Acasă » Știri » DONALD TRUMP vs HILLARY CLINTON. Rezultatele oficiale

DONALD TRUMP vs HILLARY CLINTON. Rezultatele oficiale

De: Cancan 09/11/2016 | 07:00
DONALD TRUMP vs HILLARY CLINTON. Rezultatele oficiale

Donald Trump este noul preşedinte al Statelor Unite ale Americii. Raportul electorilor federali a ajuns la 276 de voturi pentru Donald Trump, care a învins-o pe Hillary Clinton. Lui Trump îi trebuiau 270 de voturi ale electorilor pentru a câştiga.

UPDATE 11:30 Mesajul lui Vladimir Putin pentru Donald Trump

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei, l-a felicitat pe Donald Trump pentru victoria obţinută în campania electorală din Statele Unite, a comunicat serviciul de presă de la Kremlin.

Putin şi-a exprimat dorinţa „de a coopera pentru a dirija relaţiile ruso-americane din starea critică, de asemenea, de a aborda problemele cruciale de pe agenda internaţională şi a identifica răspunsuri eficiente la provocările la adresa securităţii globale”.

Preşedintele Rusiei i-a urat succes lui Donald Trump în noua sa funcţie de preşedinte şi s-a arătat încrezător că Rusia şi SUA vor avea un „dialog constructiv, bazat pe principiul egalităţii, respectului mutual şi atitudinii realiste faţă de poziţiile fiecărui stat vizavi de interesele populaţiilor celor două ţări şi a întregii comunităţi din lume”.

UPDATE 09:50 Donald Trump susţine discursul de acceptare a funcţiei de preşedinte al Statelor Unite 

„Vă mulţumesc foarte mult. Tocmai am primit un telefon de la doamna secretar Clinton. Ne-a felicitat pentru victorie, iar eu am felicitat-o pe ea şi pe familia ei, a luptat din greu. Hillary a muncit foarte mult şi îi datorăm foarte multă recunoştinţă pentru serviciile aduse ţării. Acum este vremea ca America să vindece rănile diviziunii. Pentru toţi republicanii şi democraţii, vă spun: este vremea să ne unim şi să devenim un popor unit.

Vă promit că voi fi preşedintele fiecăruia, asta e tot ce contează pentru mine. Pentru cei care nu m-au susţinut, vă mulţumesc şi vă cer sfaturi pentru a uni ţara noastră. 

Nu a fost o campanie, ci o mişcare extraordinară, grozavă a unor oameni care vor un viitor mai bun pentru ei şi pentru familiile lor. Vom servi aceşti oameni, vom servi poporul american. Vom munci împreună pentru a îndeplini o sarcină urgentă, să ne reconstruim naţiunea. Avem un potenţial extraordinar, va fi ceva frumos. Fiecare american va avea şansa să îşi atingă potenţialul. Cei uitaţi în această ţară nu vor mai fi uitaţi. Ne vom reconstrui autostrăzi, spitale, infrastructura din oraşe, sate, vom pune milioane de oameni să lucreze la această reconstrucţie şi vom avea, în sfârşit, grijă de bătrânii noştri.

Vom dubla creşterea economiei şi vom deveni cei mai puternici din lume.

Sper să am bune relaţii cu Hillary. Nimic din ce ne dorim în viitor nu este imposibil. Trebuie să fim îndrăzneţi, să visăm lucruri pentru ţara noastră.

Vreau să spun lumii că vom lucra cu toate celelalte ţări, vom căuta lucruri pe care le avem în comun. Nu vom căuta conflicte.

Vreau să le mulţumesc părinţilor mei, care m-au ajutat atât de mult, ei ne privesc din ceruri. Am învăţat atât de multe lucruri de la ei”, a susţinut Trump în discursul de acceptare a funcţiei de preşedinte al SUA.

UPDATE 09:35 Donald Trump este oficial noul preşedinte al SUA! Raportul electorilor federali a ajuns la Donald Trump 276 voturi, în timp ce Hillary Clinton înregistrează numai 218.

UPDATE 09:00 Hillary Clinton nu şi-a recunoscut încă înfrângerea, dar ultimele informaţii indică victoria lui Donald Trump

„Încă numărăm voturile şi fiecare vot contează. Vom avea mai multe de spus mâine. Vreau ca toţi cei care au sprijinit-o pe Hillary să ştie că vocea şi entuziasmul lor înseamnă mult pentru ea. Suntem atât de mândri de voi. Şi suntem atât de mândri de ea. A făcut o treabă bună şi nu a terminat. Vă spun noapte bună, vom avea mai multe de spus mâine”, a declarat John Podesta, şeful de campanie al lui Hillary Clinton.

