ADMITERE FACULTATE 2015: Vezi AICI cat costa taxa de inscriere!

Publicat: 08/07/2015 | 09:49

Examenul de Bacalaureat s-a terminat, incep inscrierile la facultate. Absolvenţii de liceu trebuie să-şi pregătească dosarul de admitere, dar şi bani pentru a achita taxa de înscriere.

Aceasta variază între 80 şi 330 de lei. La Universitatea Bucureşti, dosarele pot fi depuse începând de mâine. Sunt disponibile 4.450 de locuri la buget şi alte 4.000 cu taxă. La Universitatea Politehnica din Bucureşti înscrierile încep sâmbătă şi sunt disponibile 2.700 de locuri, cele mai multe bugetate.Singurele instituţii care organizează examen de admitere sunt Facultatea de Psihologie, specializarea psihologie, Facultatea de Matematică-Informatică, Facultatea de Fizică, Facultatea de Ştiinţe Politice, Facultatea de Jurnalism, Facultatea de Chimie şi Facultatea de Drept.

admitere 2015

Oficialii Universităţii susţin că anul acesta sunt mai puţine locuri la licenţă faţă de anul trecut, însă taxele de şcolarizare şi nici cele de cămin nu au crescut. Cel mai probabil competiţie va fi ca şi în trecut la Geografie, Limbi Străine şi la Drept.

admitere 2015

Cea mai mare taxă de înscriere este de 330 lei la Facultatea de Drept, iar Facultatea de Teologie Ortodoxă, cea de Limbi şi Literaturi Străine şi cea de Psihologie au taxe de înscriere de 250 de lei. La Geografie, taxa de înscriere este de 200 de lei. În rest, taxele variază între 80 şi 150 de lei. În total, Universitatea din Bucureşti are 4.445 de locuri la buget, la licenţă, cele mai multe fiind alocate facultăţilor de Litere şi Limbi şi Literaturi Străine.

L.L

Citește și...