A evadat un deţinut închis pentru omor!

Publicat: 07/03/2017 | 09:05

Un bărbat care se afla în detenţie pentru omor calificat a evadat, în seara de luni, în jurul orei 20:00, un punct de lucru exterior al Penitenciarului Rahova, acolo unde primise în sarcină mai multe responsabilităţi, printre care şi întărirea dispozitivului de pază.

Conform Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, în vederea capturării deţinutului au fost dispuse măsuri specifice în astfel de situaţii, respectiv: blocarea căilor de acces – posibile direcţii de deplasare, alarmarea personalului unităţii, trimiterea de urgenţă a mai multor echipe de căutare formate din angajaţi ai Penitenciarului Bucureşti Rahova, precum şi cooperarea cu Inspectoratul General de Poliţie, IPJ Ilfov, Jandarmeria Capitalei şi Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră.

De asemenea, conducerea penitenciarului a dispus demararea unei anchete administrative, care să analizeze circumstanţele care au condus la producerea evenimentului. Bogdan Iftimie, în vârstă de 28 de ani, era condamnat definitiv la 13 ani şi 4 luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat, clasificat în regim deschis, el având domiciliul în localitatea Secuieni, judeţul Bacău, potrivit Agerpres. Deţinutul are înălţimea 1,64 m, ochi verzi, frunte îngustă, ridată, păr şaten închis, statură mijlocie, purta pantalon tip jeans şi jachetă culoare închisă.

Citește și...