UPDATE 08:45 Paul Ryan, unul dintre cei mai importanţi lideri republicani, l-a sunat pe Donald Trump şi l-a felicitat pentru victorie

UPDATE 08:40 AP anunţă că Donald Trump este noul preşedinte al Americii. În Washington Post, Trump este creditat cu 264 de electori. În momentul în care va avea 270, Trump va fi oficial noul preşedinte al SUA 

UPDATE 08:15 Fox News estimează că Donald Trump a ajuns la 254 de electori în acest moment. Candidatul care ajunge la 270 de electori a câştigat alegerile

UPDATE 08:00 Democraţii par să se fi resemnat cu o înfrângere. Voturile sunt numărate în statele cheie care au rămas, iar o victorie a lui Hillary Clinton în alegerile din SUA pare foarte puţin probabilă în acest moment. Democraţii privesc consternaţi cum evoluează situaţia alegerilor.

UPDATE 07:40 Hillary Clinton depinde de statele Pennsylvania, Michigan, Wisconsin pentru a mai rămâne în cursă. Sondajele nu arată însă deloc bine pentru candidata democrată

UPDATE 07:25 Hillary Clinton a câştigat în Nevada şi a ajuns la 215 voturi. Donald Trump are în continuare 244.

UPDATE 07:00 Donald Trump este la un pas de a câştiga alegerile. Republicanul are 244 de voturi ale electorilor, în timp ce Hillary Clinton numai 209, după ce democrata a câştigat scrutinul în statele Washington şi Oregon.

New York Times îl creditează pe Trump cu 95% şanse de a câştiga alegerile.

UPDATE 03:25 – O nouă răsturnare de situaţie în SUA! Hillary Clinton preia din nou conducerea, după ce a câştigat în 68 de districte electorale, în timp ce Trump are victorii în doar 48.

UPDATE 03:08 – Conform BBC, în acest moment Donald Trump conduce cu 49,7%, în timp ce Hillary Clinton a obţinut până acum 47%.

UPDATE 01:00 – Primele rezultate preliminare ale alegerilor din SUA: în Kentucky Donald Trump a câştigat 79.1% din voturi, în timp ce Hillary Clinton a obţinut oficial doar 18% din voturi. Trump a fost la conducere în Kentucky încă de la începutul numărării voturilor.

UPDATE 00:50 – În acest moment, Hillary Clinton este favorită în 268 de districte electorale, în timp ce adversarul ei, Donald Trump, este favorit doar în 204 dintre acestea. Totuşi, cei de la CNN anunţă că Trump a început să recupereze din diferenţă, pe ultima sută de metri.

UPDATE 00:37 – Primele secţii de votare se vor închide pe coasta de est a SUA, începând cu ora locală 07:00 (02:00 ora României) şi ultimele se vor închide în Alaska, miercuri, la ora 6:00 GMT, (08:00 ora României).

UPDATE 00:30 – Prima Doamnă a Statelor Unite, Michelle Obama, a declarat că votul anticipat pare să fie în favoarea candidatei democrate Hillary Clinton. “Ştiţi, acest lucru este pentru că, bineînţeles, oamenii noştri ne iubesc atât de mult”, anunţă CNN.

“Însă aceste alegeri sunt la fel de importante, dacă nu mai importante, pentru că este vorba de moştenire şi este vorba despre progres şi, după cum ştiţi, mai avem încă treabă de făcut”, a spus Prima Doamnă, potrivit CNN.

UPDATE 23:16 – Primele rezultate oficiale se vor anunţa miercuri, 9 octombrie, la primele ore ale dimineţii, ora României.

UPDATE 23:07 – Hillary Clinton a obţinut 71,63% din voturi în insula Guam, iar republicanul Donald Trump 24,16%, după numărarea tuturor celor 32.071 de voturi din acest teritoriu american din Pacific. Totuşi, acestea au pur valoare simbolică, nefiind luate în calcul oficial. Insula Guam nu desemnează niciun elector în colegiul electoral de 538 de electori care desemnează preşedintele SUA.

UPDATE 22:40 – Hillary Clinton ar avea 90% şanse să îl înfrângă pe Donald Trump, conform unui sondaj Reuters. Peste 46 de milioane de americani şi-au exprimat votul în alegerile anticipate.

UPDATE 19:15 – Probleme majore pentru secţiile de vot din Washington! O eroare tehnică a îngreunat major procesul electoral, forţând personalul responsabil să apeleze la instrumente clasice, nemaiputând utiliza computerele pentru înregistrarea voturilor. Se pare că această eroare ar afecta şi alte secţii din mai multe state americane.

UPDATE 18:15 – Rusia este pregătită să-şi dezvolte relaţiile cu Statele Unite după alegerile prezidenţiale americane, în funcţie de ceea ce este pregătit Washingtonul să facă în acest sens, a declarat Dmitri Peskov, un purtător de cuvânt al Kremlinului, relatează Reuters.

