Această femeie era internată într-un spital de nebuni, dar într-o zi i-a dat doctorului un desen care l-a încremenit! Abia atunci a înţeles adevărul şocant despre ce păţise…

Publicat: 01/02/2018 | 11:32

Susannah Cahalan avea 24 de ani când a fost internată într-un spital de boli nervoase, credea că e nebună, dar adevărul despre ea era unul şi mai tragic. Tânăra care părea să aibă toată lumea la picioare s-a trezit într-o situaţie din care puţini oameni mai reuşesc să iasă. Femeia a început să se simtă rău, să aibă ameţeli constante şi, în timp, să aibă halucinaţii. Speriată, Susannah s-a dus la spital, iar medicii au internat-o într-un centru psihiatric.

Familia şi prietenii ei au crezut că Susannah Cahalan a avut o cădere nervoasă, dar adevărul era cu totul altul. Intrigat de cazul ei, , doctorul Souhel Najjar a rugat-o pe Susannah să deseneze un ceas. Ceea ce a desenat ea i-a confirmat bănuiala. Tânăra desenase toate cifrele pe partea dreptă, ceea ce indica o boală neurologică extrem de rară.

Susannah Cahalan  a fost diagnosticată cu encefalită anti-NMDA, o boală care se dezvoltă atunci când anticorpii produşi de sistemul imun al organismului atacă creierul. Boala afectează mai mult femeile, în proporţie de 80%, şi i este de obicei asociată cu existenţa unei tumori care ajunge să se formeze din aceste cauze. Dacă ar fi fost lăsată netratată, Susannah ar fi intrat în comă şi ar fi murit. După ce a petrecut o lună în spital, Susannah Cahalan şi-a revenit complet, iar acum povestea ei a inspirat o lume întreagă. Femeia îşi doreşte să ajute şi alţi oameni care se confruntă cu problemele pe care le-a avut ea. 

 

Citește și...