A luat viaţa de la capăt după atentatul din urmă cu 9 ani. Militarul rănit grav în Afganistan s-a ”ridicat” din scaunul cu rotile şi…

Publicat: 13/09/2017 | 00:00

Claudiu Ionuţ Butoi, plutonier din Batalionul 30 Vânători de Munte “Dragoslavele“ din Câmpulung, este, pentru toată lumea, un exemplu de tărie, perseverenţă şi optimism. Deşi, la trei zile după ce împlinise 30 de ani, a fost rănit în Afganistan, în urma exploziei unui dispozitiv care a aruncat în aer maşina de luptă în care se afla, tânărul a reuşit să îşi ducă mai departe pasiunea. Şi asta în ciuda faptului că a rămas invalid. CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, are detaliile emoţionante ale poveştii. (VEZI ŞI: Militarii din Afganistan le-au cântat LIVE iubitelor de Dragobete! Ce melodie au interpretat bravii ostaşi români)

CANCAN.ro, site-ul nr. 1 din România, vă prezintă cum a reuşit Ionuţ să devină un campion. În urma tragediei, bărbatul nu s-a lăsat înfrânt şi s-a orientat către un sport, la care să nu fie nevoit să se folosească de picioare. A început să tragă cu arcul şi a obţinut numeroase titluri naţionale şi internaţionale.

Duminică, 10 septembrie 2017, Ionuţ a reuşit să câştige aurul la Campionatul Naţional, secţia Paralimpice. „După şase luni de muncă, în sfârşit am câştigat şi medalia de aur! Sunt Campion Naţional la secţia paralimpice!!! Dedic această medalie domnului CPT. Jianu Florin, TATĂLUI MEU DECEDAT, CAMARADULUI MEU DECEDAT DRAGOŞ ALEXANDRESCU ŞI FAMILIEI MELE! MULŢUMESC DIN SUFLET PENTRU SPRIJIN CSA STEAUA, ASOCIAŢIEI POVESTAŞII, ANTRENORULUI Aurel Robu ŞI TUTUROR CAMARAZILOR CARE M-AU SUSŢINUT!!, este mesajul dat de Ionuţ imediat după aflarea veştii. (CITEŞTE ŞI: Românul rănit în atentatul din Balcelona s-a întors acasă! A făcut declaraţii cutremurătoare:”Şapte oameni au murit lângă mine“)

Ionuţ face parte din lotul Invictus 2017

Ionuţ Butoi face parte din lotul de sportivi care vor reprezenta România la competiţia internaţională “Invictus Games Toronto 2017“, din Canada. Un număr de 15 militari români răniţi în teatrele de operaţii, selecţionaţi din lotul lărgit, au fost înscrişi în competiţia oficială, care va avea loc în perioada 23-30 septembrie 2017.

Eroul s-a alăturat camarazilor răniţi, intrând în Asociaţia Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de mir” (AMVVD), ca să poată lupta pentru construirea primului centru de recuperare şi refacere la standarde europene pentru militarii răniţi în teatrele de operaţii. Scopul declarat al asociaţiei este ca militarii să nu mai stea cu lunile în clinicile din străinătate, departe de familie. Astăzi, Ionuţ Butoi este „sufletul de aur” al Asociaţiei, care se mândreşte cu el.

Pe plan personal, Ionuţ şi-a format o familie frumoasă alături de Georgeta Elena, cu care are o fată de 13 ani, Giulia Mihaela, şi un băiat în vârstă de opt ani, de care este foarte mândru. (AFLĂ DE AICI: Povestea fabuloasă a unui vânător de munte din Armata Română! „Camaradul care mi-a salvat viaţa!”)