ANM a schimbat prognoza. Vine deja primăvara?! Temperaturi foarte ridicate în toată România

Publicat: 16/01/2019 | 09:01

ANM a schimbat prognoza meteo și anunță temperaturi foarte ridicate în toată România. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor

BANAT

Temperatura aerului va avea fluctuații de-a lungul celor două săptămâni. Astfel,media maximelor din prima zi, de 4 grade va scădea pe 15 ianuarie, până spre 0 grade, apoi va crește spre 7 grade, în zilele de 17 și 18 ianuarie. Începând din 19 ianuarie, valorile termice diurne vor scădea din nou,de la medii de 6 grade spre o medie de 1…2 grade în perioada 21 -23 ianuarie, după care va urma o ușoară creștere,spre 4 grade. Temperaturile minime vor avea o evoluție similară cu cea a maximelorși se vor situa în medie sub 0 grade pe toată durata de prognoză, cele mai reci nopți fiind cele din 15 și 16 ianurie, când media se va situa în jurul valorii de -6 grade. Precipitații, în general slabe cantitativ, se vor semnala aproape zilnic în cursul intervalului de prognoză.

CRIŞANA

Temperatura aerului va avea fluctuații de-a lungul celor două săptămâni, astfel media maximelor va, scădea pe 15 ianuarie până spre -1…0 grade, apoi va crește treptat spre 6 grade, în zilele de 17 și 18 ianuarie. Începând din 19 ianuarie, valorile termice diurne vor scădea din nou, de la medii de 4 grade spre o medie de 0…1 grad în perioada 21 -23 ianuarie, după care va urma o ușoară creștere, spre 4 grade. Temperaturile minime vor avea o evoluție similară  cu cea a maximelor și se vor situa în medie sub 0 grade pe toată durata de prognoză, cele mai reci nopți fiind cele din 15 și 16 ianurie, când media se va situa în jurul valorii de -6 grade.

Precipitații, în general slabe cantitativ, se vor semnala cu caracter temporar pe toată durata intervalului de prognoză.

TRANSILVANIA

Media maximelor din prima zi, de 2 gradeva scădea pe 15 ianuarie, până spre -4 grade, caracterizând o vreme rece, apoi va crește spre 4 grade, în zilele de 17 și 18 ianuarie. Începând din 19 ianuarie, valorile termice diurne vor scădea ușor de la medii de 2 grade spre o medie de -2…-1 grad în perioada 21 -23 ianuarie, după care va urma o ușoară creștere,spre 2 grade. Temperaturile minime vor fi negative pe tot parcursul intervalului și se vor situa în medie între -8 și -2 grade, exceptând noaptea de 16 ianuarie, când acestea vor coborî local sub pragul de ger, fiind în medie în jurul a -10 grade.

Precipitații, slabe cantitativ, se vor semnala aproape zilnic, pe parcursul celor două săptămâni

MARAMUREŞ

Media maximelor din prima zi,de 2 grade va scădea pe 15 ianuarie, până spre -4 grade, caracterizând o vreme rece, apoi va crește spre 4 grade, în zilele de 17 și 18 ianuarie. Începând din 19 ianuarie, valorile termice diurne vor scădea ușor, de la medii de 2 grade spre o medie de -1…0 grade în perioada 21 – 23 ianuarie, după care va urma o ușoară creștere, spre 2 grade. Temperaturile minime vor fi negative pe tot parcursul intervalului și se vor situa în medie între -6 și -2 grade, exceptând nopțile de 15 și 16 ianuarie, care vor fi cele mai reci, cu o medie în jurul a -8 grade, dar și noaptea de 18 ianuarie, când  valorile termice minime vor tinde spre medii de 0 grade. Precipitațiile, predominant ninsori moderate cantitativ în primele zile, se vor semnala cu caracter temporar în restul intervalului de două săptămâni, dar vor fi în general slabe.

MOLDOVA

Temperatura aerului va avea o evoluție oscilantă. Astfel, media maximelor va scădea pe 15 ianuarie, până spre -1 grad, apoi va crește spre 5 grade pe 18 ianuarie. În intervalul 19 – 22 ianuarie, valorile termice diurne vor scădea treptat până la o medie a maximelor de -2 grade, iar ulterior, până la finalul celor două săptămâni, se estimează o creștere, spre1…2 grade. Temperaturile minime vor avea o evoluție similară cu cea a maximelor și vor fi, în medie, sub 0 grade pe toată durata de prognoză, cele mai reci dimineți fiind cele din 16 și 23 ianurie, când media valorilor termice minime va fi de -7…-6 grade.

Precipitații slabe cantitativ, se vor semnala cu caracter tempo rar îndeosebi în timpul celei de- a doua săptămâni.

MUNTENIA

Regimul temperaturii aerului va avea oscilații de la un interval la altul. Astfel, media maxime lor va scădea pe 15 ianuarie, până spre 0 grade, apoi va crește spre 7 grade, pe 18 ianuarie. În intervalul 19 -22 ianuarie, valorile termice diurne vor scădea treptat până la o medie a maximelor de 1 grad, iar ulterior,  până la finalul celor două săptămâni, se estimează o creștere, spre 4… 5 grade. Temperaturile minime vor avea o evoluție similară cu cea a maximelor și vor fi, în medie, sub 0 grade pe toată durata de prognoză, cele mai reci dimineți fiind cele din 16 și 23 ianurie, când media valorilor termice minime va fi în jur de de -6 grade.

Precipitații slabe cantitativ, se vor semnala cu caracter temporar, îndeosebi în timpul  celei de-a doua săptămâni.

Citește și...