A dat de belea! Adrian Corduneanu şi-a aflat sentinţa definitivă în dosarul de şantaj, iar surpriza e una de proporţii

Publicat: 25/09/2017 | 15:35

Interlopul Adrian Corduneanu a aflat pedeapsa finală pe care va trebui să o execute în dosarul şantajării unui agent comercial din Iaşi. Deşi prima instanţă stabilise o condamnare de trei ani şi şase luni pentru cel supranumit „Beleaua”, judecătorii de la Curtea de Apel Iaşi au conchis că pedeapsa era prea mică. CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, are toate detaliile de ultimă oră. (CITEŞTE ŞI: Martorii care ar fi trebuit să-i "înfunde" pe Corduneni au dispărut)

Adrian Corduneanu a primit, astfel, o pedeapsă definitivă de patru ani şi opt luni, din care se va scădea perioada de peste un an petrecută deja în arest preventiv. După ce va ieşi din închisoare, Corduneanu nu va avea dreptul să discute cu victima sa sau cu rudele acesteia timp de cinci ani. Tot cinci ani nu va avea voie „Beleaua” să se apropie şi de Ionel Bogdănici, prietenul său care a fost şi el condamnat în acest dosar la trei ani şi opt luni de închisoare, cu aproape un an mai mult decât stabilise prima instanţă.

Cei doi au fost găsiţi vinovaţi de şantaj, victima lor fiind agent de de vânzări în Iaşi, care vindea betoane. În toamna anului 2015, T.P. ar fi fost contactat de către Adrian Corduneanu, care l-ar fi ameninţat să nu mai ducă clienţii către firma la care era angajat, ci către o altă societate care avea acelaşi profil, administrată de Ionel Bogdănici, un apropiat al lui Corduneanu. (VEZI AICI: Inima interlopului cedează! Costel Corduneanu, luat din nou cu salvarea. Cum i-a şocat pe medici EXCLUSIVITATE CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA)

Adrian Corduneanu l-ar fi înţepat, la un moment dat, cu un cuţit în picior pe T.P. De asemenea, l-ar fi lovit cu palmele peste faţă şi l-ar fi ameninţat cu moartea, au precizat procurorii.  “În perioada octombrie-noiembrie 2015, cei doi au obţinut în mod injust, prin constrângere de la persoana vătămată P.T, suma de de 1.000 euro şi 30.000 lei, iar începând cu data de 16.03.2016, şau reluat activitatea de constrângere a persoanei vătămate, impunând acesteia să desfăşoare activităţi generatoare de foloase materiale, în interesul acestora”, au menţionat procurorii.

Victima ar fi plătit „taxa de protecţie” şi după ce ar fi lăsat la amanet bijuteriile familiei sale. Adrian Corduneanu a negat faptele imputate de procurori precizând că totul este o înscenare a Poliţiei.


Stenograme din data de 29 martie 2016, ora 12.11

P.T.: Alo, da!
Corduneanu Adrian: Alo! Ce faci?
P.T.: Bine!
………
C.A.: Ah! Când …te mai întreb şi eu îţi dau mesaj şi alea să mai văd ce alea, un mesaj scurt, da, frăţioru’! Nu e azi, e pentru mâine! Cutare! ne înţelegem măcar din mesaj sau ce fac? Trebuie să vin să fac circ!
P.T.: Am înţeles!
C.A.: Să alea, să vadă lumea că alea! N-o vorbit destul de …ţinem legătura, mai te întreb şi eu când alea! Cutare, cutare!
P.T.: Am înţeles. Dar i-am zis…
C.A.: Da
P.T.: Da, da! Dar i-am zis lui Nelu că aştept (neinteligibil)…
C.A.: Mi-a zis în mare!
P.T.: Da
C.A.: Sau astea care cu băncile cu alea, nu-i problemă, că îţi dai seama că doar te cred că doar n-o să fii nebun tot să mă minţi şi să verific o din asta care e cu băncile, să te ghicesc o dată că nu e cu banca… şi să începem iar… urâte! Că eu mă ştiu…Ah! În secunda unu rezolv imediat cu tine şi nu-mi mai trebuie nimic, nu fac nimic. E numai vorba de orgoliu şi de cuvânt între noi!
P.T.: Am înţeles!
C.A.: Nu încălzeşte nimeni cu bani, cu alea! Le iau în p***! E vorba de caracter, de respect şi alea! Adică dacă ne minţim şi noi iarăşi alea, când ai zis destul de bine şi am zis şi eu! Frate, mănânci şi tu acolo, mănânc şi eu, ce putem şi noi acolo!
P.T.: Da
C.A.: Ai înţeles? Doar nu vrea nimeni gratis, nimic. Nu alea, nu nimic!
P.T.: Am înţeles!

