Acasă » Galerie foto » Cine este românul care a semnat tranzacţia începutului de an. Şi-a vândut afacerea cu 20 milioane $!

Cine este românul care a semnat tranzacţia începutului de an. Şi-a vândut afacerea cu 20 milioane $!

De: Cancan 11/01/2017 | 00:04

Debutul anului 2017 a adus cu sine una dintre cele mai însemnate tranzacţii din ultimii ani de pe piaţa tehnologiei autohtone. Concret, este vorba despre marca românească de smartwatch-uri Vector Watch, în spatele căreia se află Andrei Pitiş, care a fost vândută gigantului american în materie de tehnologie purtabilă - Fitbit, contra sumei de aproximativ 20 de milioane de dolari!  

Cel care a făcut marele anunţ a fost chiar Andrei Pitiş, „creierul“ din spatele Vector Watch, devenind astfel omul momentului din România. Despre acesta, însă, se ştiu mai puţine, asta deoarece mereu a ales să se bucure de o viaţă cât se poate de privată. CANCAN.ro, site-ul numărul 1 din România, a aflat povestea din spatele afacerii de succes. Andrei Pitiş trăieşte o viaţă ca-n filmele de la Hollywood, la care multă lume nu poate decât să viseze.

Andrei Pitiş e un tată model

Acesta este un familist convins şi e căsătorit cu Anelise, iar împreună au două fiice, pe Ilinca şi pe Andra, ajunse la vârsta adolescenţei. Cea din urmă a ales cursurile liceului Jean Monnet, din Capitală. În plus, familia creatorului Vector Watch e una cât se poate de unită. Chit că timpul omului de afaceri e totuşi unul destul de limitat, ceva absolut normal pentru cineva care se ocupă de-un business ajuns la un anumit nivel, Andrei Pitiş alege ca momentele libere să le petreacă alături de soţie şi cele două fete. Şi nu numai atât. De fiecare dată când sunt împreună, toţi se distrează de minune. De asemenea, afaceristul ar putea fi considerat un tată model, pentru că poate cea mai importantă lecţie de viaţă pe care le-a oferit-o fiicelor sale a fost cea a exemplului propriu, dar şi să ţintească mereu cât mai sus când vine vorba de aspiraţii.

Fondatorul Vector Watch este un familist convins şi alege ca-n momentele libere să se distreze alături de soţia şi cele două fete ale sale
Fondatorul Vector Watch este un familist convins şi alege ca-n momentele libere să se distreze alături de soţia şi cele două fete ale sale

Mai mult decât atât, Andrei Pitiş a asigurat pentru familia sa o viaţă cât se poate de confortabilă, presărată de lux şi anumite standarde de trai destul de ridicate. Asta dacă ar fi să ne orientăm doar după felul în care a ales să îşi mobileze şi decoreze locuinţa, într-un stil elegant, dar pe care nu toată lumea şi l-ar permite.

Tranzacţia începutului de an s-a făcut pe 20 de milioane de dolari

Confrom fondatorului Andrei Pitiş, care a confirmat tranzacţia, Fitbit a cumpărat Vector Watch pentru platforma sa software şi pentru echipa de design. Cel mai probabil, compania din San Francisco va integra aceste resurse în sprijinul propriilor produse. De asemenea, tranzacţia s-a făcut pe aproximativ 20 de milioane de dolari, potrivit surselor CANCAN.ro. Aceleaşi surse (extrem de bine poziţionate pe piaţa financiară) susţin că, în realitate, ”mutarea” nu i-ar fi adus niciun cent lui Pitiş (el doar recuperând investiţia făcută până acum). Într-un fel, afaceristul a fost obligat să facă tranzacţia pentru salvarea afacerii.

Compania americană Fitbit a cumpărat drepturile intelectuale ale Vector Watch şi echipa care a creat ceasurile inteligente realizate de companie. Vector Watch a fost înfiinţată în 2014 de antreprenorul Andrei Pitiş, care l-a atras în acţionariat şi pe omul de afaceri Radu Georgescu, proprietarul GECAD Group, şi proiectează şi dezvoltă tehnologie purtabilă. Fitbit este unul dintre cei mai importanţi jucători internaţionali pe piaţa de brăţări şi ceasuri inteligente.