UPDATE 17:34 – Cancelarul german, Angela Merkel, a făcut primele declaraţii despre alegerile din SUA: „Vom fi mai aproape de un echilibru între femei şi bărbaţi în posturile de conducere. Astăzi este o zi importantă pentru democraţia în SUA. Astăzi votanţii vor decide. Aşteptăm rezultatele cu emoţie”.

UPDATE 17:22 – Răsturnare de situaţie, cu doar câteva ore înainte de închiderea urnelor

Dacă până acum era o diferenţă mică între cei doi candidaţi, în ultimul sondaj realizat la secţiile de votare, Hillary Clinton a preluat conducerea, iar diferenţa iniţială de 3-5% a crescut la 13% în favoarea acesteia.

UPDATE 17:06 – Mai sunt doar aproximativ patru ore în care alegătorii pot vota. În majoritatea statelor s-au format cozi imense, iar sondajele arată momentan rezultate inconcludente, nefiind clar care dintre cei doi candidaţi are cele mai multe şanse.

UPDATE 17:00 – Scandal la secţia de votare de care aparţine Donald Trump

Două femei au protestat într-un mod inedit în secţia de votare de care aparţine Donal Trump: au apărut topless! Cele două au fost în cele din urmă scoase cu forţa din secţie. Deşi o susţin pe Hillary Clinton, mulţi alegători consideră în acest moment că incidentul i-a făcut mai mult bine decât rău imaginii lui Donald Trump.

 

UPDATE 16:45 – Incident la o secţie de votare

Un cetăţean a fost lovit de o maşină fix în faţa secţiei de votare din Glastonbury, în această dimineaţă. Poliţia locală a precizat că nu există semne că ar fi fost intenţionat. Victima a fost dusă de urgenţă la spital, iar acum se află în afara oricărui pericol.

UPDATE 16:14 – Hillary Clinton şi soţul ei au votat

Hillary Clinton şi soţul ei, Bill Clinton, au votat în Chappaqua (New York), la ora locală 08:00.

Hillary Clinton le-a declarat reporterilor că s-a simţit „umilă” atunci când a votat.

„Mă simt umilă… pentru că ştiu câtă responsabilitate vine cu acest lucru. Atât de mulţi oameni se bazează pe rezultatul acestor alegeri, voi face tot ceea ce ţine de mine pentru a câştiga astăzi”, a afirmat Hillary Clinton la ieşirea de la urne.

Întrebat cum îl prinde rolul de soţ politic, Bill Clinton a declarat: „Sunt aşa de ani buni. Am 15 ani de experienţă”, a spus, râzând, Bill Clinton.

UPDATE 15:26 –  Donald Trump spune că „va fi o risipă de energie, timp şi bani” în cazul în care nu va câştiga alegerile din SUA.

Donald Trump susţine că a cheltuit peste 100 de milioane de dolari din banii săi pe campania electorală. Presa americană îl contrazice pe acesta, vorbind de 66 milioane de dolari.

„Nu voi considera grozav dacă nu voi câştiga”a mai declarat Trump în ziua alegerilor din SUA.

UPDATE 15:03 – Urnele s-au deschis în Florida, Delaware, Georgia, Illinois, Louisiana, Massachusetts, Maryland, Michigan, Missouri, New Hampshire, Pennsylvania, Rhode Island, South Carolina şi o parte din Tennessee.

Scrutinul a inceput in mai multe state americane
Scrutinul a inceput in mai multe state americane

UPDATE 14:24 – Donald Trump obţine mai multe voturi decât Hillary Clinton în trei localităţi din New Hampshire

Americanii din trei mici localităţi aflate în statul New Hampshire au votat marţi în alegerile prezidenţiale. Donald Trump a învins-o pe Hillary Trump în aceste mici localităţi, obţinând 32 de voturi faţă de cele 25 ale lui Hillary Clinton.

UPDATE 14:10 – Hillary Clinton a câştigat alegerile din localitatea care a dat startul votului, Dixville Notch

În mica localitate care a dat startul alegerilor, Dixville Notch, Hillary Clinton l-a învins pe Donald Trump, cu 4 voturi la 2.

Primele rezultate ale alegerilor din SUA
Primele rezultate ale alegerilor din SUA

UPDATE 14:00 – Hillary Clinton conduce în toate sondajele de opinie

Într-un sondaj de opinie realizat de ABC News şi Washington Post, Hillary Clinton avea un avans de 4% faţă de Donald Trump.

Într-un alt sondaj, efectuat de Bloomberg Politics-Selzer&Co, Hillary Clinton avea 3% avans faţă de Donald Trump

UPDATE 13:35 – Ce s-ar putea întâmpla cu dolarul după rezultatul alegerilor

Analiştii economici prevăd o scădere a dolarului în raport cu alte monede în cazul unei victorii a lui Donald Trump şi o creştere a acestuia în cazul în care Hillary Clinton va câştiga alegerile.