„O să stai numai în ghips toată vara”

C.A.: Adică să nu te pună dracul, tot cu faze de-a tale cu băncile, ba e prin bancă, ba e prin alea. Să ghicesc o dată că nu e cu banca! Ai înţeles?
P.T.: Am înţeles!
C.A.: Asta te pun în temă! Că după aia, tac şi gură şi…o să se întâmple o nenorocire mare şi nu ştii de unde vine! Că n-o să vin eu să-ţi crăp capul, pentru ce? Alea! Fac eu belea pentru tine? Eşti un şoricel mic pentru mine! Ai înţeles? Dar ar fi duşmănia, că mă minţi şi că ai tupeu fantastic şi nu ţi-e frică de mine, şi ţi-o fac pe dos de nu ştii ce e cu tine! O să stai numai în ghips toată vara! Dar nu vreau! Vreau atât, pur şi simplu vezi-ţi de ale tale, vezi-ţi de familie, fă ce vrea p*** ta, fă să-ţi fie bine şi ţie…! Nu ţi-am zis asta destul de clar? Nu mă interesează ce, cum e, îţi faci tu talentul tău! Dar când şi când, nu vine de la sine, dă-ne şi nouă acolo câte o comandă!
P.T.: Eu i-am zis că aştept până mâine! Şi…
C.A.: Uăi! Mi-a zis asta, dar tu înţelegi ce zic eu, şi ce mă doare pe mine? Ai înţeles?
P.T.: Da!
C.A.: Nu vreau …adică fă-ţi treaba ta, e serviciul tău, alea. Nu mă bag peste tine, nu mă bag pe şmecheriile tale! Dar ţi-am zis uite, frumos, şmechereşte, frate, mai dă-ne şi nouă acolo să mâncăm şi noi că pe baza lui Nelu nu zic, prinde şi el, dar nu cum e stilul tău şi alea, ai înţeles?
P.T.: Da, am înţeles, am înţeles!
C.A.: Nu vreau nimic, nu alea! Nu cutare, frumos! N-ai văzut, dă-ne o comandă, că ne mulţumim cu ce ne dai nouă!
P.T.: Am înţeles, am zis! Da, da! Am înţeles!
C.A.: Da?
P.T.: Da!
C.A.: Hai ca să nu mai fie asta, să fie măcar ultima dată când mai vorbim pe tema asta şi alea, şi să fie numai alea. Dacă îţi mai dau eu câteodată un mesaj, „ce faci frăţioru’“, e ceva sau alea…
P.T.: Da!

„Nu mai fi căpos cu mine, că nu e bine!”

C.A.: Să-mi răspunzi! Că doar nu vreau nimic. Ce vreau …vezi că vorbesc turceşte sau îţi vorbesc urât? Sau alea! Dar tu îmi forţezi mâna şi mă obligi!
P.T.: Şi e sărbătoare, e paştele la catolici. Numai urât mă faci să vorbesc, să înjur, să alea!
(….)
C.A.: Adică să colaborăm, să alea. Nu, eu colaborez, cu ăla ţii legătura cu ăla, că doar am zis, papă frate şi tu şi fă-ţi talentul, Doamne ajută, sănătate la familie, la fată! Dar dacă tu mă disperi şi alea şi o cauţi frate! Nu-mi dai motive? Nu e mai bine că-ţi spun şi să ştiu că ţi-am spus şi te-am pus în temă, decât să nu vorbesc şi să fac alte prostii?
P.T.: Da, aşa-i!
C.A.: Nu vreau! Ce-ţi doresc ţie, să-mi dea Dumnezeu mie! Ca să înţelegi, ai înţeles!?
P.T.: Am înţeles!
C.A.: Şi ţi-o zic din inimă! Ce-ţi doresc eu ţie, să-mi dea Dumnezeu mie şi la familie!
P.T.: OK, am înţeles!
C.A.: Da nu mai fi căpos cu mine, că nu e bine, nu-s omul potrivit că…eu ştiu să fiu bun, bun, dar şi nebun, rău!
P.T.: Am înţeles!
C.A.: Bine, frăţioru’
P.T.: Da, da!
C.A.: Îţi doresc o zi frumoasă, Doamne ajută şi…!

CRISTI SANDU

Recomandarea CIAO.RO