Adrian Matei gateste dulceata de ceapa mentolata

Publicat: 27/06/2007 | 00:00

PRICEPUT. Adrian Matei invarte lingura ca un maestru bucatar Pasiune. Fostul fotbalist s-a lasat de antrenorat pentru a-si deschide un restaurant Alina Benciu Adrian Matei a lasat Minerul Lupeni, unde a antrenat pana in 2006, pentru a se ocupa de propria afacere: un restaurant de lux, in centrul Capitalei, numit Mju (se pronunta Miu). Numele a fost ales de sotia acestuia, Andreea si, in practicile Zen, inseamna „pozitiv”. In schimb, fiul fotbalistului, Alexandru, legitimat la FC National, i-a gasit repede o porecla: „Matei jupanul”. Bucataria combina mancarea asiatica cu cea frantuzeasca. Cel mai popular fel de mancare comandat de catre personalitatile care-i trec pragul este „chutney de fenel”, adica dulceata de ceapa mentolata. In ierarhie urmeaza apoi rata: pieptul de rata cu fructe de padure si ficat de rata langa caise confiate. Localul are si o bautura specifica: mocktail-ul, adica un cocktail din banane, fructe de padure si inca un ingredient secret. Investitia se ridica la 250.000 de euro, in conditiile in care de amenajare s-a ocupat sotia fotbalistului. Inainte sa devina restaurant, locatia a mai servit drept sediu pentru o clinica medicala.

Citește și...