ANM a anunțat OFICIAL cum va fi vremea în primul weekend după ieșirea din carantină

Publicat: 12/05/2020 | 13:47
ANM a anunțat OFICIAL cum va fi vremea în primul weekend după ieșirea din carantină

Toți românii așteaptă cu sufletul la gură ca starea de urgență să expire și să se poată bucura de un pic de libertate, atât cât permit autoritățile. După 2 luni de izolare și de stat departe de cei dragi, mulți oameni plănuiesc acum vizite și vor să fie siguri că vremea ține cu ei!

ANM a făcut anunțul cu privire la starea vremii din primul weekend după ieșirea din carantină. Deși toată lumea se aștepta la soare și temperaturi ridicate, meteorologi anunță furtuni în marea majoritate a regiunilor din România.

În Capitală, în primul weekend după ieșirea din carantină, respectiv 15-18 mai, vremea se anunță a fi una frumoasă, cu maxime caniculare ce vor ajunge chiar și la 32 de grade Celsius. Spre seară este posibil să fie semnalate înnorări parțiale și intensificări ale vântului, de scurtă durată.

CITEȘTE ȘI – METEOROLOGII ANM, ÎN ALERTĂ. VA FI CEA MAI CĂLDUROASĂ VARĂ. TEMPERATURI DE 50 DE GRADE ÎN ROMÂNIA

Noaptea, temperaturile vor atinge 15-16 grade Celsius, iar vântul va sufla slab, anunță meteorologii.

În țară, vremea va fi la fel de frumoasă. În zonele montane vor fi temperaturi mai scăzute și este posibil să cadă averse sub formă de ploi, iar pe alocuri se vor înregistra furtuni însoțite de ploi torențiale și intensificări ale vântului. În nordul și în sudul țării maximele vor ajunge până la 30 de grade, iar cerul va fi, în special, senin.

NU RATA – CUM VA FI VREMEA ÎN URMĂTOARELE PATRU SĂPTĂMÂNI. CE SPUN METEOROLOGII

Cum va fi vremea pe litoral în weekendul 15-18 mai

Meteorologii anunță că vremea pe litoral va fi una deosebit de plăcută, însă românii nu se vor putea bucura de plajă și bere rece pe șezlong. Maximele vor ajunge până la 28-29 de grade Celsius, iar cerul va fi senin.

Vara 2020, cea mai călduroasă de până acum

Potrivit informațiilor analizate, până acum, de meteorologii din străinătate, dar și de către cei din țara noastră, anul 2020 se anunță a fi unul care va stabili recorduri în ceea ce privește temperaturile ridicate. Dacă anul 2016 a fost declarat cel mai cald din istorie, de data aceasta este foarte posibil ca recordul să fie doborât peste doar câteva luni.

Urmează ani în care temperaturile pot ajunge și până la 50 de grade Celsius, asta în timp ce media actuală înregistrată este de 44, 5 grade Celsius. Temperaturile vor crește, încălzirea globală își spune cuvântul, iar indiciile pe care le dețin și le analizează meteorologii converg către concluzia că ne așteaptă un an foarte călduros.

”În următorii 30 de ani am putea avea 50 de grade celsius în loc de 44,5. E vorba de cea mai mare temperatura înregistrată. Sunt indicii că anul 2020 va fi un an record. La nivelul României 2019 a fost cel mai călduros an începând din 1900, la nivel global a fost al doilea cel mai călduros, statistic vorbind, anii călduroşi vin din ce în ce mai mulţi”, a transmis meteorologul Roxana Bojariu, potrivit stirilekanald.ro.

Citește și...