A murit cel mai bătrân bărbat de pe planetă. Africanul avea 116 ani

Publicat: 23/08/2020 | 14:21
A murit cel mai bătrân bărbat de pe planetă. Africanul avea 116 ani

Un bărbat din Africa de Sud, despre care se credea că este cel mai vârsnic din lume, a murit la vârsta de 116 ani. Deși nu a fost înregistrat niciodată în Guinness World Records, actele de identitate ale lui Fredie Blom arată că s-a născut în provincia Cape Eastern, în mai 1904. 

Când era adolescent, întreaga sa familie a murit din cauza gripei spaniole din 1918. Blom a supraviețiuit, a trecut prin două războaie mondiale și apartheid. Blom declara pentru BBC în 2018 că nu există un secret special pentru longevitatea sa, scrie Mediafax.

Citește și:  Daniela Dolhei, candidatul USR PLUS la primăria din Câmpia Turzii: „A fost o greșeală a Biroului Județean”

Cea mai parte din viață a fost muncitor

„Există un singur lucru – este omul de sus (Dumnezeu, n.r.). El are toată puterea. Eu nu am nimic. Eu pot să cad în orice moment, dar El mă ține„, a spus el.

Blom și-a petrecut cea mai mare parte a vieții ca muncitor – mai întâi la o fermă și apoi în industria construcțiilor – și s-a pensionat abia după ce a trecut de 80 de ani.

A fumat până în ultima zi de viață

A renunțat la băutură în urmă cu mulți ani, dar nu și la tutun. Totuși, din cauza carantinei impuse de guvernul sud-african pentru a limita răspândirea coronavirusului, Blom nu și-a putut cumpăra tutun pentru a-și face țigări la aniversarea a 116 ani.

Familia lui Blom a spus că a acesta murit sâmbătă din cauze naturale în Cape Town. „Acum două săptămâni, bunicul încă mai tăia lemne”, a declarat purtătorul de cuvânt al familiei, Andre Naidoo, pentru AFP.

Nu rata: Avertismentul unui medic român: „Mulți s-au îmbolnăvit după ce au băut bere la cutie”. Despre ce maladie este vorba

„A fost un om puternic, plin de mândrie”, a adăugat el. Naidoo a mai spus că familia nu crede că moartea lui Blom a fost legată de COVID-19.