Cei mai bogaţi copii ai României Un puşti cu 10 pe linie rivalizează cu Fizz şi Versace. Nu e ”Regele fiţelor”, ci e… olimpic de top la Matematică!

Publicat: 13/01/2017 | 00:43

Personajele de genul lui Versace, ori Fizz, arhicunoscut cu ceva timp în urmă, care işi etalează luxul iar toată valoarea lor constă în ”accesoriile” lor şi invidia ”prietenilor” sunt puse în umbră de adevăratele valori. Un puşti din Capitală, geniu la matematică, şi-a construit o carieră pornind de la aptitudinile sale extraordinare pentru cifre, s-a şcolit la o universitate de prestigiu din Elveţia , iar răsplata i-a fost pe măsură. Contul lui de pe reţelele de socializare reprezintă un adevărat atlas geografic! 

Abilităţile extraordinare la matematică ale lui Horatiu Stefan Ficuta au fost pe deplin valorificate la un colegiu de prestigiu din Sibiu, Gheorghe Lazăr, unde tânărul a absolvit cu brio clasa de matematică-informatică. A obţinut trei medalii de bronz la Olimpiada Naţională de Matematică şi a participat la mai multe competiţii, acesta fiind, practic, startul său către o carieră de succes. A ajuns ulterior să studieze la Academia de Studii Economice, după ce a promovat examenul de bacalaureat cu 10 pe linie. În paralel, a urmat şi cursurile celei de-a doua facultăţi, Universitatea Tehnică de Construcţii. Aici a fost recunoscut ca fiind ”cel mai rapid student la învăţare şi analiză”, după cum arată CV-ul său postat pe reţeaua profesioniştilor, Linkedin. Calităţile lui extraordinare l-au ajutat să termine şi….o a treia instituţie universitară, Universitatea din Lausanne, Elveţia! Un CV extrem de impresionant pentru un puşti de nici 25 de ani!

În 2014, Horaţiu (dreapta) s-a fotografiat alături de preşedintele Klaus Iohannis
În 2014, Horaţiu (dreapta) s-a fotografiat alături de preşedintele Klaus Iohannis

Aşa cum spuneam la început, tânărul de succes are o pasiune pentru călătorii şi locurile frumoase din ţară sau străinătate, nu pentru automobile de lux, ceasuri, bijuterii sau alte obiecte considerate ”de valoare”. Ca orice tânăr de vârsta lui, Horaţiu are un grup de prieteni cu care călătoreşte peste tot, iar mărturie stau fotografiile postate pe contul de pe Facebook, locuri feerice din mijlocul naturii în ţara noastră, ori locuri marcante din lume, precum Kensington Palace din Londra, Dubai, Milano, Italia, Viena ori Paris. Printre fotografiile lui se află şi una cu actualul preşedinte al României, Klaus Iohannis, a cărui soţie predă la liceul absolvit de Horaţiu. (Gabriel Niculescu)

Citește și...