Adelina Pestritu a luat 3.60 la BAC! Ce gogomanie a putut sa scrie cand i-a picat romanul „Ion”

Publicat: 08/06/2015 | 14:03

Luni, elevii de clasa a XII-a din Romania au intrat in febra examenului maturitatii. Pentru multe dintre vedetele noastre, insa, Bacalaureatul reprezinta o amintire nu tocmai placuta...

Aceasta este si cazul Adelinei Pestritu. Absolventa a Colegiului National „Dinicu Golescu” din Campulung, fosta sotie a lui Liviu Varciu a dat BAC-ul in 2006. Din pacate pentru ea, l-a picat la limba si literatura romana. Nu la oral – punctul ei forte -, unde a luat 10, ci la scris.

Vedeta TV a fost notata cu 3.60. Motivul, zice ea – a incurcat subiectele. Si astfel, in loc sa scrie despre romanul „Ion”, a povestit „Morometii”.

adelina pestritu

Am picat la limba romana. Am luat 10 la oral, dar la scris am reusit sa obtin numai 3.60. Eu am invatat, dar in loc sa scriu despre Ion, am scris despre Morometii. Am scris patru pagini despre un subiect gresit. In acel an au picat trei sferturi din elevii din tara la romana„, povesteste Adelina Pestritu.

Si Capatos a picat la romana!

Ce-i drept, un lucru este cat se poate de clar. Vedetele de televiziune din tara noastra au avut mari probleme cu limba si literatura romana. In afara de Adelina, si Capatos a picat Bacalaureatul. Nu la scris, ci la oral.

adelina pestritu

Intrebat de profesorul examinator „Ce a spus Tudor Vianu despre Tudor Arghezi?”, antenistul s-a fastacit si nu a stiut sa raspunda, fiind notat cu un biet 3.

J.D
 

Citește și...