Accident GRAV! Planul ROŞU de intervenţie, activat de autorităţi!

Publicat: 10/08/2017 | 09:52

Accident grav, în această dimineaţă, pe o şosea din judeţul Arad. Două persoane au murit şi 10 au fost rănite în urma unei coliziuni dintre un autocar şi un microbuz care transporta 15 muncitori. Accidentul a avut loc pe DN 79, în zona localităţii Sântana.

UPDATE: „A fost activat planul roşu de intervenţie. La faţa locului acţionează pentru salvarea victimelor şi transportul acestora la spital un echipaj de descarcerare, patru ambulanţe SMURD, o autospecială de stingere a incendiilor şi trei echipaje ale Serviciul de Ambulanţă Judeţean Arad”, anunţă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Zece răniţi au fost transportaţi la Spitalul Judeţean Arad, potrivit news.ro. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Arad, Lorena Radu, în autocar nu erau pasageri, acesta deplasându-se pentru a lua muncitori, în timp ce microbuzul transporta 15 muncitori care se îndreptau spre o fabrică din Curtici, iar cele două autovehicule s-au ciocnit frontal, cele mai multe victime fiind din micrubuz.

Cele două persoane decedate sunt o femeie şi un bărbat, care se aflau pe scaunele din spatele şoferului microbuzului.

În urma impactului, două persoane au decedat şi zece au fost rănite grav. În acest moment se fac  cercetări cu privire la împrejurările în care a avut loc accidentul”, a declarat Lorena Radu.

Traficul pe acest drum judeţean care leagă două oraşe cu zone industriale puternice este complet blocat la această oră, circulaţia fiind redirijată pe ruta ocolitoare care include DN 79 şi DN 7, prin municipiul Arad.

Potrivit Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, în urma accidentului a fost activat planul roşu de intervenţie. La faţa locului acţionează, pentru salvarea victimelor şi transportul acestora la spital un echipaj de descarcerare, patru ambulante SMURD, o autospecială de stingere a incendiilor şi trei echipaje ale Serviciul de Ambulanţă Judeţean Arad.

Citește și...