Fostul ministru RELU FENECHIU, inventator din puşcărie! Se judecă cu statul pentru ”cricul încorporat” şi ”stingătorul cu senzori!”

Publicat: 04/05/2016 | 17:30

Aflat în penitenciar, unde ispăşeşte o pedeapsă de 5 ani de închisoare, Relu Fenechiu a fost la un pas de reducerea pedepsei prin clasicele lucrări ştiinţifice. El se poate mândri şi cu câteva ”invenţii” elaborate după gratii, care însă nu l-au ajutat la micşorarea pedepsei, astfel că politicianul a chemat statul în judecată!

Relu Fenechiu a înaintat o plângere la Judecătoria Vaslui prin care solicită magistraţilor să îi fie recunoscută activitatea” intelectuala” prestată în spatele gratiilor. Pe 26 aprilie, magistraţii vasluieni au decis ”sesizarea Curţii Constituţionale privind excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor articolului unic din OUG 2/2016, pentru suspendarea art. 96 alin. (1) lit. f) din Legea nr. 254/2013, privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal”, arată Bună Ziua Vaslui. Mai exact, Fenechiu, condamnat în dosarul “Transformatorul”, contestă decizia Guvernului care a dispus suspendarea prevederilor referitoare la beneficiile obţinute de deţinuţii care elaborează lucrări ştiinţifice până la 1 septembrie 2016. Pe fondul plângerii înaintate de Fenechiu, Judecătoria Vaslui urmează a se pronunţa pe 6 mai. Din anul 2014, de când acesta se află la închisoare, Relu Fenechiu a devenit scriitor, ba mai mult, inventator. Cele trei invenţii brevetate de Fenechiu sunt: microhidrocentrala plutitoare, cricul încorporat în maşină şi stingătorul cu senzori. Prin toate lucrările şi invenţiile, politicianul, aflat în aceste momente în Penitenciarul Vaslui, ar trebui să beneficieze de o scădere de cinci luni din pedeapsă. Fenechiu a fost condamnat la 5 ani din închisoare (60 luni), din care va executa două treimi-3 ani şi 4 luni (40 luni). El a executat aproape 30 de luni din pedeapsă. Dacă ar fi beneficiat şi de cele cinci luni reducere, pentru lucrările ştiinţifice, plus activitatea de „profesor”, Fenechiu ar fi fost aproape de eliberare la începutul toamnei. (Gabriel Niculescu)

Citește și...