ANM, anunț crunt. Luna iulie nu va mai fi cum o știm. Temperaturi istorice în toată România

Publicat: 06/07/2020 | 10:08

Meteorologii vin cu precizări de ultim moment în ceea ce privește starea vremii. Se pare că luna iulie va fi cea mai călduroasă din acest an și ne așteaptă temperaturi caniculare, greu de suportat.

ANM vine cu vești crunte pentru luna iulie. Meteorologii susțin că aceasta va fi cea mai călduroasă din an și se vor înregistra temperaturi caniculare, ce vor depăși 36-37 de grade, la umbră.

Luna iulie, luna lui cuptor!

Meteorologii anunță că temperatura aerului în această lună va fi cu mult mai mare decât în luna iunie. Specialiștii sunt de părere că acest fenomen de caniculă se datorează acțiunii dorsalei anticiclonului Azoric, talvegul zonei depresionare din sud-vestul Asiei şi, uneori, dorsala anticiclonului Nord-African. „Ca o consecienţă
directă a acestor modificări în distribuţia circulaţiei aerului deasupra ţării noastre, valorile medii ale temperaturii lunii iulie înregistrează o creştere cu 1-3 grade Celsius faţă de luna iunie”, explică ANM, potrivit agerpres.ro

NU RATA – CUM VA FI VREMEA ÎN BUCUREȘTI! CÂND SCĂPĂM DE CANICULĂ

„Astfel, valori medii de temperatură cuprinse între 16 şi 18 grade Celsius se regăsesc în Transilvania, Maramureş, Bucovina, dar şi în Subcarpaţi. În zona montană joasă, dar şi în depresiunile intramontane, aceste valori se situează între 12 şi 16 grade Celsius. La altitudini de peste 1.700 de metri, mediile de temperatură sunt între 8 şi 12 grade Celsius şi doar pe culmile înalte ale Carpaţilor Meridionali, la peste 2.500 de metri altitudine, se înregistrează temperaturi sub 8 grade Celsius” mai anunță ANM.
Cea mai ridicată temperatură înregistrată în ultimii ani în luna iulie a fost de 44,3 grade Celsius, la Calafat, în data de 24 iulie 2007.

CITEȘTE ȘI – CUM REZISTĂ MEDICII DIN LINIA ÎNTÂI PE CANICULĂ: ”LUCREAZĂ ŞASE ORE ÎN COMBINEZOANE. SUNT CONDIȚII INUMANE”

Specialiștii ne recomandă să ne hidratăm extrem de bine în această perioadă și să evităm expunerea la soare în intervalul orar 11-16, atunci când ultravioletele pot fi extrem de periculoase pentru organism.