Înfiinţat în 2007, Fitbit este unul dintre cei mai importanţi jucători internaţionali pe piaţa de brăţări şi ceasuri inteligente, cu vânzări de peste 21 milioane de bucăţi în 2015, conform Profit.ro.

Vector Watch, considerat dispozitivul perfect

„Smartwatch-ul cu autonomie de 30 de zile, alături de echipa şi platforma software, se unesc cu Fitbit, unul dintre principalii jucători pe piaţa de wearables pe plan mondial. Considerăm că este un prag important şi momentul în care vom începe să construim şi alte device-uri uimitoare, facilitând noi experienţe, folosindu-ne de know how-ul Fitbit şi a comunităţii globale“, a fost anunţul oficial al Vector Watch, în dimineaţa de marţi, 10 ianuarie 2017. Echipa din spatele ceasurilor Vector Watch va rămâne neschimbată, urmând să fie efectuate angajări în viitorul apropiat. Ceasurile Vector Watch sunt comercializate în România şi alte 24 de pieţe, cele mai recente intrări fiind Filipine, Malaezia, Singapore, Tailanda dar şi ţările baltice.

Vector Watch e considerat, în momentul actual, smartwatch-ul perfect cu o autonomie de peste 30 de zile
Vector Watch e considerat, în momentul actual, smartwatch-ul perfect cu o autonomie de peste 30 de zile

Reprezentanţii companiei au afirmat, în luna noiembrie 2016, că vânzările Vector Watch însumează câteva zeci de mii de exemplare de la lansarea ceasului, în decembrie 2015. În plus, în momentul de faţă, în materie de tehnologie purtabilă, ceasul Vector este unul apropiat de perfecţiune, datorită caracteristicilor sale, dar şi a autonomiei destul de ridicate.

Fondatorul Vector Watch, afaceri în Silicon Valley

Andrei Pitiş are peste 20 de ani de experienţă în materie de afaceri şi a terminat Universitatea Politehnică din Bucureşti, Facultatea de Automatică şi Calculatoare. A lucrat din anul I ca programator contribuind astfel la crearea unor produse în premieră – ca, de exemplu, prima hartă a Bucureştiului, pe PC.

Apoi, a făcut parte din echipa care a pus bazele RoEduNet – Reţeaua Educaţiei Naţionale, până în anul 1999. Între timp, a început un business de software outsourcing pentru companii americane, a fost foarte implicat în fenomenul dot-com, iar în 1996 a co-fondat un startup în Silicon Valley cu încă doi parteneri.

