Această frumuseţe a murit din cauza anticoncepţionalelor. Află ce spun medicii despre MARIA, balerina româncă care a decedat în Marea Britanie

Publicat: 20/04/2016 | 15:47

O balerină în vârstă de 17 ani din Cluj Napoca a murit in Marea Britanie din cauza unui cheag de sânge care ar fi fost fost provocat de pilulele anticoncepţionale.

Maria Santa, care câştigase o bursă la o şcoală de balet din Manchester, s-a plâns de dureri de cap şi a ajuns la spital de patru ori, dar de fiecare dată medicii au trimis-o acasă. La scurt timp după ultima vizită la spital, iubitul ei a găsit-o inconştientă în apartamentul în care locuiau. Tânăra a fost internată în spital, însă a murit după doua zile. Medicii spun, potrivit metro.co.uk că, cel mai probabil, Maria a murit din cauza pilulelor pe care le lua, un sortiment care ar fi provocat mai multe decese în ultimii ani.

Maria a murit în Marea Britanie
Maria a murit în Marea Britanie

Tânăra, care s-a născut în Cluj Napoca, făcea balet de la 9 ani, iar în 2015 a câştigat o bursă de 12.000 de lire sterline, la Şcoala de balet din Manchester. Medicii au spus că adolescenta avea cheaguri de sânge in creier. „Este foarte rar ca o persoana de această vârstă să aibă această afeţiune. Este al treilea caz de felul acesta pe care l-am avut în ultimii 9 ani. Una din femeile care a murit lua acelaşi tip de contraceptiv”, au declarat medicii.

Citește și...