Africa de Sud, noi restricții pentru a stopa răspândirea coronavirusului. Ce nu vor mai găsi oamenii în magazine

Publicat: 13/07/2020 | 10:38
Africa de Sud, noi restricții pentru a stopa răspândirea coronavirusului. Ce nu vor mai găsi oamenii în magazine

Africa de Sud a impus noi restricții pentru a stopa răspândirea coronavirusului. Ţara a pus interdicţie asupra vânzării băutărilor alcoolice.

Numărul infecţiilor cu coronavirus a depăşit un sfert de milion, iar decesele survenite din cauza COVID-19 depăşesc pragul de 4000. Astfel, Preşedintele Cyril Ramaphosa a declarat că  interzicerea alcoolului este o măsură eficientă pentru a stopa răspândirea coronavirusului. Este pentru a doua oară când autoritățile au decis să ia această măsură.

După decizia luată, internările de urgență în spital au scăzut considerabil. De asemenea, purtatul măștii este obligatoriu în spațiile publice. (CITEȘTE ȘI: GABRIELA FIREA A ANUNȚAT CĂ BUCUREȘTENII CARE PLEACĂ ÎN VACANȚĂ ÎN STRĂINĂTATE VOR PUTEA FACE TESTE PENTRU CORONAVIRUS GRATUIT)

„Există o serie de oameni care au participat la petreceri organizate ilegal, care au consumat băuturi, şi se plimbă iresponsabil prin spaţii aglomerate, fără a purta măşti”, a declarat preşedintele.

Coronavirus România

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 456 de noi cazuri de îmbolnăvire.  Până astăzi, pe teritoriul României, au fost confirmate 32.535 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 23.387 au fost externate.

În intervalul 11.07.2020 (10:00) – 12.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 13 decese (10 bărbați și 3 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bistrița-Năsăud, Brașov, Călărași, Ialomița, Prahova, Suceava, Vaslui și Vrancea. (VEZI ȘI: MARCEL GOIA, PRIMARUL ORAȘULUI HAȚEG, ESTE INFECTAT CU CORONAVIRUS. “MĂ SIMT DATOR SĂ…”)

Dintre acestea, un deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 ani, trei decese la categoria de vârstă 50-59 ani, cinci decese la categoria de vârstă 60-69 ani, trei decese la categoria de vârstă 70-79 ani și un deces la o persoană de peste 80 de ani. Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

Totodată, 1.884 de persoane infectate cu coronavirus au murit.