Accident aviatic la Zărneşti! Un spion militar român s-a prăbuşit cu paraşuta

Publicat: 26/07/2017 | 18:20

Un militar a murit după ce a căzut miercuri cu paraşuta între localităţile Râşnov şi Tohanul Nou, din Braşov, incidentul având loc în apropierea Aerodromului Zărneşti.

Locotenentul Gabriel-Cristian Dinicică, din Direcţia Informaţii Militare, avea 30 de ani şi lucra în Ministerul Apărării Naţionale din anul 2013. Era căsătorit şi avea un copil. Bărbatul era pasionat de călătoriile cu motocicleta.

Ancheta în acest caz a fost preluată de Parchetul Militar. Joi, la ora 8.30, vor fi organizate în toate unităţile militare din ţară ceremonii de comemorare a locotenentului Gabriel Dinicică, arată MAPN. Surse din cadrul ministerului arată că militarului nu i s-a deschis paraşuta. Surse din cadrul Aerodromului de la Zărneşti, au declarat, miercuri, că o echipă de militari efectua salturi cu paraşuta de la începutul lunii iulie, pe acest aerodrom privat.

Gabriel Dinicică a fost declarat decedat în jurul orei 15.35.
Gabriel Dinicică a fost declarat decedat în jurul orei 15.35.

Potrivit surselor citate, MAPN a încheiat un contract de închiriere pentru folosirea aerodromului şi a unei aeronave aparţinând acestuia, un AN2, pentru ca militarii să efectueze exerciţii la Zărneşti. Militarului i-a fost acordat primul ajutor la faţa locului, însă, cu toate eforturile echipei de intervenţie SMURD, a fost declarat decedat în jurul orei 15.35.

MAPN a anunţat oficial moartea militarului
MAPN a anunţat oficial moartea militarului

MAPN a a anunţat oficial, pe facebook, accidentul. ”O zi tristă pentru noi. Am mai pierdut un camarad. Locotenentul Gabriel Cristian Dinicică a căzut la datorie, în această după-amiază, pe timpul unui exerciţiu de paraşutare, în zona aerodromului Zărneşti. Gabriel avea 30 de ani, era căsătorit şi avea un copil. Suntem alături de familia greu încercată a camaradului nostru.

Sincere condoleanţe.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!”

Citește și...