Alertă în India! Numărul cazurilor de coronavirus s-a dublat în ultima lună și a depășit 5 milioane

Publicat: 16/09/2020 | 10:51
Alertă în India! Numărul cazurilor de coronavirus s-a dublat în ultima lună și a depășit 5 milioane

Numărul infectărilor în India s-a dublat fulgerător într-o lună. În fiecare zi, cazurile depășesc 90.000. La ora actuală, la nivel global, India este țara cu o răspândire exagerat de rapidă, având o situație îngrijorătoare la nivel național.

Deși numărul de cazuri a avansat rapid, din fericire, situația stă mult mai bine la numărul de decese. Peste 80.000 de oameni au murit de COVID-19 în India, în condițiile în care numărul paturilor de la Terapie Intensivă este foarte mic.

La începutul lunii, India a urcat pe locul doi în topul țărilor cu cele mai multe cazuri de infecție, depășind Brazilia. Mai mult, la jumătatea lunii iulie, India a ajuns la primul milion de cazuri de coronavirus.

De ce s-au dublat cazurile de coronavirus în India

Această creștere alarmantă a cazurilor de infecție este cauzată în mare parte de deciziile luate de guvernul indian, care a început ridicarea restricțiilor în toată țara pentru a putea stimula o economie în care s-au pierdut milioane de locuri de muncă de când virusul a lovit, în luna martie.

Sălile de sport se vor redeschide, dar școlile, universitățile și sălile de cinema vor rămâne închise încă o perioadă.

Virusul periculos a lovit rapid megaorașe precum Mumbai și capitala New Delhi, dar și orașe mici și zone rurale. În ciuda creșterilor mari ale numărului cazurilor zilnice, guvernul a continuat să relaxeze restricțiile pentru a opri efectele carantinei generale instituite între martie și iunie.

În condițiile în care India se redeschide iar oamenii se întorc progresiv la muncă, cazurile de Covid-19 cresc exploziv. Doar săptămâna trecută au fost înregistrate aproximativ 600.000 de cazuri noi. În acest moment, numărul total de cazuri a ajuns la 5.020.359.