.
Spre deosebire de băuturile care se vând la sticlă sau la cutie, Coca-Cola de la McDonald`s este formată dintr-un amestec de apă carbogazoasă și sirop, ambele fiind stocate și distribuite de aparate separate. Cele două elemente se contopesc în jetul care umple paharul de plastic. În al doilea rând, McDonald’s face un efort uriaș pentru a standardiza măsurătorile nivelului de sirop respectând cu strictețe 40 de grame de zahăr pentru fiecare Cola mică.
Raportul sirop-apă este atât de bine gândit încât ține cont chiar și de topirea gheții, McDonald’s făcând eforturi mari pentru a se asigura că băutura respectă un anumit standard și că diluția nu va afecta aroma generală. Pentru a încetini această diluție, McDonald’s își răcește în prealabil siropul, acesta fiind și motivul pentru care băutura rămâne mai mult timp spumoasă.
Totodată, depozitarea siropului are un rol destul de important. McDonald’s folosește rezervoare de depozitare din oțel pentru siropul său, spre deosebire de pungile de plastic, ca majoritatea celorlalte restaurante, ceea ce permite produsului să rămână proaspăt pentru cât mai mult timp posibil. Fără a face economii, chiar și apa folosită pentru a amesteca siropul este menținută la o temperatură constantă de 0,5 și 3,3 grade Celsius.
În ceea ce privește produsul final, compania folosește un anumit tip de paie, mai late decât la orice alt restaurant fast-food, ceea ce le permite clienților să se bucure de înghițituri mari din băutură. În cele din urmă, secretul gustului unic pare să fie dat chiar de paharele de plastic. Materialul fiind destul de poros are capacitatea de a reține gazul din băutură carbogazoasă mult mai bine decât recipientele de sticlă sau cutiile din aluminiu.