FLORIN PIERSIC, îngenunchiat de durere în foaierul Teatrului Naţional, unde a venit să-şi ia rămas bun de la maestrul RADU BELIGAN!

Publicat: 23/07/2016 | 12:09

Ziua de miercuri a fost una extrem de tristă pentru scena teatrului românesc. Vestea că marele actor Radu Beligan a trecut în nefiinţă i-a marcat pe toţi cei din breaslă, dar şi pe fanii maestrului. Toţi l-am pierdut pe cel care, la vârsta de 97 de ani, era deosebit de activ şi încă mai avea roluri în diverse piese de teatru. Cei mai afectaţi de moartea lui Radu Beligan au fost însă membrii familiei acestuia.

Printre zecile de oameni care au venit astăzi în foaierul Teatrului Naţional din Bucureşti s-a numărat şi actorul Florin Piersic, acesta părând să fie îngenunchiat de durere, în timp ce aducea o coroană la flori la căpătâiul maestrului. „Sunt singur şi trist. Nu-mi vine să cred, avea 35 de ani când eu l-am văzut pentru prima dată, la Cluj. Îi sunt recunoscător pentru că se interesa de viaţa mea, de sănătatea mea.”, a declarat Florin Piersic, vizibil îndurerat.

Florin Piersic a venit să-şi ia rămas bun de la Radu Beligan.
Florin Piersic a venit să-şi ia rămas bun de la Radu Beligan.

Radu Beligan s-a stins din viaţă, miercuri, la 97 de ani, la Spitalul Elias. Marele actor s-a născut pe 14 decembrie 1918, în comuna Galbeni, judeţul Bacău. Pe linie maternă era grec de origine, pe linie paternă, fiind urmaş al unuia dintre fraţii lui Ion Creangă. A fost ales membru de onoare al Academiei Române în 2004. Pe 15 decembrie 2013 a fost inclus in Cartea Recordurilor ca fiind cel mai longeviv actor încă în activitate pe scena unui teatru.

(Georgiana Laciu)

Citește și...