Accidentul teribil putea fi evitat! Ce s-a aflat despre şoferul care a băgat în mormânt familia preotului Petru Gavril

Publicat: 20/10/2017 | 15:19

La aproape o săptămână de la tragedia din Cornu Luncii, judeţul Suceava, s-au aflat detalii revoltătoare despre şoferul  care a provocat accidentul înfiorător. În urma impactului, părintele Petru Gavril, sora şi cumnatul său au murit pe loc, iar fiica sa, Anisia, la spital. Şi şoferul vinovat şi-a pierdut viaţa. Familia preotului mergea la Iaşi, la moaştele Sfintei Parascheva. Doi dintre copiii răniţi în urma impactului au fost ieri externaţi, dar fetiţa de 10 ani li mama ei sunt în stare foarte gravă în continuare.

Potrivit unor informaţii, neconfirmate oficial, bărbatul avea o concentraţie în jurul valorii de la 2 la mie alcool în sânge. Alexandru Vasile, în vârstă de 42 de ani, din satul Sasca Nouă a petrecut o parte din ziua de sâmbătă la stâna socrului său, unde a consumat alcool. Unii dintre localnici le-au confirmat poliţiştilor că Alexandru Vasile obişnuia să bea. Martorii direcţi au evitat să spună că bărbatul a băut şi sâmbătă, potrivit monitorulsv.ro.

O altă informaţie esenţială e faptul că bărbatul a fost sancţionat de poliţişti pentru depăşirea limitei de viteză cu aproape trei săptămâni înainte de a băga în mormânt o parte din familia preotului Petru Gavril. Pe 24 septembrie, el a fost prins de radar chiar pe DN 2 E, pe raza comunei Cornu Luncii, şi a fost amendat pentru viteză şi lipsa centurii de siguranţă. Acestea sunt motivele pentru care unii dintre oameni sunt de părere că tragedia putea fi evitată.

Accidentul dramatic s-a produs o şosea din Cornu Luncii pe 14 octombrie

În urma impactului violent, părintele Petru Gavril, sora şi cumnatul său au murit pe loc, iar fiica sa, Anisia, a pierdut lupta cu viaţa la spital. De asemenea, şoferul ce a provocat accidentul a fost declarat şi el mort.

Preotul din localitatea Lămăşeni, comuna Rădăşeni, se îndrepta împreună cu familia şi cu patru copii, spre Iaşi, pentru a se închina la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, când maşina sa a fost lovită violent de un vehicul intrat pe contrasens.

 
Citește și...