Alertă la Spitalul Județean Botoșani. Ce s-a descoperit în bagajul unui pacient de 70 de ani întrece orice imaginaţie

Publicat: 11/09/2019 | 10:50

Descoperire surprinzătoare în bagajul unui pacient al Spitalului Județean Botoșani. Bărbatul de 70 ani, internat în spital, ținea un pistol în dulapul din salon. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Botoșani – plutonier adjutant Dan Izotov – a declarat, pentru mediafax.ro, că jandarmii au fost chemați de urgență după ce la 112 s-a anunțat că o persoană dintr-un spital are un pistol.

Potrivit Poliției Botoșani, în sesizare se arăta că un bărbat de 70 ani, internat la Spitalul Județean Botoșani, are asupra sa o armă pe care o păstrează într-un dulap din salonul unde era internat acesta.

„Pacientul nu a provocat scandal și nu s-a folosit în vreun fel de arma respectivă. La fața locului au fost direcționate mai multe echipaje de poliție și jandarmi pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs acest eveniment”, arată Poliția Botoșani.

”Este în evidenţa Institutului Psihiatric Bucureşti cu o tulburare psihotică”

Arma a fost ridicată, fiind vorba despre un pistol neletal, dar supus autorizării. Bărbatul a fost sancționat pentru nerespectarea regimului armelor, cu sancțiunea complementară a anulării permisului de port armă pentru 2 ani.

„Este vorba de un pacient internat în secția de cardiologie, din garda de aseară (marți – n.r.), un pacient de 70 de ani din Vatra Dornei, care era în vizită în zonă la un frate. Din cauza unor probleme cardiace s-a adresat UPU, a fost reţinut la recomandarea medicului cardiolog. Astăzi, (n.red. – miercuri) la vizita familiei, au găsit în sacoşa dumnealui pistolul cu bile pe care îl avea. El are permis de port armă de mai multă vreme, dar – din martie anul acesta – este în evidenţa Institutului Psihiatric Bucureşti cu o tulburare psihotică de demenţă mixtă în tratament. Familia declară că a anunţat autorităţile în momentul respectiv pentru a i se retrage permisul de port armă, respectiv arma, dar nu s-a întâmplat nimic. El nu a pus niciun fel de problemă, nu a ameninţat pe nimeni în spital, pacientul a fost liniştit”, a declarat, pentru mediafax.ro, purtătorului de cuvânt la Spitalului Mavromati, Bogdan Alexandroaie.

Citește și...