În 2013, după Auctionwatch.com, între 2000-2004, si ciclul IXIA, între 2005-2010, Andrei a fondat Vector Watch, stabilindu-şi ca obiectiv să livreze un produs unic pe piaţa smartwatch-urilor. În prezent, el este şi preşedintele ANIS – Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii, co-fondator Tech Angels şi Innovation Labs, un angel investor activ şi mentor la multiple startup-uri.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Orașul din România care construiește o stradă pentru DIASPORA. Primăria oferă terenuri sub prețul pieței pentru cei care aleg să revină în țară
Orașul din România care construiește o stradă pentru DIASPORA. Primăria oferă terenuri sub prețul pieței...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără decât fostul luptător și interlop
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
DE NERECUNOSCUT! Cum arată la 76 de ani Valentin Ceaușescu, ultimul fiu în viață al lui Nicolae Ceaușescsu
DE NERECUNOSCUT! Cum arată la 76 de ani Valentin Ceaușescu, ultimul fiu în viață al...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Vedetele din România care s-au afișat cu iubiți mai tineri decât ele după ce au divorțat. Cine se mai află pe listă alături de Daniela Nane
Vedetele din România care s-au afișat cu iubiți mai tineri decât ele după ce au...
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr record de soldați condamnați pentru crimă
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
O studentă le-a spus prietenilor că era încântată de o primă întâlnire. A doua zi, un picior de-al ei a fost descoperit într-un parc
O studentă le-a spus prietenilor că era încântată de o primă întâlnire. A doua zi,...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Tavi Clonda, decizie radicală  după valul de jigniri din mediul online: ,, M-am săturat”. Cum le-a răspuns soțul Gabrielei Cristea celor care lasă comentarii urâte la adresa familiei sale
Tavi Clonda, decizie radicală după valul de jigniri din mediul online: ,, M-am săturat”. Cum...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO de la priveghi
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO de la priveghi
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe toți cei care îi jignesc familia: „Totul are o limită în viața asta. M-am săturat!”
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
Tatăl lui Sebi, unul dintre tinerii uciși de Vlad Pascu, a ajuns la spital în timpul protestului din Piața Victoriei
Tatăl lui Sebi, unul dintre tinerii uciși de Vlad Pascu, a ajuns la spital în...
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și oameni sub dărâmături care imploră să fie salvați
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și...
BANCUL ZILEI. Bulă îşi cumpără un taur viguros. Vine primarul:- Bulă, cât vrei pe el?
BANCUL ZILEI. Bulă îşi cumpără un taur viguros. Vine primarul:- Bulă, cât vrei pe el?
Funcția ce schimbă totul! Recomandată pt. toți utilizatorii WHATSAPP
Funcția ce schimbă totul! Recomandată pt. toți utilizatorii WHATSAPP
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
Abia acum s-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi cunosc aproape toate iubitele, dar cu ea...”
Abia acum s-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi...
Taurii și Racii chiar au dat lovitura! Minerva a dezvăluit ce zodii vor străluci în luna mai 2024
Taurii și Racii chiar au dat lovitura! Minerva a dezvăluit ce zodii vor străluci în...
Gigantul britanic care va investi în România. Afacerea are venituri uriașe
Gigantul britanic care va investi în România. Afacerea are venituri uriașe
BANII AU INTRAT deja în conturi. Informația a fost deja confirmată oficial
BANII AU INTRAT deja în conturi. Informația a fost deja confirmată oficial
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef....
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Avarie în Bucureşti: Aproximativ 100 de blocuri nu au apă caldă până duminică
Avarie în Bucureşti: Aproximativ 100 de blocuri nu au apă caldă până duminică
Trebuie SĂ PRIMEASCĂ BANII de urgență. Decizia uriașă care se pregătește în ROMÂNIA
Trebuie SĂ PRIMEASCĂ BANII de urgență. Decizia uriașă care se pregătește în ROMÂNIA
Vica Blochina, în pragul sinuciderii. Ce a făcut fiul ei cu Pițurcă
Vica Blochina, în pragul sinuciderii. Ce a făcut fiul ei cu Pițurcă
Unde se află prima CABANĂ montană din România, o „bijuterie” a munților Carpați ridicată acum 143 de ani. Turiștii sunt fascinați
Unde se află prima CABANĂ montană din România, o „bijuterie” a munților Carpați ridicată acum...
Ronald Gavril a apărut dezbrăcat în pat, alături de iubita lui, Anamaria Prodan: Viaţa nu se aşteaptă, se trăieşte!
Ronald Gavril a apărut dezbrăcat în pat, alături de iubita lui, Anamaria Prodan: Viaţa nu...
Ce se întâmplă în aceste momente cu Naomy, personajul controversat și viral de la tv din trecut. „Se luptă între viață și moarte”
Ce se întâmplă în aceste momente cu Naomy, personajul controversat și viral de la tv...
Este sau nu 2 mai 2024 zi liberă legală? Angajații care vor avea parte de o mini-vacanța prelungită
Este sau nu 2 mai 2024 zi liberă legală? Angajații care vor avea parte de...
Ce s-a ales de primul câștigător MasterChef România. Cu ce se ocupă în prezent Petru Buiucă
Ce s-a ales de primul câștigător MasterChef România. Cu ce se ocupă în prezent Petru...
Testul pe care doar cei foarte inteligenți îl trec. Poți descoperi numărul lipsă în 10 secunde?
Testul pe care doar cei foarte inteligenți îl trec. Poți descoperi numărul lipsă în 10...
Comuna din România care se transformă în stațiune turistică: „Avem lacuri sărate”
Comuna din România care se transformă în stațiune turistică: „Avem lacuri sărate”