Predicţia acestora se bazează pe faptul că dolarul a crescut de când FBI a recomandat ca Hillary Clinton să nu fie urmărită penal în scandalul email-urilor.

Este, astfel, de aşteptat ca dolarul să piardă teren în raport cu lira sterlină sau cu moneda europeană în cazul în care Trump va câştiga.

UPDATE 13:15 – Politica anti-imigraţie a lui Trump ar putea alunga numeroşi imigranţi

Donald Trump s-a pronunţat anti-imigraţie în campania electorală şi este de aşteptat ca numeroşi imigranţi să fie nevoiţi să părăsească SUA în cazul unei victorii a republicanului.

„Ani de-a rândul, liderii Mexicului au profitat de pe urma Statelor Unite, folosind imigraţia ilegală pentru a-şi exporta infracţiunea şi sărăcia din propria ţară”, acuza Trump cu ceva timp în urmă.

UPDATE 13:06 – Numeroase vedete ar putea părăsi SUA în cazul victoriei lui Trump

Multe vedete au anunţat că vor părăsi Statele Unite dacă Donald Trump va câştiga alegerile din SUA.

Bryan Cranston, starul din „Breaking bad”, Chelsea Handler, Amy Schumer, Barbra Streisand, George Lopez, Cher, Jon Stewart,  Natasha Lyonne, Amber Rose, Samuel Jackson, Ruth Bader Ginsburg, Miley Cyrus, Whoopi Goldberg, Raven-Symoné, Lena Dunham, Neve Campbell au ameninţat că se vot muta din SUA în cazul în care republicanul Donald Trump va deveni preşedinte.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Care sunt cele mai otrăvitoare PLANTE din România. Unele persoane le-au ținut acasă, în vaze, fără să știe cât de periculoase sunt
Care sunt cele mai otrăvitoare PLANTE din România. Unele persoane le-au ținut acasă, în vaze,...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Filmați goi la DUȘ! Cum au apărut pe net FOTBALISTUL celebru și soția lui CÂNTĂREAȚĂ
Filmați goi la DUȘ! Cum au apărut pe net FOTBALISTUL celebru și soția lui CÂNTĂREAȚĂ
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea...
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o sumă mare în cont și i-au furat 140.000 €
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Care este starea de sănătate a Regelui Charles al III-lea. Familia Regală Britanică a făcut anunțul în urmă cu puțin timp
Care este starea de sănătate a Regelui Charles al III-lea. Familia Regală Britanică a făcut...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a trăit „Au fost restaurante care nu m-au primit. A căzut cerul pe mine.”
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur.
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai vorbesc:
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai...
Secretul autorităților din toate buletinele românilor. Ce înseamnă, de fapt, ultima cifră din CNP
Secretul autorităților din toate buletinele românilor. Ce înseamnă, de fapt, ultima cifră din CNP
Horoscopul hindus. Ce spune, de fapt, ziua de naștere despre tine și capcanele de care să te ferești
Horoscopul hindus. Ce spune, de fapt, ziua de naștere despre tine și capcanele de care...
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Câți bani cere Theo Rose ca să cânte la un eveniment pentru 60 de minute. Și-a mărit tariful pentru 2024
Câți bani cere Theo Rose ca să cânte la un eveniment pentru 60 de minute....
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Ministrul agriculturii din Ucraina a fost arestat
Ministrul agriculturii din Ucraina a fost arestat
Vestea serii despre Ion Iliescu. Avocatul său a făcut anunțul
Vestea serii despre Ion Iliescu. Avocatul său a făcut anunțul
Vești de la Palatul Buckingham. Decizia luată de Regele Charles
Vești de la Palatul Buckingham. Decizia luată de Regele Charles
„Armata OBLIGATORIE” în România!? Anunțul care bulversează milioane de români
„Armata OBLIGATORIE” în România!? Anunțul care bulversează milioane de români
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu:
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
Ce moștenire le va lăsa Dan Negru copiilor: „În lumea civilizată asta e o normalitate. La noi e o minune”
Ce moștenire le va lăsa Dan Negru copiilor: „În lumea civilizată asta e o normalitate....
Fabrica uriașă din România care a fost cumpărată de străini. Făcea un produs adorat de oameni
Fabrica uriașă din România care a fost cumpărată de străini. Făcea un produs adorat de...
Cât de des trebuie să oprești, de fapt, routerul WiFi. Prea puțini români știu secretul pentru un internet mai rapid
Cât de des trebuie să oprești, de fapt, routerul WiFi. Prea puțini români știu secretul...