Adrian Ciureanu, tânărul de 30 de ani care şi-a pierdut viaţa marţi, 8 august, la Mangalia, după ce a salvat de la înec o femeie şi un copil, a fost înmormântat în comuna sa natală, Musăteşti, judeţul Argeş.

Conform rudelor, eroul de la Mangalia nu ştia să înoate prea bine, însă, chiar şi aşa, s-a aruncat în valori pentru a salva femeia şi copilul.

“Nu, nu ştia să înoate, dar el s-a dus când a văzut fetiţa aia şi cu maică-sa şi a zis să le salveze! L-a luat repede apa, repede l-a luat!”, a povestit mătuşa lui Adrian.

“Nu ştia prea bine să înoate. El a sărit cu gândul să salveze femeia aceaa, dar nu ştia. Şi totuşi a sărit! V-am zis, era un băiat foarte bun. Altcineva n-ar fi sărit in locul lui, ar fi lăsat salvamarii să-şi facă treaba”, a completat unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Adrian.

Tânărul de 30 de ani, din judeţul Argeş, aflat pe plaja din Mangalia, a auzit când femeia striga după ajutor. Atât el cât şi soţul acesteia au sărit în valuri pentru a o salva pe aceasta şi pe fetiţa pe care din inconştienţă a luat-o cu ea în apă, în ciuda faptului să scăldatul era interzis.

Când au văzut că tânărul nu mai iese la mal, câţiva oameni au cerut ajutor la 112. O echipă a scafandrilor din Mangalia a ajuns în scurt timp pe plajă. Scufundătorii au cerut la rândul lor, ajutorul colegilor de la Constanţa, pentru că valurile şi curenţii le creau mari probleme.

Salvamarii spun că aceste tragedii se întâmplă pentru că nu există o legislaţie clară care să-i ajute să ia măsuri împotriva celor care încalcă interdicţia impusă de arborarea steagului roşu. Practic, la Mangalia, a pierit în valuri un tânăr care a vrut să facă o faptă bună, în timp ce femeia care a riscat viaţa propriului copil a plecat la scurt timp de pe plajă, fără a fi trasă în vreun fel la răspundere că a intrat în mare când nu avea voie.

Citeste despre:tragedie mangalia, salvatorul a murit, a inceract sa alveze victimele si a murit, tanar mort mangalia tanar mor pe plaja, steag rosu, adrian ciureanu, adrian ciureanu inmormantat


Share On Facebook