Acasă » Știri » Alimentul adorat de români favorizează cancerul. Dezvăluiri făcute de faimosul medic Virgiliu Stroescu

Alimentul adorat de români favorizează cancerul. Dezvăluiri făcute de faimosul medic Virgiliu Stroescu

De: Irina Vlad 24/01/2025 | 10:37
Alimentul adorat de români favorizează cancerul. Dezvăluiri făcute de faimosul medic Virgiliu Stroescu

Cu o carieră de peste 20 de ani în endocrinologie și nutriție, medicul Valeriu Stroescu este cunoscut datorită activității sale în domeniul medical, dar și datorită aparițiilor sale publice în care îndeamnă oamenii să consume cu moderație anumite alimente și să adopte un stil de viață echilibrat și sănătos. Recent, acesta a vorbit despre alimentul adorat de români, aliment care favorizează apariția cancerului. 

Medicul Virgiliu Stroescu dezvăluie pericolele la care românii se expun zilnic. Alimentația este unul dintre factorii cheie în adoptarea unui stil de viață echilibrat și sănătos, însă există anumite alimente care – consumate frecvent – pot face mai mult rău decât bine.

Medicul Virgiliu Stroescu trage un semnal de alarmă: ”Uleiul prăjit favorizează apariția cancerului”

Medicul Valeriu Stroescu a vorbit despre cele mai periculoase alimente

Invitat în cadrul unei emisiuni, medicul nutriționist Valeriu Stroescu a vorbit despre alimentele care pot favoriza apariția cancerului. Cafeaua și carnea roșie sunt printre primele cele mai nocive alimente consumate de români. Acesta a explicat ce se întâmplă în corpul uman atunci când omul consumă hrană de origine animală și cât de nocivă este pentru organism.

„În 2021, am avut mai multe decese ca în toata Europa. Carnea roșie nu e o carne sănătoasă. Noi de 40 de ani consumăm exact ca slavii carne. Carnea roșie, e dovedită, favorizează cancerul. V-ați bărbierit, v-ați tăiat, s-a făcut o rană rozacee, apoi neagră. Dacă carnea din galantare nu ar avea nitriți, ar fi carnea neagră. Un kilogram și ceva de căciulă, în România, sunt nitriți. Cea mai bună carne este cea cu fibre vegetală. Sunt grupări de glucoza ce se fac lanțuri. Ce fac fibrele? Vin și acoperă hrana respectivă să intre în pereți și să nu dăuneze.

Cea mai bună proteină este cea din soia. Din aminoacizi esențiali, numai din plante, și neesențiali, de la oameni și animale. Dacă mănânci mult și consumi mult, e important să nu acumulezi, să faci mișcare. Cine mănâncă seara, la 9 – 10 seara mănâncă, se culcă, o parte din el doarme, tubul digestiv nu doarme. La ora 4 jumate termină treaba, la ora 6 se scoală. Ce fel de om este ăla? Unde se depune? Pe burtică. În mod normal, hrana se face în mod normal pe glucoză, când nu mai mănânci nimic, începe pe lipide, pe grăsime. Mâncați dimineața, la prânz, binișor, seara nimic, apoi până a doua zi, doar apă. Și scade burtica”, a declarat medicul nutriționist Virgiliu Stroescu în cadrul emisiunii Punctul Culminant.

Cum îți poți prelungi viața cu 10 ani. Secretul dezvăluit de dr. Virgiliu Stroescu: ”Organismul știe!”

Totodată, medicul nutriționist a mai susținut că și produsele lactate sunt la fel de nocive pentru organismul uman. La fel de periculos ca alimentele de origine animală, consumul excesiv de zahăr poate cauza probleme grave de sănătate, afectează calitatea vieții, generează un status inflamator în tot organismul și favorizează apariția diabetului de tip 2. Nutriționistul trage un semnal de alarmă în rândul populației și îndeamnă oamenii să evite cât mai mult consumul de alimente de origine animală.

”Toate produsele animale nu sunt sănătoare. În special lactatele, nu sunt sănătoase pentru oameni, sunt pentru animale. Afumătura este dată de gudron, e cancerigen. Cele mai periculoase sunt carne, alcool, tutun, droguri. Ați auzit de animale care fac cancer? Dacă zilnic punem un grup de salate, nu ne vindecăm? Trebuie să ne obișnuim să nu mai mâncăm animale, de ce să mâncăm animale?

Zahărul e otravă. Sfecla are fibre, dacă mănânci numai esența ei, crește glicemia și facem diabet. Zahărul e mai rău decât cocaina. Dacă nu e sănătos, de ce să omorâm omenirea? Grăsimea de porc crește incidența cancerului. Seul la porc intră și în mușchi”, a mai explicat medicul.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
×