Un camion cu 800 de butelii a explodat la Mihăileşti!

Publicat: 10/06/2016 | 10:27

Un camion cu butelii a explodat, vineri, la Mihăileşti, pe DN 2/E85. Recipientele încărcate cu gaz explodează rând pe rând. Explozia are loc în zona în care în 2004 a explodat un camion încărcat cu azotat de amoniu.

 

UPDATE 10:55

‘În momentul acesta exploziile au încetat. Când s-a anunţat incendiul populaţia a fost evacuată. Incidentul s-a produs la intrare în localitatea Mihăileşti. Toate casele au fost evacuate pe o rază de 500 de metri. În momentul de faţă avem 5 autospeciale, forţele au fost suplimentate. Incendiul este în regresie. Când au început să explodeze, echipajele s-au retras. Acum lucrăm pentru evacuarea incendiului şi răcirea recipientelor care nu au explodat. Când am ajuns, incendiul se manifesta la încărcătură, a precizat Vasile Prahoveanu, ISU Buzău.

UPDATE 10:45

Flăcările şi coloana de fum ajung la 200 de metri înălţime. Potrivit primelor informaţii, camionul era încărcat cu 800 de butelii.

La această oră, circulaţia este întreupta între Urziceni şi Buzău, pe raza localităţii Mihăileşti din cauza unui autotren cu butelii care a luat foc. Zona a fost asigurată. Mai mult de 20 de poliţişti sunt la faţa locului, cei de la ISU Buzău acţionează. Zona a fost securizată. Se estimează ca în 45 de minute să fie reluată circulaţia. Din fericire, nu sunt victime, însă sunt pagube materiale„, a declarat subcomisarul Cătălin Bocai.

UPDATE 10:30

Este vorba de un camion care are butelii de gaz. A luat foc începând cu roţile şi apoi buteliile au început să explodeze una după cealaltă. A fost evacuată populaţia pe o rază de 500 de metri. Pompierii acţionează de la distanţă cu tunuri de apă. Situaţia este menţinută sub control„, a declarat Raed Arafat, secretat de stat MAI.

Camionul a luat foc, iar flacăra a ajuns apoi la buteliile încărcate cu gaz. Patru autospeciale de pompieri s-au deplasat la faţa locului, însă intervenţia este dificilă din cauza riscului foarte mare de explozii.

Circulaţia în zonă este blocată, iar casele au fost evacuate pe o rază de 500 m, potrivit reprezentanţilor ISU Buzău.

 

Citește și...