Adevarul socant din spatele autosuflantei de la 6/49! Ce spune un senator ca se intampla nefiresc la fiecare extragere!

Publicat: 06/01/2015 | 00:07
Adevarul socant din spatele autosuflantei de la 6/49! Ce spune un senator ca se intampla nefiresc la fiecare extragere!

Unii jucatori cred ca tragerile loto sunt “ajustate”, iar banuielile lor sunt acum confirmate chiar de producatorul echipamentelor folosite de Loteria Romana. Secretele aparatului au fost dezvaluite de fostul senator Ion Coja!

Ion Coja, fost senator, actualmente profesor de lingvistica, a publicat pe site-ul sau personal caracteristicile aparatului “Editec”, suflanta folosita in tragerile 6/49, dupa datele oferite de producatorul aparatului. Marca suflantei nu a fost cunoscuta pana in urma cu cateva zile, cand un oficial al loteriei a divulgat, in direct, datele despre aparatura folosita la tragerile romane.

Coincidenta, Loteria Romana a amanat tragerile loto programate la inceputul acestui an, devansandu-le pentru data de 11 ianuarie. Explicatia oficiala a fost legata de softul informatic care opereaza sistemul, care nu mai poate folosit din considerente legale, dupa expirarea contractului cu firma greceasca Intralot.

La extragere sunt folosite numai suflante specializate
La extragere sunt folosite numai suflante specializate

Bilele, identificate printr-un cod unic

Astfel, potrivit fostului senator, in prezent un reputat lingvist, producatorul suflantei a explicat pe larg caracteristicile tehnice ale apaaratului, care nu poate fi folosit decat cu un set complet de 49 de bile. Suflanta nu accepta, sa spunem, bila cu numarul 3 dintr-un set, si restul de 40 de bile din setul curent. Explicatia sta intr-un cod de identificare de pe o tablita, cu 22 de cifre, aflat in interiorul bilei, asa numitul ARS, care este “scanat” de suflanta. Daca codul nu este recunoscut, bila nu va fi propulsata. Codul este citit si apare in programul informatic, pe calculatorul care administreaza tragerea.

Ion Coja a dezvaluit ce se afla in spatele extragerilor de la 6/49
Ion Coja a dezvaluit ce se afla in spatele extragerilor de la 6/49

Mai mult, producatorul a gandit si un alt sistem de siguranta, iar putina lume stie ca cele trei inele prin care sunt introduse bilele nu au rol decorativ! Primul inel scandeaza codul ARS, asigurandu-se ca bila face parte din acelasi set, al doilea verifica dimensiunile si al treilea greutatea. IN afara de acestea mai exista si un cantar special livrat impreuna cu aparatul, care certifica greutatea bilelor, insa la trageri este folosit un alt cantar, obisnuit, de genul acelora folosite la magazinele de bijuterii!

Trei senzori verifica bilele
Trei senzori verifica bilele

Extragerile, influentate la calculator!

Asadar, potrivit capturilor softului care opereaza suflanta, când bila trece prin primul inel al sistemului de verificare, sunt afisate pe ecran toate informatiile, de la anul de fabricaţie până la culoare şi setul de bile din care face parte! Asa cum am aratat, dacă bila nu face parte din acelaşi set cu celelalte nu poate trece de primul inel!
Loteria Română a arătat că are două seturi de bile. Deci dacă, să zicem, în suflantă sunt introduse 6 bile din setul 1 şi 43 din setul 2, cele 43 de bile din setul 2 nu au nici o şansă să iasă, pentru că nu sunt recunoscute de suflantă!

Masurile de siguranta si mai ales controlul exercitat din calculator asupra extragerilor de la 6/49 poate fi exercitat insa de orice persoana autorizata sa opereze softul, deci, Loteria poate manipula extragerile, Cel putin asa explica producatorul aparatului in cartea tehnica a aparatului, si anume ca softul controleaza jocul !

Fiecare bila apare in calculatorul conectat la suflanta
Fiecare bila apare in calculatorul conectat la suflanta

In lumina acestor dezvaluiri, fostul senator Ion Coja considera ca asa se explică mai bine de ce poturile mari din istoria loteriei s-au câştigat doar în momente de sărbatoare alegeri, Paşte, Crăciun sau Revelion !

Fosta sefa a Loteriei. “Frauda este exclusa”

Fostul presedinte al Loteriei Romane, Liliana Minca, sustine ca este exclusa fraudarea sistemului de extrageri, mai ales ca in timpul concursului este prezenta si o comisie cu reprezentanti ai politiei si finantelor.

“In toata lumea civilizata se circula cu avionul, nu cu caruta, iar peste tot in lume, la jocurile loto, extragerile se fac cu suflante iar in lumea asta sunt mari producatori, printre care si firma Editec. Eu la momentul cand eram presedinta Loteriei am adus reprezentantii Editec, am adus reprezentantii care se ocupau de softuri, ca sunt doua firme diferite, nu eu am incheiat contractele, nu eu am descoperit apa calda. Numai noi, romanii, suntem atat de suspiciosi. E adevarat ca in Romania se fura mai mult decat oriunde, insa nu poti sa suspectezi frauda atat timp cat peste tot in lume extragerile se fac cu astfel de bile, cu astfel de suflante. Despre faptul ca prin softul folosit se poate manipula tragerea…dansul (Ion Coja, n.r.) poate o fi mai specialist ca mine, mai specialist decat cei de la Editec. Eu nu pot sa ma pronunt in domenii pe care nu le stapanesc” a declarat Liliana Minca

 

CITESTE SI: Pontul care iti poate aduce peste 7 milioane de euro la extragerea Loto 6 din 49 de maine! Ce numere sa pui pe bilet!

Isterie mare la agentiile Loteriei Romane din intreaga tara! Motivul: potul de aproape sase milioane de euro de la 6 din 49!

(M.N.)