FOTO! Japonia menţine deschisă o gară folosită doar de o elevă şi a ajustat mersul trenurilor după programul acesteia

Publicat: 13/01/2017 | 18:03

Japonia menţine deschisă o gară feroviară scoasă din uz pentru un singur pasager: o elevă de liceu pentru care trenul face doar două opriri în această staţie , o dată când fata pleacă la cursuri şi a doua oară când se întoarce, potrivit citylab.com, citat de Agerpres.

De ani de zile, acest singur pasager aşteaptă în gara Kami- Shirataki din insula nordică Hokkaido. Totul pare a fi o scenă desprinsă dintr-un film al regizorului Hayao Miyazaki. Dar, povestea este cât de poate de reală şi are la bază o decizie pe care Căile Ferate Japoneze – grupul care operează reţeaua feroviară a ţării- a luat-o în urmă cu trei ani.

La acea vreme, numarul pasagerilor a scăzut semnificativ din cauza poziţiei sale izolate, iar serviciile de transport de marfă au încetat şi ele. Căile Ferate din Japonia se pregăteau să închidă gara pentru totdeauna, când au observat că aceasta încă era utilizată în fiecare zi de o elevă.

Din acest motiv au decis să păstreze gara deschisă pentru ea până la absolvirea cursurilor. Compania chiar a ajustat orarul trenului în conformitate cu programul fetei. Eleva, a cărei identitate nu a fost dezvăluită, urmează să termine liceul în luna martie, moment în care gara va fi în cele din urmă închisă.  
 

Citește și...