A fost actrita preferata a lui Sergiu Nicolaescu, dar nu se mai stie nimic de ea! Unde a disparut Anda Onesa!

Publicat: 06/06/2015 | 19:26

Anda Onesa a fost una dintre cele mai senzuale prezente din lumea artistica din Romania de dinainte de Revolutie, dar si in anii imediat urmatori. A disparut brusc din lumina reflectoarelor.

Delicata, rafinata, cu o silueta impecabila, chip angelic si parul lung si blond, Anda Onesa a cucerit publicul din Romania de la primele sale aparitii in filme.

anda onesa

anda onesa

A devenit una dintre cele mai apreciate actrite din taara noastra si una dintrre preferatele regretatului regizor Sergiu NJicolaescu, care a distribuit-o in rolul Silvia din filmul de mare succes „Noi cei din linia intai”, realizat in anul 1986.

anda onesa

Anda Onesa a debutat la varsta de 17 ani, cand nu terminase inca liceul, cu rolul din filmul „Septembrie”, realizat in anul 1977 de Timotei Ursu. Absolventa a Facultatii de Filosoifie din Bucuresti, senzuala vedeta a aparut in numeroase filme de succes precum> „Duios Anastasia trecea”, „Pas in doi”, „POrimavara bobocilor”, „Flori de gheata si „Balanta”.

anda onesa

Premiata la Festivalul de la Karlovy Vary

Pentru rolul din pelicula „Duios Anastasia trecea”, realizat de Alexandru Tatos in anul 1979, Anda Onesa a fost recompensata cu premiul pentru interpretare feminina la Festivalul de la Karlovy Vary din 1980.

anda onesa

Pe langa cariera de actrita, Anda Onesa a avut, in anii 80, si o cariera ca profesoara. La inceputul anilor ’90, a lucrat in televiziune. Ulterior, seducatoarea Anda Onesa a disparut din lumina reflectoarelor si nu s-a mai stiut nimic de ea.

A emigrat in America

In anul 1991, Anda Onesa a emigrat in America. S-a casatorit cu un expert in arta orientgala, Arnold Lieberman, impreuna cu care are o fata pe nume Clio India. Sotul actritei mai are un baiat, Theo, dintr-un mariaj anterior. Anda Onesa locuieste in apropiere de New York si nu mai are nicio legatura cu actoria. Peste Ocean, ea a fost profesoara de istorie americana, agent imobiliar si consultant Feng Shui.

anda onesa

Ajunsa la varsta de 55 de ani, Anda Onesa are un look total diferit de cel pe care il avea pe vremuri. A renuntat la parul lung in favoarea unei tunsori scurte. Nu mai are nici silueta, nici prospetimea de altadata, dar a ramas aceeasi doamna delicata si cu un farmec aparte care cucerea publicul din Romania.

Cel mai prolific regizor roman

Anda Onesa a fost una dintre actritele preferate ale celui mai prolific regizor roman, Sergiu Nicolaescu. Cineastul, care a incetat din viata in ianuarie 2013, este de departe cel mai prolific si mai vizionat regizor român din toate timpurile: 54 filme, plus 27 coproductii si peste 1 miliard de spectatori (majoritatea din China si Rusia, dar si 130 milioane de spectatori din România).

(D.A.)

Citește și...