ANM a emis prognoza meteo pentru perioada 10 august – 7 septembrie. Temperaturi neobișnuite pentru prima săptămână de toamnă

Publicat: 07/08/2020 | 08:37
ANM a emis prognoza meteo pentru perioada 10 august – 7 septembrie. Temperaturi neobișnuite pentru prima săptămână de toamnă

ANM a emis prognoza meteo pentru perioada 10 august – 7 septembrie. Temperaturile vor fi neobișnuite în prima săptămână de toamnă.

Săptămâna viitoare, valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, în regiunile sudice, iar în rest se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă. Între 10 și 17 august, seceta se va manifesta în România. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, deficit ce va fi local mai accentuat în regiunile sudice, centrale și nordice.

După 17 august, canicula va fi prezentă doar pe alocuri, iar temperatura aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Cum va fi vremea în prima săptămână de toamnă

Vremea se schimbă, însă, în prima săptămână a lui septembrie. Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice acestei perioade, la nivelul întregii țări. De asemenea, precipitațiile vor fi prezente, în cantități normale pentru un început de toamnă.