Am aflat decizia de ultimă oră! Pistolarul din Militari, ”bântuit” în închisoare de victima rămasă fără un ochi!

Publicat: 19/11/2016 | 20:24

În 2013, o tânără în vârstă de 23 de ani a fost împuşcată în cartierul Militari din Bucureşti de un bărbat, în timp ce stătea la coadă la un magazin. ”Pistolarul din Militari”, aşa cum a fost poreclit atacatorul Mihai Chiriţă, a fost condamnat la închisoare, iar victima se chinuie acum să obţină despăgubirile stabilite de instanţă.

 

Cazul Danielei Borz a şocat o ţară întreagă, având în vederea că tânără  a fost împuşcată în ochi de Mihai Chiriţă. ”Pistolarul din Militari” a tras cu un pistol cu bile de la mică distanţă, dând dovadă de o cruzime rar întâlnită, motiv pentru care a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare. Chiriţă a fost obligat de judecători şi la plata a 71.250 euro drept despăgubiri, însă victima nu a reuşit nici până acum să intre în posesia banilor. Motiv pentru care s-a adresat judecătorilor şi a cerut executarea silită a ”Pistolarului din Militari”. Daniela Borz mai are însă de aşteptat, şi asta pentru că magistraţii de la Judecătoria Sectorului 5 şi-au declinat zilele trecute competenţa către cei de la Sectorul 6. Iar asta înseamnă că va mai dura ceva timp până când victima ”Pistolarului din Militari” va reuşi să intre în posesia banilor. 
Mihai Chiriţă a fost condamnat, în 12 iunie 2015, la cinci ani de închisoare, pentru vătămare corporală gravă, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi uz de armă fără drept. Curtea de Apel Bucureşti l-a obligat atunci  să-i plătească Danielei Sînziana Borz 71.250 de euro, daune morale. Judecătorii au decis şi ca agresorul să achite aproape 27.000 de lei, cheltuieli pentru spitalizarea victimelor.

Daniela Borz a fost împuşcată în ochi de la mică distanţă
Daniela Borz a fost împuşcată în ochi de la mică distanţă

Numai că acesta a atacat sentinţa, iar Înalta Curte a redus-o la trei ani. În acelaşi dosar au fost condamnate şi surorile lui Mihai Chiriţă, care au primit pedeapse de câte doi ani de închisoare cu suspendare. Părinţii atacatorului au fost şi ei condamnaţi la câte doi ani de închisoare cu suspendare pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice. În noiembrie 2013, Mihai Chiriţă a tras cu un pistol cu bile în faţa unui hipermarket din cartierul bucureştean Militari, rănind trei persoane, printre care şi pe Daniela Borz. Incidentul a avut loc după ce două dintre surorile acestuia nu au vrut să stea la coadă la magazin şi au intrat în conflict cu alte persoane. Chemat în ajutor, bărbatul a scos un pistol cu bile de cauciuc şi a început să tragă.