Dezvăluirile de ULTIMĂ ORĂ din puşcăria JILAVA! Fraţii Becali, Gică Popescu şi Borcea sunt vizaţi!

Publicat: 16/01/2017 | 17:49
Dezvăluirile de ULTIMĂ ORĂ din puşcăria JILAVA! Fraţii Becali, Gică Popescu şi Borcea sunt vizaţi!

Numele greilor din fotbal care şi-au executat sau care încă îşi mai execută pedepsele la PenitenciarulJilava apar într-un Armaghedon incendiar care vizează corupţia din sistemul penitenciar,publicat, pe internet, sub protecţia anonimatului, de angajaţii închisorii.

Mai mulţi angajaţi aiAdministraţiei Naţionale  Penitenciarelor(ANP) au făcut un blog, care se intitulează „coruptia la Jilava”, prin intermediul căruia au denunţat mai multe presupuse acte de corupţie comise de conducerea închisorii Jilava. Printre acuzaţii sunt menţionate şi fapte care au legătură cu favorizarea mai multor VIP-uri care au fost, sau încă mai sunt la Jilava. Între aceştia, fraţii Becali, Gică Popescu şi Cristian Borcea, dar şi Cornel Penescu sau Ioan Niculae. Legat de oamenii din fotbal este menţionat numele comisarului şef Marius Ştef, şeful Serviciului Regim şi Pază, al treilea în ierarhia închisorii. Despre Marius Ştef, colegii susţin că „înfrunta praful facut de şantierul de pe Sectia I, de două ori pe zi, în perioada aproximativ ianuarie 2016 – martie 2016, pentru a vorbi câte 40-50 de minute cu Cristian Borcea. Toată Secţia vedea cum acest director venea şi se ducea în cameră la Borcea şi fraţii Becali”. Când vine vorba despre atelierul de creaţie al puşcăriei, este pomenit numele fostului internaţional Gică Popescu.
„Aici (n.r.atelierul de creaţie) se realizează tot felul de obiecte din lemn şi jucării,care sunt cumpărate de către detinuţi înstăriţi, direct sau prin interpusi. Materia primă este achiziţionată de deţinuţi donatori, scoşi cu caştig la aceste cluburi şi ecompensaţi cu învoiri, sute de credite, plimbări în oraş etc”.
Este menţionat aici numele lui Gică Popescu, care ar fi cumpărat un vapor în valoare de 4.000 de lei, iar „la sfârşitul lunii a plecat în învoire mai multe zile”.
Dezvăluirile continuă şi cu munca la celebrul Fort, unde deţinuţii au de păzit nişte pompe de apă, loc de muncă extrem de râvnit. Aici ar fi lucrat Cornel Penescu, fost patron al FC Argeş, Ioan Niculae, finanţatorul Astra Giurgiu, dar şi alte VIP-uri.

Citește și...